"Så gik der tid med det, vi fik noget at bruge tiden til"

Tiden under lockdown kan godt føles meget langtrukken. For hvad skal du bruge tiden på? Vi har samlet en masse ideer til, hvad du kan lave under lockdown.

 

Slip kreativiteten løs

Har du altid haft i tankerne, at du gerne ville hækle en hue eller lave dit eget keramik, men hverdagen har været for travl til at fordybe dig i noget kreativt? Så er det nu, du skal lade kribleriet i dine fingre folde sig ud.

Du kan hækle eller strikke

Hvad kan man lave under lockdown? Tjo, måske det samme som alle andre også laver – strikning.

Og det er da lidt fedt, når veninderne kommer gående i en fed strikvest, og de ovenikøbet topper den med at fortælle, at de har strikket den selv. Eller når de viser, at deres børn hver især har fået deres egen hjemmehæklede hue. Vil du også gerne være med på trenden? Så er det nu, du har tiden til at fordybe dig i et projekt. 

Nettet er fyldt med en masse opskrifter, både til de garvede og til nybegynderne. Vi har fundet et par gratis strikke- og hækleopskrifter her. Hvis du ikke gemmer på garn, strikkepinde, hæklenål, eller hvad du ellers skal bruge, så frygt ej. Du behøver ikke gå i fysiske butikker til dit krea-projekt. Du kan købe det hele online her eller mange andre steder på nettet. Hvis du nu sidder klar med dine strikkepinde og tager dig selv til hovedet, så bare rolig, vi har også fundet en lille hækle-guide og strikke-guide for begyndere til dig. God hækle/strikke lyst. 

Lav dit eget keramik med selvhærdende ler

De fleste hjem er idag fyldt med keramik, men hey! Hvordan lyder det at have din egen kreation stående på hylden eller servere snacks fra en skål med din signatur på. Vi synes, det lyder ret fedt! Og det er ovenikøbet også en god aktivitet med børn.

Men skal sådan noget ikke brændes, tænker du måske? Nej, det er selvhærdende, så det skal bare tørre. Du har derfor rig mulighed for at kreere lysestager eller figurer til hjemmet. Hvis du mangler inspiration til, hvad du kan lave, så er pinterest fyldt med ideer. Du kan købe selvhærdende ler i forskellige farver på nettet eller i hobbybutikker.

Du kan også begive dig ud i at lave dit eget ler. Det eneste, du skal have hjemme i køkkenet er natron, majsstivelse og vand. Se hvordan under dette afsnit.

Hvis din kreation skal males, så fungerer akrylmaling rigtig godt på selvhærdende ler. Hvis du nu sidder og tænker hmm… og mangler svar på tørretid og meget mere, så hop ind på denne side

Hvis det er lige dig at forme dit eget kunst, men du hellere vil lave det i et værksted, kan du prøve keramikkursus hos Græsdal, når du har mulighed for at tage oplevelse igen. 

Mal dit eget maleri

Nu får du måske allerede sved på panden, når du læser “mal dit eget maleri.” Du kan roligt tørre sveden væk. Du kan vælge at lade fantasien slå sig løs og se hvad dine penselstrøg fører dig til. Men hvis du ikke føler, der opstår en indre Picasso, når du står med penslen i hånden, så er der heldigvis en masse guides på pinterest, du kan følge. Men, maling, lærred og pensel? Hvis du står og mangler de ting, er der heldigvis råd for det. Du kan købe det her, eller hvor du ønsker det på andre hoppy-shops på nettet. 

Hvis du er vild med de kreationer, du får lavet, burde du besøge Maling & drinks med ARTNSIPS, når du kan tage på oplevelse igen. 

 

Alt godt til ganen

Du har måske også et par projekter i baghovedet, du gerne vil lave i køkkenet, men de er altid blevet udskudt, fordi tiden ofte er knap til at sylte eller lave en flere timers simreret. Nu hvor tiden alligevel føles som om, den går baglæns, så er det det oplagte tidpunkt at gå i gang med de store projekter. Hvis du ikke er fan af de store projekter, men stadig elsker god smag, så er der også noget til dig. Læs med…

