Julegaveideer 2019: Et par sokker holder indtil, der kommer et hul på hælen. Værktøjet ender i værktøjskassen sammen med alt det andet. Teknikken er fed lige indtil, der kommer noget, som er meget mere moderne. En oplevelse derimod – den holder for evigt.

Det lyder måske som en kliché, men når vi tager ud for at opleve – gerne sammen med nogle, som vi holder af – så skaber vi fælles minder, som holder længe. Så når du giver en oplevelse, er det en af de mest personlige gaver, du kan give, og det kan jo være, at du med den oplevelse kommer til at opfylde et helt særligt juleønske

Derfor har vi samlet nogle julegaveidéer til mændkvindermorfar og bedsteforældre, så du kan blive inspireret til at give en særlig julegave i år.

Hos os kan du få “pakket oplevelsen ind” i en smart gaveæske med Peter Beier chokolade. Læs mere om gaveæsken ved at klikke her

Julegaveidéer til hende

Det er efterhånden en kliché, at kvinder kun vil have spaophold, massagebehandlinger og wellnesstreats, når de skal forkæles med gaver. Wellness er lækkert, det er der ingen tvivl om, men hvorfor ikke tænke lidt ud af gaveæsken og undersøge, om der ikke er en anden oplevelse, der er mindst lige så god som spa og wellness?

Prøvedyk i Kattegatcentret

Selv erfarne dykkere har sjældent svømmet side om side med en 2,5 meter lang havål eller været helt tæt på de store hajer. Så er det den første tur med iltflaske på ryggen, må det karakteriseres som en storslået debut. Selvom hun kommer til at svømme i hajfyldt farvand, er der ingen fare på færde, for de store hajer svømmer kun i hajtanken – men de kan ses samtidig med, at hun svømmer om kap med rokker, stør, hornfisk og makreller.

Skal der ligge et prøvedyk til hende under juletræet? Så se mere her.

Champagne- og macaronsmagning i København

Er budgettet ikke lige til en tur til Paris, så må du nøjes med at lægge smagen af Paris under juletræet. Der er næppe noget mere fransk end champagne og macarons, og når de to mødes i samme oplevelse, er det kun Tour De Eiffel, der mangler. Men hun må ikke lade sig snyde af de små macarons, for før de søde kager kommer på bordet, skal hun smage salte macarons med fyld af foie gras, gedeost og røget laks og skylle efter med udvalgte champagner. Champagne- og macaronsmagningen er også en oplagt ide til dette års mandelgave.

Er hun til champagne og macarons? Så se mere her.

En hyggelig dag i kano

kanotur

Mangler du en julegave til hende, der godt kan lide at bruge tiden udenfor med flotte naturoplevelser, så er det værd at overveje, om en kanotur ikke er noget for hende. En kanotur kombinerer motion, hygge og flotte naturoplevelser, og kræver ikke andet end godt humør. Hun behøver ikke være en outdoornørd for at få en god oplevelse på vandet, for kanoturen er en rolig tur op og ned ad åen.

Skal der en stor naturoplevelse under træet til hende? Så se mere her.

 

Mangler du flere julegaveidéer til hende? Så bliv inspireret her.

Julegaveidéer til ham

Der er nogle mænd, som ikke altid kan få ønskesedlen klar i god tid, og er det sådan en mand, du er mangler en gave til, så håber vi, at du finder den rigtige gave til ham, når du har set vores bud på julegaveidéer til mænd.

Are we racin’ or are we talkin’? Kør djævleræs

Benzin i blodet, hurtige hjulspin, mudder og gamle biler! Han vil uden tvivl få en lækker dag med djævleræs, og kan du få gutternes kærester med på idéen, så hele slænget samles til en dag med bilos, så bliver han en glad mand.

Trænger han til en dag med drengene? Så læs mere her.

Urban High Roping

Send ham ud på en adrenalinfyldt oplevelse på verdens højeste high roping-bane. Vi taler 50 meters højde, og selvom det ikke lyder af meget, så er der rent faktisk langt ned, når først man står der. Han vil blive udfordret både fysisk og mentalt på 28 forskellige rebaktiviteter fordelt på 4 baner, og når han kommer hjem efter en dag med de andre urban rangers, er det højst sandsynligt med trætte arme.

Skal han op i højderne? Så læs mere her.

