Vi kender alle sammen følelsen af at være udkørt. Batterierne er flade, overskuddet forsvundet og bare det at komme ud af sengen kan føles som en hård bjergetape i Tour de France.

Hvis krop og sind trænger til at blive genopladet, kan jeg anbefale dig at tage på et kurophold. Et ophold, hvor det at slappe af er det eneste du skal koncentrere dig om.

I dette indlæg har jeg samlet nogle af de bedste kurophold i Danmark, Sverige og Tyskland. Hvis du læser med helt til slut, så løfter jeg sløret for, hvor du kan finde luksus kurophold til ekstra gode priser.

Kurophold i Jylland

I Jylland findes der flere perler, når det kommer til kurophold. Især ude ved kysterne eller i nærheden af vand kan du forvente at finde lækre ophold, hvor spa, wellness og selvfølgelig afslapning er i højsædet.

 

Luksus wellnessophold på Hotel Thinggaard

Lige over for Hurup Thy Station ligger Hotel Thinggaard. Et hyggeligt hotel med masser af charme og venligt personale. Her er der mulighed for at komme på et luksuriøst wellnessophold, der indeholder overnatning i dobbeltværelse, 1 hel dags entre til Sydthy Kurbad, 4-retters gourmetmenu, håndbrygget øl og meget mere.

Jeg har tidligere besøgt Hotel Thinggaard i Thy – og det fortjener en anbefaling. Jeg har skrevet en længere beretning om mit ophold. Det er du velkommen til at læse, hvis du gerne vil vide mere om hotellet og kurbadet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% på første oplevelse

Få inspiration til oplevelser direkte i indbakken ca. 2 gange i måneden.

Tak for tilmeldingen. Tjek nu din indbakke.

Læsø Kur

Hvis du står på Vesterø Havn og går 100 meter mod vest, så kan du ikke undgå at støde ind i Læsø Kur. Læsø Kur er ikke det værste sted du kan støde ind i. Her har du nemlig mulighed for at komme på et prisvindende kurophold, der bygger på øens stolte tradition for produktion af sydesalt.

Læsø Kur byder på saltbade, dampbade, sauna, ude- og indendørs spa, masserende vandfald, fodbad og meget mere. Det er den tidligere Vesterø Havnekirke, der danner rammerne for opholdet, hvilket giver en ret interessant atmosfære.

Tip: Hvis du bor på eller i nærheden af Læsø i et par dage, så kan du jo overveje vores oplevelse Oplevelsestur til Læsø. Her er der tale om en heldagsoplevelse (ca. 6 timer), hvor du skal sejle i RIB båd, spise frokost med drikkevarer fra Havnebakken, mulighed for cykel- eller gåtur på egen hånd på øen og to timers adgang til Læsø Lur.

Hotel Vejlefjord

Det er svært at nævne ordet kurophold uden at tænke på Hotel Vejlefjord. Hotel Vejlefjord har nemlig udviklet sig til at være et af absolut bedste kursteder i Danmark – ja faktisk i Norden. Og for at det ikke skal være løgn, så har hotellet vundet titlen som Danmarks bedste spa ved Danish Beauty Award 2017.

Hotel Vejlefjord er især kendt for de termiske bade, der giver dig en sanseoplevelse ud over det sædvanlige. Derudover er deres Thalasso Spa også et besøg værd: Her har du mulighed for at dyppe dig i det store saltvandsbassin (se videoen herunder), nyde udsigten i saltsaunaen og sole dig på den store solterrasse ud mod parken.

Det berømte Ruths Hotel

Hvis du nogensinde har været i Skagen, så har du sikkert også hørt om Ruths Hotel, som er et vældig populært sted. Det er jo ikke svært at forstå hvorfor, for Ruths Hotel ligger lige ned til havet og midt i naturskønne omgivelser, som kan overbevise selv den stædigste bybo om, at der altså er dejligt på toppen af Danmark.

Inden for byder Ruths Hotel på en gourmetrestaurant, hvor nogle af de bedste kokke har ledet slagets gang gennem tiderne, og en spaafdeling, hvor du blandt andet kan slappe af i terapibassinet, der er opvarmet til melem 30 og 32 grader.

 

Kurophold på Sjælland

Gode kurophold på Sjælland er bestemt ikke en mangelvare. Her finder du flere anmelderroste ophold, der med garanti kan få dine batterier ladet 100% op. Især ét kurophold på Sjælland skiller sig ud: Kurhotel Skodsborg.

 

Kurhotel Skodsborg

Det er ikke en overdrivelse, hvis jeg siger, at Kurhotel Skodsborg er specialister i kurophold. På kurhotellet har de udviklet tre unikke kurophold afhængig af, hvad du har brug for/lyst til:

DE-AGE

DE-STRESS

DE-TOX

De tre kurophold er på tre dage, to overnatninger, fuld forplejning, fri adgang til spa og fitnessfaciliteter samt en kostkonsultation med kostvejlederen Gitte Høj. Kurhotel Skodsborg er the place to be, hvis du vil have det bedste af det bedste inden for kurbehandlinger.