Virtuel ginsmagning for 2 hos Njord Gin

Du drømmer dig måske tilbage til tiden, hvor du sad på en bar med en gin i hånden, gode grin røg over bordet og stemningen var høj. Hvad siger du til at få lidt af det tilbage? Lockdown behøver nemlig ikke at betyde, at vi bliver tørvetrillere. Prøv Virtuel ginsmagning for 2 hos Njord Gin. Men hvordan kommer det lige til foregå? Du kommer med på en virtuel og interaktiv ginsmagning direkte fra Njord Gin destilleriet, hvor du smager, oplever og kan stille spørgsmål undervejs. Du får tilsendt en nøje sammensat smagskasse, som indeholder, alt du skal bruge til en ginsmagning. Læs mere om Virtuel ginsmagning for 2 hos Njord Gin her

Hos DuGlemmerDetAldrig / Truestory har vi selv prøvet en Virtuel ginsmagning for 2 hos Njord Gin, og vi kan varmt anbefale det.

Sylt løs

Rødløg er lækkert, syltede rødløg er endnu mere lækkert. Et lille touch, der sætter prikken over i’et til maden. Og ja, ja! Du kan allerede købe syltede rødløg, men de smager bare lidt bedre, når de er hjemmelavet – plus, det er også meget federe. At sylte rødløg er faktisk ikke så besværligt.
Det du skal bruge er:  

 •  4 rødløg 
 • 4 dl æblecidereddike
 • 1 dl sukker
 • 1 tsk peberkorn
 • Glasbeholder til de syltede rødløg (Ved brug af plastisk, kan farven fra løgene smitte af)

Fremgangsmåde: 

 • Skær løgringene i tynde skiver og kom dem i et rent skoldet glas.
 • Eddike og sukker koges op i en gryde sammen med peberkorn. Hvis du ønsker yderligere krydderier, kan du tilføje det. Hæld den kogende eddikelage over løgene.
 • Luk glasset og opbevar køligt. Løgene kan spises efter et par timer og kan holde sig i nogle uger.

Er du vild med at eksperimentere i køkkenet? Så tjek vores madkurser ud. Måske du finder et, du skal skrive på din bucketliste, når vi ikke længere er i lockdown.

"Der er flødebolleræs! Uh uh"

Duften af den søde fristelse, knækket, når du vi sætter tænderne i den sprøde chokolade og den luftige skum. Mange af os har en svaghed for den lille  delikatesse, nemlig flødebollen. Er du klar til til et lille Corona-flødebolle-projekt? Se med i videoen og lær at lave nemme flødeboller med Truestory. Du kan se hele opskriften og fremgangsmåden i beskrivelsen af videoen.

Du kan se hele opskriften og fremgangsmåden i beskrivelsen af videoen her.

Vil du prøve flere kræfter med de søde fristelser? Så tjek vores forskellige flødebollekurser, hvor en professionel guider dig igennem hele vejen. 

 

Ta' ud i naturen

Du ser måske ud af vinduet og tænker “hvad skal jeg lave?” – og heldigvis er svaret lige for øjnene af dig. Gå i ud i naturen. Den gemmer på meget mere end grønt græs og fugle, der synger. Skynd dig at læse videre her, hvis du vil på opdagelse i den friske luft, for der er mange gode ideer til, hvad du kan lave under lockdown ude i den danske natur.

Østerssafari

Når tidevandet trækker sig tilbage, og den rislende lyd af vand har fortaget sig, åbnes Vadehavets bugt, og for en tid får du lov til at gå på jagt i det overdådige spisekammer af østers. En lille delikatesse der ofte deler vandene. Hvis du er vild med det eftertragtede skaldyr, så ta’ på østerssafari, og giv din lockdown-mad lidt ekstra liv med noget, der ofte er forbeholdt fine restaurantbesøg. Meeen, hvordan gør man lige det, når du ikke kan tage på østerssafari med DuGlemmerDetAldrig / Truestory? Vi har fundet en alternativ østersguide til dig her

Hvis det lyder som noget for dig at gå på jagt efter den lille delikatesse, men gerne vil have en guide med, så tag på østerssafari med DuGlemmerDetAldrig / Truestory, når landet åbner op igen. 

