Aktiviteter for børn i København

Der banker et hjerte i København som alle, der besøger byen, kan mærke slå. Der er et liv og en energi i byen, som man ikke kan lade være med at blive smittet af, hvad enten man er barn eller voksen. Tag børnene med ud for at opleve de mange aktiviteter København byder på og få en hyggelig dag med oplevelser i børnehøjde.

Find et udvalg af aktiviteter for børn i København herunder.

 

Friskkogte, klistrede karameller

Hvem vil have en smagsprøve?

Duften af karameller kan hurtigt få tænderne til at løbe i vand, så det er heldigt, at der er smagsprøver nok, når karamelkogeren går i gang med at lave karameller. Kig karamelkogeren over skulderen og se, hvordan de klistrede karameller bliver foldet og formet.

Op, op, op

Klatring er en aktivitet for børn i København, hvor der kan blive brugt en masse energi.

Det går op, op, op, når du klatrer! Og det kan være svært at få koordineret både arme og ben på samme tid, så de arbejder sammen og hjælper dig frem. Det kræver lidt teknik, men hele familien kan sagtens være med og klatre side om side.

Ryst posen! Og få nye idéer til, hvad du skal lave – i dag eller om en uge. Med dine venner, din familie eller måske bare med dig selv?

Vi har samlet et bredt udvalg af ting, man kan lave, så du ikke behøver at bruge lang tid på at finde ud af, hvad du skal. For vi kan vist hurtigt blive enige om, at det fedeste jo er at komme ud for at opleve noget i stedet for at sidde foran skærmen og researche, ikke?

 

Ting man kan lave udenfor

Man kan godt få en uro i kroppen, hvor benene sitrer, hjernen arbejder på højtryk og hænderne rastløst dingler frem og tilbage. Det kan være frustrerende sådan at trippe rundt uden at finde ud af, hvad man skal lave i dag, for det er som om, at der ikke rigtigt er nogle af de ting, man går i gang med, der bliver til noget.

Når man har den følelse i kroppen, er der kun én ting at gøre: gå udenfor. For så snart, at den friske luft rammer ansigtet, er det som om, at tankerne letter og roen finder tilbage. Derfor er det godt at vide, hvilke ting man kan lave udenfor.

Du kan 👇

1. Tage into the wild

Der er god stemning i udekøkkenet hos Gourmensch.

Bålene knitrer under den åbne himmel, mens der snakkes, skæres, steges og bages. I dag bliver maden lavet i det fri, men der er ikke snobrød på menuen – tværtimod! Lammekølle, vildsvin, friske grøntsager og varm gløgg fra bålet bliver dagens omdrejningspunkt, og når det sædvanlige komfur er skiftet ud med orangeulmende gløder, skal der selvfølgelig arbejdes med nye tilberedningsmetoder og bålteknikker.

2. Bruge en dag i vildmarken

Kan du klare dig i vildmarken?

Når det er koldt, skruer vi op for varmen. Når vi er tørstige, tager vi et glas vand fra vandhanen. Når vi er sultne, åbner vi køleskabet. Men sådan er det ikke, når man begiver sig ud i vildmarken. Her skal der laves bål, når man fryser, og mad og vand finder man i de store skove. Det er dog ikke hårdt arbejde alt sammen, for når du har styr på dine vildmarksfærdigheder, skal der skydes med bue og pil, kigges efter dyrespor i skovbunden og laves pandekager over bålet.

3. Opleve stærene danse

Der er op mod 1 million stære i flokkene.

Der hænger en susende lyd i luften, som bliver større og større jo tættere den kommer på. Lyden af de mange tusinde stæres klaprende næb og skræppende stemmer giver genklang langt, langt væk, når stærene danser i aftenskumringen, og de store flokke basker frem og tilbage over himlen, så det ligner, at solen formørkes og forsvinder.

Ting man kan lave med sine venner

Vi skal da snart ses! Du har sikkert sagt den sætning rigtig mange gange, men når først hverdagen kører, glemmer man nemt alle de gode intentioner. Det er bare dumt! For der er ingen undskyldning for ikke at finde på nogle ting, man kan lave med sine venner, og hverdagen skal nok fortsætte, når det bliver mandag igen.

For at komme ud af starthullerne har du og vennerne måske brug for et indspark til sjove ting, man kan lave. Så er der ingen undskyld for ikke at mødes med det samme.

I kan 👇

1. Klatre op i højderne

 

Der er klatring i højderne hos Urban Ranger Camp.

Det gynger og svajer heroppe i 50 meters højde, for rebbanerne er ikke det mest stabile underlag, I kan bevæge jer ud på. Derfor må tungen holdes lige i munden, og I må også overveje, hvilke kreative ting man kan lave for at komme igennem alle forhindringerne uden at miste fodfæstet. Det kan godt blive en udfordring, hvor armmusklerne giver op før modet, men til gengæld har du og vennerne forhåbentlig fået mange gode grin inden.