Virtual reality hos Limitless

Virtual reality er et hit hos de fleste, og er han vild med computer og gaming, så er det et must at prøve. Her får man nemlig fornemmelsen af at være en del af computerspillet, og det er svært ikke at lade sig rive med, når man jagtes af frådende zombier, undgår en snigskyttes kugler eller svømmer under havet med hvaler. Hos Limitless kommer han til at prøve det nyeste inden for virtual reality blandt andet Treadmills, som simulerer spillerens bevægelser så præcist, at det føles som at være i spillet.

Er han til gaming eller skal han bare have en fed oplevelse? Så se mere her.

 

Mangler du flere julegaveidéer til ham? Så bliv inspireret her.

Julegaveidéer til mor

Når der skal en god julegave til mor under træet, så er det ikke nødvendigvis en blød pakke, hun bliver gladest for. Hvis mor skal blive rigtig overrasket over den kreative julegave, du har fundet til hende, så find en oplevelse til hende, som I kan prøve sammen. Det bliver hun helt sikkert glad for.

Food walk

Tag mor med på en food walk, hvor I smager på de lækreste delikatesser, byen har at byde på. Mens I går fra det ene spisested til det andet, kan I slå mave, mens I hører om de bygninger og steder, som I går forbi. Food walk er fyldt med gastronomiske indspark, hyggelige historier og sniksnak med mor om mad og steder. Med andre ord: menuen består af en hyggelig dag med god mad.

Skal mor på food walk? Så se mere her.

Surfing i Cold Hawaii

Bølgerne går højt, og man bliver blæst godt igennem, når der surfes i Cold Hawaii, som er et af Europas mest anerkendte surfspots. Hun skal have styr på balance og teknik, før hun tager titlen som ”lord of the waves”, men når hun først er blevet bidt af Vesterhavet, går der sikkert ikke længe før hun rider på de største bølger.

Er hun til en tur på havet? Så se mere her.

Kaffekursus hos La Cabra

Er hun en af dem, der nyder at få en kop kaffe, og drømmer hun om en søndag morgen med boller og lun latte? Så bag bollerne til hende, mens hun tager på kaffekursus og får styr på, hvordan hun brygger den helt perfekte kop kaffe. Hun lærer om ristning, kværning og håndbrygning, så hele huset kommer til at dufte af friskbrygget kaffe, når hun kommer hjem fra kaffekurset.

Trænger hun til en god kop kaffe? Så se mere her.

 

Mangler du flere julegaveidéer til mor? Så bliv inspireret her.

Julegaveidéer til far

Far skal have hjemmestrikkede sokker og nyt værktøj til værktøjskassen. Du kan selvfølgelig også vælge at give far en oplevelse, som han husker længere tid end sokkerne, og hvis du skal være helt ærlig, ikke? Har han så ikke allerede alt det værktøj, han har brug for?

Klatring hos Blocs & Walls

På Refshaleøen ligger Nordeuropas største klatrehal. Her rejser de gule vægge sig 15 meter op og ved hjælp af reb, karabinhager og muskler, gælder det om at nå toppen – det er klassisk rebklatring. De mindre høje vægge er til bouldering, hvor man klatrer frit uden nogen form for hjælpemidler. Det fede ved klatring er, at både børn og voksne, øvede og uøvede kan klatre på den samme bane, for det er nemlig farverne på stenene, der viser banens sværhedsgrad. Så har far børnepasningstjansen den dag, hvor julegaven skal indløses, så tag ungerne med! De vil elske det lige så meget som far selv.

Skal far prøve kræfter med Blocs & Walls? Så se mere her.

Ginsmagning hos Highlanders Bar

Enten hader man det eller også elsker man det. De sidste par år er der dog flere og flere, der er hoppet med på bølgen, så gin nu er ved at blive en af de mest populære drikke på landets barer. Det kan være, at far har været glad for Gin og Tonics længe, men det kan jo også være, at han skal have fornyet sit syn på drinken? Gin er nemlig meget mere end eftersmagen af fyrreskov, og Highlanders står klar til at overbevise selv den største skeptiker.

Skal der ligge en ginsmagning under juletræet? Så se mere her.

Hotdogkursus hos Meyers Madhus

Trænger far til at få udvidet repertoiret på madfronten? Så kan det være, at et hotdogkursus bringer lykke – måske også for børnene, som kan få en livret mere på ugens madplan. I hvert fald kommer far til at lære at lave en hotdog med det hele helt fra bunden. Der skal krydres og stoppes pølser og fikses det perfekte tilbehør, så der kan lægges en bestilling på køkkenbordet; en kradser med det hele.

Trænger far til at få opgraderet madplanen? Så se mere her.

 

Mangler du flere julegaveidéer til far? Så bliv inspireret her.