Tangsafari

Havet er et stort spisekammer, og tang er et af de kulinariske oplevelser, det gemmer på. Du undrer dig måske over, hvordan du kan tilføje tang til tallerkenen. Tang bruges i alt fra pesto, til øl til sennep og meget mere. Det kan tilføre retter både smag, salt, konsistens og hjælpe til at fremhæver andre smagsoplevelser. Det siges, at tang er fremtiden… men også nutiden. Så hop med på tang-trenden og få en kulinarisk oplevelse hjemme i køkkenet. Vi har fundet en alternativ tang-guide til dig her, nu hvor du ikke kan tage på tangsafari med DuGlemmerDetAldrig / Truestory.

Hvis du gerne vil på tangsafari, men ikke helt ved, hvordan du skal gribe det an, så tag på tangsafari med DuGlemmerDetAldrig, når landet åbner op igen.    

Lav mad i naturen

Selvom vejret er koldt, er der nogle rigtig fine dage med klart vejr, hvor havet ligger fladt og trætoppene står stille. De dage er oplagte til at flytte køkkenet udendørs. Hop i dit bedste outdoor outfit, tænd op for bålet og lad gryderne simre. Det er en helt særlig stemning, når bålet knitrer, duften fra gryderne snørkler sig op i luften og man kan høre livet fra naturen rundt om sig. Hvis du mangler inspiration til bålopskrifter, så læs mere her. Et godt alternativ til Vildmarksgourmet i Mols bjerge.

Hvis outdoor livet er dig, og du vil prøve endnu flere kræfter med at lave mad i naturen, så burde du tjekke vores mad-outdoor oplevelser. 

 

Det kan du lave indendørs

Vi arbejder derhjemme, vi bruger alt vores fritid derhjemme… Ja, faktisk er vi der hele tiden. Det kan godt gøre hverdagen meget ensformig. Læs med her og find inspiration til hvad der kan gøre hverdagen lidt mere farverig i lockdown.  

Motion i lockdown

Fitnesscentrene har lukket og meget bevægelse bliver det ikke til for mange af os. For har du heller ikke lyst til tage ud at gå eller løbe i silende regnvejr? Heldigvis findes der et par alternativer, du kan lave hjemme fra værelset eller stuen. Hop med på DR1’s morgentræning. Rikke Hørlykke introducerer dig for simple øvelser, der får pulsen op. Du får ny træningsmakker hver morgen, for i hvert afsnit gæster en kendt morgenprogrammet. Allerede nu kan du træne med Felix Smith og Rosa Kildahl og mange flere. Hvis den type træning ikke lige er dig, kan du give dig i kast med yoga. Her kan du finde yoga-øvelser til den garvede og nybegynderen. 

Hvis yoga er dig, kan du også prøve vores forskellige yogaoplevelser med DuGlemmerDetAldrig / Truestory, når du igen har muligheden. Med en garvet instruktør ved din side, kan du gennemarbejde hele kroppen og få den i balance.

Vulkanudbrud med børnene

Vulkanudbrud med børnene lyder måske voldsomt… Specielt i en tid som nu. Men bare rolig, det er helt ufarligt. Vulkanudbruddet skal foregå i en flaske, så børnene kan selv pynte deres “vulkan” med maling og jord eller noget helt tredje. Også et godt input til hjemmeundervisningen. Find hvad du skal bruge til vulkanen og se videoen nedenfor. Hvis du ikke ønsker et vulkanudbrud midt på køkkenbordet, kan du også stille “vulkanen” udenfor, når den skal “eksplodere.”

Er du klar til at spille?

Men ikke bare et spil… En tunering! Saml familien og lav en spilletunering. Det kan være alt fra brætspilsturneringer i Sequence til Gæt og Grimasser. I kan også droppe at køre oldschool og lave turnering i FIFA eller Just Dance på playstation. Vigtigst af alt så skal der være en præmie til vinderen, som tegn på, hvem der er mesteren i familien. 

Hvis hele familien er med på leg, burde I prøve Virtual reality med DuGlemmerDetAldrig / Truestory, når det bliver muligt igen. Der kan du nemlig løbe over en åben plads for at nå gemmestedet på den anden side. En kugle suser forbi dig, én til, og så er du ramt. Men bare rolig! Ikke i virkeligheden. Sådan er det, at besøge Limitless Virtual Reality.

 

Vinterferien 2021

Danmark er midt i en lockdown og derfor bliver vinterferien i år anderledes end de forrige år. Det er hverken muligt at tage på den årlige skiferie i uge 7, rejse til sydens sol eller besøge diverse attraktioner i og omkring danmark. Derfor har vi samlet en guide til dig, hvor du kan finde inspiration til ting du kan lave i Danmark. 