SpaDag Time Out hos Arndal

Hvis du ikke ønsker at være på kurophold i flere dage i streg, så tror jeg, at SpaDag Time Out hos Arndal er noget for dig. Her er der tale om et mini-kurophold, der indeholder 1 times klassisk massage, 1 times ansigtsbehandling med produkter fra Eve Lom, saltvandsspa, sauna og damp.

Her får du en kur- og spadag, der vil give dig et fornyet skud af energi, så du igen er klar til at give den gas i hverdagen.

Kurophold i Sverige

Vores svenske naboer kan mere end at tage snus og lave lækre kødboller. De kan også finde ud af at lave kurophold, der er i en klasse for sig. Især Sydsverige har en masse at tilbyde, når snakken falder på kur, spa, wellness og lignende.

 

Ystad Saltsjöbad

I det sydligste Sverige finder du en sand spaperle: Ystad Saltsjöbad. Hotellet er en klassiker og har siden 1897 været ”the place to be”, når der virkelig skal slappes af. Hotellet ligger en spytklat fra Østersøen. Det betyder, at du har en smuk udsigt, når du færdes rundt på hotellet.

Et ophold på Ystad Saltsjöbad indeholder en overnatning, 3-retters middag, morgenbuffet, adgang til spaafdelingen og dertilhørende aktiviteter med mere.

Luksus spaophold på Hotel Skansen

Et par timers kørsel fra København finder du Hotel Skansen. Et kurhotel beliggende i den svenske havneby Båstad. Hotel Skansen er et af de bedste kurophold i Sverige. Helt sikkert et besøg værd, hvis du leder efter et ophold med høj kvalitet og skønne omgivelser.

Opholdet inkluderer: En overnatning med morgenmadsbuffet, afternoon tea, et glas champagne, fri adgang til spaafdelingen og koldbadehuset samt mulighed for at vælge mellem 55 minutters behandling eller dobbeltboblende jacuzzi med vin, jordbær og chokolade.

Kurophold i Tyskland og Nordtyskland

Når du alligevel skal til Tyskland for at handle billige dåseøl og sodavand, så sving da forbi et af de populære kurophold – du vil ikke fortryde det. Tyskland har en lang tradition for kur- og wellnessophold. Noget som uden tvivl kan mærkes, når du besøger de forskellige hoteller: Kvaliteten er tårnhøj.

Vi anbefaler disse kurophold i Tyskland:

  • Alter Meierhof
  • Hotel Birke

Orient Deluxe på Alter Meierhof

Orient Deluxe på det 5-stjernede Alter Meierhof er en af de bedste kur- og spaoplevelser du kan finde i Europa. Orient Deluxe er det mest luksuriøse ophold du kan prøve hos Hotel Alter Meierhof i Flensborg, Nordtyskland.

Kuropholdet inkluderer to overnatninger, gourmet morgenbuffet, fri adgang til Thermal Spa, 3-retters menu i hotellets restaurant ”Brasseriet”, 6-retters menu i hotellets Michelin-restaurant ”Meierei Dirk Luther”, 50 minutters full body massage eller klassisk ansigtsbehandling, 60 minutters hamam cermony og 20 minutters kropsbehandling.

Sådan en omgang kan med garanti genoplade dine batterier og gøre dig frisk som en havørn.

Kurophold i Tyskland på Hotel Birke

En lille times kørsel fra grænsen finder du Hotel Birke. En lille hotelperle beliggende i den nordtyske by Kiel. Hotel Birke er køreturen værd alene på baggrund af den berømte behandling (med det lidt sjove navn) Flügelchens Elixier. Der er tale om en 40 minutters rygbehandling med brug af lokal rapshonning.

Et kurophold på det 4-stjernede Hotel Birke indeholder to overnatninger, 2 x morgenmadsbuffet, 2 x 3-retters menuer, Flügelchens Elixier, mulighed for deltagelse i afslapnings- og sportsprogram, frisk frugt i spaafdelingen med mere.

Tip: Her koster et kur- og wellnessophold det halve

Som lovet ville jeg løfte sløret for, hvor du kan finde kurophold til ekstra gode priser.

Trommehvirvel…

TJEKKIET

I Tjekket finder du et hav af lækre kursteder. Selvom kvaliteten er på niveau med de forskellige kurophold i Danmark, Sverige og Tyskland, så kan du typisk komme af sted for den halve pris. Politiken har skrevet en længere artikel om de prisvenlige kurophold i Tjekkiet. Artiklen kan du læse her.