Du kan også se den samlede oversigt med julegaver til forældre ved at klikke her.

Julegaveidéer til bedsteforældrene

Oplevelser er nogle af de bedste julegaver, man kan give til bedsteforældrene. Pakker du endda selv tasken og tager med ud på oplevelse, så skal julegaven fra dig nok blive en succes.

Besøg Fængslet i Horsens

Det gamle Statsfængsel i Horsens har i dag skiftet de indsatte ud med besøgende gæster, der frit kan gå rundt mellem cellerne og få et indblik i, hvordan det har været at være indsat og ansat i et dansk fængsel. Fængslet i Horsens blev i 2016 kåret som ”Bedste udenlandske museum” i London og deres måde at formidle fangernes historier på – og flugtforsøg ikke mindst – er virkelig også i en helt særlig liga.

Skal bedsteforældrene en tur i Fængslet? Så se mere her.

Spadag hos Læsø Kur

Der er mange gode grunde til at tage en tur til Læsø: de særlige huse med tangtagene, saltsydningen, den flotte natur og Læsø Kur. Kurbadet holder til i den tidligere Vesterø Havnekirke, og det er en helt særlig oplevelse at gå rundt i de gamle kirkebygninger, mens man bader eller tager en tur i saunaen. Badene og behandlingerne er baseret på det salt, som Læsø er så berømt for, og det er videnskabeligt bevist, at salten har en gavnlig effekt på huden og kroppen.

Trænger bedsteforældrene til en afslappende spadag? Så se mere her.

Ballonflyvning over Flensborg

Ballongreven Jørgen har allerede sagt det, der skal siges om ballonflyvning: det er en helt uforglemmelig oplevelse! Skal denne ballonflyvning under juletræet, så kommer bedsteforældrene til at svæve over landskabet omkring Flensborg Fjord, og de kommer både til at opleve markerne, vandet og Flensborg bymidte fra luften.

Skal bedsteforældrene kåres til ballongrever- og grevinder? Så se mere her.

Mangler du flere julegaveidéer til bedsteforældrene? Så bliv inspireret her.

Derfor skal du ønske dig oplevelser i julegave

Der er ingen tvivl om, at en oplevelse er et minde, der kommer til at vare hele livet, og netop derfor er en oplevelse sådan en dejlig gave at få. Tager du selv med ud for at opleve, så får I endda et fælles minde, som I kan se tilbage på sammen.

 

Du kan også overveje

Aktivitet - Wellness & Spa

14 Dages Intro til Hot Yoga Aarhus

Hot yoga foregår i 40 graders varme og du arbejder med alle muskler, led, organer og blodkar. Få 14 dages gratis intro for 249,-.

Aarhus C

Aktivitet - Adrenalin

2. Verdenskrig fra RIB-båd med Mai-Event

Oplev 2. Verdenskrig fra en RIB-båd & hør historikeren fortælle om, hvordan krigen udfoldede sig i og omkring Aarhusbugten. Læs mere her.

Aarhus C

Aktivitet - Smag

3-retters frokostmenu på Fakkelgaarden

Fakkelgaarden serverer en 3-retters frokostmenu til kun 349 kroner pr. person. Den smukke udsigt over Flensborg Fjord får du med i pakken.

Kruså

Aktivitet - Wellness & Spa

Ansigtsbehandling hos Helle Thorup

Den klassiske ansigtsbehandling fra Helle Thorup i Aarhus er meget populær. Forkæl dig selv eller en, du holder af.

Aarhus C

Aktivitet - Wellness & Spa

Ansigtsbehandling hos House of Wellness

Få genopladet batterierne med denne lækre ansigtsbehandling hos House of Wellness. Der er mange fordele ved at få en ansigtsbehandling.

Aalborg

Aktivitet - Wellness & Spa

Ansigtsbehandling hos Ni'mat

En ansigtsbehandling hos Ni'mat i København vil give dig et frisk og sundt udseende ansigt. Forkæl dig selv eller en du holder af.

København K

Aktivitet - Wellness & Spa

Ansigtsbehandling hos Pure Nature

Føler du dig træt og uoplagt? Denne oplevelse vil give dig fornyet energi og få dit ansigt til at stråle som det aldrig har gjort før.

Beder

Aktivitet - Wellness & Spa

Ansigtsmassage hos Dronning Dorotheas Badstue

Få en fuldstændig ansigtsbehandling med jaderuller, afrensning, massage med anti-age serum samt øjen- & læbecreme.

Kolding