Stream teaterforestillinger

Du kan komme gratis i teatret iført dit behagelige joggingtøj henover vinterferien, for Det Kongelige Teater har gjort det muligt, at se teater hjemme i stuen ved at streame forestillingerne. Du finder en række forskellige forestillinger, som varer op mod tre timer. Og hvis du undervejs skal hente flere forsyninger til forestillingen, så pauser du blot videoen og behøves ikke at gå glip af noget.

Keramik take-away

Creative Space har i corona situationen opfundet ‘keramik take-away’, hvor de har gjort det muligt for dig, at være kreativ til trods for at landet er lukket ned. Du kan bestille et selvvalgt produkt og tre farver online, og afhente din bestilling allerede næste dag. Du finder Creative Space i Odense, Aarhus og København. 

Fermentering i køkkenet

Surdej har været meget populært henover corona nedlukningerne, men hvis du vil kaste dig ud i et andet projekt i køkkenet, så skal du begynde på fermentering og lave kombucha. Den lækre læskende drik smager ikke kun godt, men har også gavnlige egenskaber for fordøjelsen og din tarmflora.

Det er meget simpelt at begynde at brygge kombucha, du behøver blot:

 • Scoby (en kombucha svamp, som du skal benytte til at kunne opstarte din fermentering - du kan både købe den på nettet eller hvis du har en bekendt kombucha brygger)
 • Væske fra tidligere kombucha brygning
 • 100 g økologisk rørsukker for hver liter du brygger
 • Te uden tilsat smag (det kommer senere i processen)
 • En stor glasbeholder
 • Et viskestykke og elastik

Der findes mange forskellige måder at brygge kombucha på, men der findes et hav af inspiration og opskrifter på nettet. Se også videoer på youtube og bliv inspireret til, hvad din næste kombucha skal smage af.

Vinterbadning og lange gåture

Vinterbadning er en af vinterens mest populære aktiviteter. Det er koldt og kræver en smule tilvænning, men det giver det kick for både krop og sjæl. Herunder kan du se en liste med fem af de bedste steder at vinterbade i Danmark:

Facts header box title text.

 • Hellerup Vinter Badestue
 • Svanemøllen
 • Kastrup Søbad
 • Den Permanente i Aarhus
 • Hasle Havn på Bornholm

Du kan også vinterbade på en af Danmarks bedste strande. Leder du efter en god gåtur, så finder du ofte mange forskellige ruter rundt i din egen by eller skov. Du kan også besøge en af de danske nationalparker, hvor der også er mulighed for at vandre flere forskellige ruter.

Lær at strikke

Den helt store trend i nedlukningen, har blandt unge som ældre været at strikke. Flere og flere er blevet tilhængere og både veste, hatte og trøjer er kommet til. At strikke behøver ikke være noget du sidder alene og gør, men i stedet kan du se en film med familien, eller drikke en kop kaffe med en veninde fra din nærmeste bobbel. At strikke koster ikke en formue – du skal blot have fat i en opskrift, nogle strikkepinde og noget garn.

Glamping derhjemme

Glamping behøver ikke at foregå andre steder end din egen baghave. Her kan i sammen skabe et lille privat get away, som gør hele oplevelsen langt mere personlig. I kan indrette teltet sammen med børnene. Her kan i skabe et hyggeligt glamping-telt med jeres egne møbler, nips og andre hyggelige tin.

Det vil være et stort hit for børnene at være med til at indrette. Teltet i haven kan både bruges som legerum om dagen og et romantisk spot for de voksne om aftenen. Ved at have nogle gode madrasser eller senge stående i glamping teltet, bliver det også hurtigt komfortabelt at sove under teltdugen!

Du kan købe jeres nye glamping-telt hos Friluftslageret.

Skiferie på Copenhill

Nu hvor den årlige skiferie med lange dage på pisten, varm kakao og afterski ikke bliver en realitet, har vi fundet et godt alternativ. På Amager finder du Copenhill, som er danmarks helt egen pist. Her er der aktiviteter for hele familien, hvor udvalget spænder bredt. Du kan blandt andet stå på ski og snowboard, klatre, gå hele vejen op til toppen, få en rundvisning og besøge caféen.