Det er lige så sikkert som amen i kirken, at valentinsdag sætter sit aftryk i de fysiske og digitale kalendere rundt omkring i landet på samme tid hvert år. Den 14. februar er heller ikke nogen undtagelse i år, og mangen ungmø sidder derfor nu, og venter på, at der oprettes en romantisk begivenhed på facebook eller udsendes en fristende dateinvitation via snapchat. Ventetiden er lang, for galante riddere er ikke, hvad de har været, og nogle ungmøer må der derfor tage stafetten i egen hånd og invitere en ridder på date.

Om du er ungmø eller galant ridder, har vi samlet en række idéer til valentinsdag, så dig og din udkårne kan svæve afsted på en lyserød sky, når den 14. februar nærmer sig.

En skæv vinkel på valentinsdag

Har I begge to et dykkercertifikat på cv’et? Så kan I få lov til at dykke i Kattegatcentrets hajtank, hvor de store hajer svømmer rundt og flasher tænder.

Hvad? Big Shark Dive i Kattegatcentret.

Pris? 1.449 kr.

Book her.

Træk i forklædet og gå i køkkenet med den lille kemiker, der tryller med flydende kvælstof og udfordrende teknikker, når aftenens menu skal serveres.

Hvad? Den lille kemiker hos Timm Vladimirs Køkken.

Pris? 1.145 kr.

Book her.

Du har sikkert set ost og rødvin følges ad mere end én gang, men kærlighedens veje er kringlede, og der var ingen tvivl om, at rødvinen måtte vige pladsen, da osten mødte øllet.

Hvad? Ost- og ølsmagning på Gundestrup Mejer og Bryghus.

Pris? 249 kr.

Book her.

Marsvinet er ikke kun en gnaver, der gemmer sig i et bur på børneværelset, nej det er faktisk en af verdens mindste hvaler – og den svømmer endda omkring i danske farvande.

Hvad? Hvalsafari med Aventura.

Pris? 275 kr.

En klassisk valentinsdag

Tag badekåben på og stik fødderne i tøflerne, som ligger parat til dig på værelset, og gå så ned i spaafdelingen til forkælelse og hygge.

Hvad? Spaophold på Ystad Saltsjöbad.

Pris? 3.199 kr.

Book her.

Fakkelgaarden er kendt for et moderne og lækkert køkken, hvor nogle af landets bedste kokke står for menuen. Start dagen med en frokost her og tag så ud på eventyr.

Hvad? 3-retters frokostmenu på Fakkelgaarden.

Pris? 345 kr.

Book her.

Roen sænker sig, når ballonen stiger til vejrs og udsigten over landskabet, der glider forbi under kurven udfolder sig; skove, søer, marker, hav, byer og snoede landeveje.

Hvad? Ballonflyvning (diverse udbydere).

Pris? Fra 1.650 kr.

Book her.

En sukkersød valentinsdag

I Den Store Bagedyst bliver der kæmpet med at få det perfekte knæk på chokoladen, men måske ved fælles hjælp vil det lykkes at få flødebollerne helt perfekte?

Hvad? Flødebollekursus (diverse udbydere).

Pris? 299 kr.

Book her.

Der dufter sødt i karamelkogerens værksted, når den gyldne sukkermasse bliver formet til små, klistrede karameller. Og smagsprøver er der nok af!

Hvad? Karamelsmagning hos Karamelleriet.

Pris? 149 kr.

Book her.

Føler du dig klar til valentinsdag?

Er du klar til en romantisk dag eller mangler du stadig valentinsdag ideer? Før du beslutter dig for, hvad du vil overraske din udkårne ungmø eller ridder med, kan du lægge vejen forbi lige her, hvor der er mere end 350 forskellige oplevelser, du kan blive inspireret af. Det kan jo godt være, at du finder på et par idéer til valentinsdag, som ikke er nævnt her.

Et tip! Du kan kombinere flere oplevelser og på den måde planlægge en hel valentinsdag, fx surfing efterfulgt af en middag eller en spadag med en foodwalk rundt i byen bagefter. Det er dig og din date, der bestemmer, hvad der skal ske, så I kan jo også bare planlægge dagen, efterhånden som den skrider frem.

Lige gyldigt, om du vælger middag med det hele eller Netflix & chill på sofaen derhjemme, så rigtig god valentinsdag til dig og din date!

Flere gaveideer til Valentinsdag?

Valentinsgaver til ham og hende

Valentinsgaver til mænd