LÆS OGSÅ: Er du en ranger? Mød Urban Ranger Camp

2. Slappe af på Kurhotel Skodsborg

Spaafdelingen på Kurhotel Skodsborg har vundet priser.

Badekåberne og tøflerne venter, hvis I er på udkig efter ting, man kan lave i København, hvor Kurhotel Skodsborg ligger. I kan begynde dagen i den prisvindende spaafdeling eller med at tage en svømmetur i Øresund få meter fra hotellet, før I kan trisse ind og modtage jeres spabehandling. Rækkefølgen bestemmer I selv, for her er der god tid og ingenting, der skal nås. Efter nogle timer I spaen serveres maden i The Lobby.

3. Lære tricks af bartenderen

Har du styr på blandingsforholdene?

Få det nu bare lært! Hvordan de cocktails skal laves, for det er bestemt ikke lige meget, om du ryster eller rører din cocktail. Det ved du sikkert godt, for det er sjældent, at en cocktail sidder lige i skabet første gang, at man forsøger at blande den. Så når vennerne spørger, hvad I skal lave i weekenden, er svaret: vi skal på cocktailkursus.

 

Ting man kan lave med familien

Middage og spilaftener er ikke de eneste ting, man kan lave med familien. Det kan endda være ret fedt en gang i mellem at komme ud af dagligstuen og finde ud af, at der faktisk er mange andre ting, man kan lave sammen. Ting, hvor både de største og de mindste i familien kan være med.

I kan 👇

1. Begynde dagen med brunch

2. Tage på en tidsrejse i Den Gamle By

3. Spise jer mætte i det sønderjyske kaffebord

Kager, kager & kager!

Der skal være minimum 14 forskellige slags kager på et ægte, sønderjysk kaffebord, og vil I igennem dem alle sammen, skal I spænde livremmen ud. For der er både kløben, søsterkage, brødtærter, chokoladekager og lagkager med flødeskum. Og småkager! Knepkager, fedtkager, gode råd og ingenting. Kommer I igennem dem alle?

Ting man kan lave, når man keder sig – Gratis

Hvornår er det sværest at finde på ting, man kan lave? Når man keder sig, er svaret. Hjernen går helt i stå og det eneste, man kan fokusere på, er, at man keder sig. Alle de kreative ting man kan lave, forsvinder fuldstændig fra idébanken, og man står helt træt tilbage.

For, hvad skal man lave lige nu og her? Det skal jo helst være noget, der ikke skal bookes i god tid eller noget, der koster penge. Det skal helst være nemt og gratis.

Du kan 👇

 

1. Overnatte i en shelter

Overnat under åben himmel i en shelter eller prøv en vildmarksgourmet.

Der er mange ting, man kan lave udenfor, så ved du ikke, hvad du skal lave i weekenden, kan du pakke tasken og tage ud i naturen for at overnatte under åben himmel i nogle af de mange, gratis shelters, der er rundt omkring i landet. Nogle finder du i skovene og andre ved havet så, hvilken udsigt vil du vågne op til?

 

LÆS OGSÅ: Ting man kan lave i Odense

2. Få de bedste pladser i hjemmebiografen

I hjemmebiografen får du altid de bedste pladser.

Det er ikke altid, vejret er godt nok til at prøve nogle af de ting, man kan lave udenfor. Så er det bedre at blive inde i varmen, finde en god film frem og lave en stor skål med lune popcorn. Et tæppe eller en dyne skal du også have fundet, men så er du ellers også klar til at forsvinde ind i en god historie.

 

3. Gå på biblioteket

Tag en hyggelig tur på biblioteket.

Biblioteket er fyldt med spændende fortællinger, og når du går rundt mellem reolerne, kan du finde den ene fortryllende historie efter den anden. Måske du skal på langfart med en søkaptajn eller gyse med en krimi? Valget er dit, og bliver du ikke færdig med at læse, kan du jo tage bogen med hjem. Er du ikke en læsehest? Du kan godt tage på biblioteket alligevel, for der er mange gratis ting, man kan lave, og mange gratis arrangementer du kan opleve – endda helt uden at åbne en bog.

 

Find flere ting man kan lave, når man keder sig her

Hvad skal jeg så lave?

Har du fundet ud af, hvad du skal lave i dag? Vi håber selvfølgelig, at du har fundet nogle idéer, så du ikke kommer til at kede dig. Mangler du mere inspiration, kan du tage forbi DuGlemmerDetAldrig.dk, hvor du finder mere end 350 sjove ting, man kan lave.

Gå på opdagelse i vores mange oplevelser og find ud af, hvilke ting du kan lave på en søndag i regnvejr eller en onsdag i solskin. Uanset, hvordan vejret er, gemmer der sig en oplevelse, der passer til anledningen. Det lover vi.

Jul

Julegave guide

Din guide til oplevelser i Nordtyskland