Jeg døber dig, luftgreve af Gråmose” og herefter fik jeg hældt Champagne i håret.

I går lykkedes det. En aftentur i luftballon over et af Danmarks smukkeste områder, Silkeborg/Ry, har placeret sig i top 3 over de største oplevelser, jeg har haft. Hvorfor betaler man med glæde over 2000 kroner for en oplevelse, der varer én time? Det har jeg svaret på nu.

2012 var året, hvor vi startede DuGlemmerDetAldrig. En oplevelsesplatform er ikke en… ja, oplevelsesplatform, før du kan skrive Ballonflyvning på sortimentslisten. I 2013 faldt jeg (i min browser) over det svenske ballonfirma, Ballon & Eventyr. Telefonen blev taget af Henrik Holmqvist, indehaveren af firmaet. Lad mig bare være ærlig overfor dig, det var “forretningskærlighed” fra første snak. I 2014 havde vi styr på samarbejdet og var klar til at levere oplevelsen til vores kunder… Bum.

Efter vi har leveret oplevelser til over 30.000 danskere i stærkt samarbejde med cirka 200 forskellige oplevelsesudbydere, ser jeg stadig Henrik som definitionen på en oplevelsesguide i verdensklasse. Og så tænker du måske “Hvad fan*** rager det migFortæl mig nu om den oplevelse”. Du har en pointe, men hey – det er mit blogindlæg 😉

… men for lige at komme tilbage til oplevelsen, så er ballonskipperen faktisk afgørende for, om det bliver en god oplevelse. Det er han af helt åbenlyse årsager, men også fordi en tur i luftballon kan være meget grænseoverskridende for mange. Kombinationen af Henriks høje professionalisme, 1600 ballonflyvninger under bæltet og en humor og personlighed, som gør, at han under hans sikkerhedsbriefing fortæller os alle, at “vi IKKE må forlade kurven under flyvning“, gør at roen indtræffer hos alle – fra de to teenagepiger med mod på hele verden over min kæreste med lettere højdeskræk og til den 91-årige dame (yes, ballonflyvning er for alle…).

Bonusinfo: Ballon & Eventyr er nu gået i tæt samarbejde med DreamBalloon – et meget erfarent ballonfirma ejet af ballonskipperen Philip Mundt. Det betyder, at vi nu i samarbejde kan levere mange flere ballonflyvninger, hvor kvaliteten og sikkerheden holdes hele vejen rundt. Se mere her.

Kom nu… Hvordan var oplevelsen?

En-to-tre pral: efter at have fløjet med forskellige typer fly og helikoptere, paraglided og sprunget faldskærm, kan jeg med entydighed konstatere, at luftransport i en luftballon er det ypperste!!

Hold nu op Lasse, vil du seriøst vælge en luftballon frem for et fly og en faldskærm på ryggen?” Yes, det tror jeg faktisk, jeg ville.

Roen og uforudsigeligheden

Hvorfor er en ballonflyvning så pokkers unik? For mig er det roen og uforudsigeligheden, der er det primære. Det er kombinationen af at se landskabet fra oven i komplet ro, og samtidig føle sig så meget “Back to basics”. Det lyder kedeligt, men det er det ikke. Det er vildt fedt!

Vidste du, at luftballon er menneskets første form for lufttransport? Det vidste jeg ikke, men det er det. Find historien her.

Uforudsigeligheden, siger du? Yes. Du kan, groft sagt, ikke styre noget i en luftballon. Der var mange medpassagerer i går, som stillede spørgsmålet: “Hvordan styrer du egentlig ballonen?”, hvortil han må svare, at det eneste, han kan styre, er højden på ballonen ved at regulere mængden af henholdsvis kold og varm luft, som blæses op i ballonen. Vindretningen kan variere i højden, og på den måde kan ballonens retning styres en smule, men bottomline er, at du er 100% afhængig af vindhastighed- og -retning. Glem alt om autopilot, retningsskifte, “become a millionaire with RyanAir” osv. Det er dig, en kurv, en stofballon og en vild, vild gasbrænder.

Forestil dig lige følelsen af at stå på et højt punkt og bare betragte landskabet i komplet ro og ramme en nærmest Zenlignende tilstand. Forestil dig så, at din bjergtop bevæger sig henover landskabet med en god, men behagelig hastighed, mens du står sikkert og rart. That’s it.

Hvor? En tur i luftballon kan opleves ved Silkeborg/Ry området i Jylland, fra det centrale Fyn og flere steder på Sjælland.
Pris? 2395 kroner pr. person

Find oplevelsen her

Som afslutning vil jeg bare komme med en klar og tydelig anbefaling: Oplev en tur i Luftballon og glæd dig til roen, det gode selskab, den actionfyldte landing og den lækre Champagne.

God flyvning! Det kan være, vi ses – det var i hvert fald ikke min sidste tur, men krydset på min bucket list har oplevelsen fået nu.

Nå ja: Husk lige at nyd Ry og naturen hvis du kan

Jeg var så heldig at have både min far og min kæreste med på oplevelsen. Efter arbejde kørte vi direkte til Ry, hvor vi kl. 19.00 skulle mødes for foden af Himmelbjerget for at køre i samlet flok til startstedet, som var ved FDF Sletten i Ry.

Heldigvis havde vi et par timer i Ry inden mødetidspunktet, som vi brugte på at gå en tur ved søerne og få noget lækkert mad på Thulstrup Kro, hvor både mad, betjening og udsigt kan anbefales.

PS. Sidste år havde vi sendt vores gode videovenner fra Skipper IB afsted for at filme oplevelsen. De er professionelle og gør mine billeder en smule til skamme…