Vi kender det alle sammen. Den ømme skulder. Nakken, som spænder. Ryggen, der hurtigt bliver træt. Alle de små spændinger og myoser, som dukker op rundt omkring på kroppen, fordi vi bruger for meget tid fastlåst foran computeren. Eller træner forkert. Eller har et hårdt, fysisk arbejde.

Der kan være mange grunde til, at muskelspændingerne opstår, men én ting er sikkert: de er irriterende. Man bliver nemlig så frygteligt stiv i kroppen, når alt for mange hober sig op, men er der egentlig en løsning på problemet?

Ja, massage er løsningen. Dybdegående massage, der trænger langt ind i musklerne for at løsne spændingerne. Til det formål er hot stone massage rigtig godt, så nu skal vi se nærmere på de fordele, der er ved netop denne form for massage.

Hvad er hot stone massage?

Hot stone massage er en effektiv & dybdegående massageform.

Den største forskel på hot stone massage og andre massageformer er, at hot stone massage er stenmassage. Stenmassage betyder nemlig, at massøren ikke masserer med sine hænder, men derimod masserer med opvarmede sten.

Sten? Ja, du læste rigtigt.

Det lyder jo umiddelbart ikke særligt behageligt, men det er det rent faktisk. Der er jo ikke tale om, at massøren bruger flintesten med skarpe kanter. Ofte bruges der lavasten, som holder godt på varmen, og som har bløde og runde kanter. Massøren masserer i rullende bevægelser kroppen, og det er netop den særlige ”rulle-teknik” kombineret med varmen fra stenene, der gør, at muskelspændingerne løsnes.

Når du modtager hot stone massage, varmes stenene op, til de er cirka 50 grader varme. Det kan lyde af meget, og måske er det også lidt for varmt til dig. Der er nemlig forskel på, hvor meget varme den enkelte kan lide. Nogle vil have det meget varmt, andre lidt mindre varmt, men du kan selvfølgelig aftale med massøren, hvad der passer til dig før, behandlingen starter.

 

Hvilken effekt har hot stone massage?

Virkningen af hot stone massage kan efter sigende mærkes i op til 72 timer efter behandlingen.

Formålet med at varme stenene op til hot stone massage er, at varmen fra stenene skal trænge ind i kroppen og hjælpe musklerne til at løsne op. Samtidig vil du også mærke, hvordan varmen fra stenene breder sig i hele kroppen og øger blodgennemstrømningen. Virkningen fra hot stone massage skulle efter sigende kunne mærkes i op til 72 timer efter, at du har modtaget behandlingen, hvilket fortæller noget om, hvor effektivt og dybt massagen påvirker dig.

Vidste du? Ét strøg med en sten under hot stone massage har samme effekt om ti strøg med hænderne under en almindelig massage.

Varme virker afslappende, og det samme gør massage, så derfor er det utroligt effekt at kombinere de to ting i hot stone massage. Hot stone massage afhjælper nemlig ikke kun myoser og spændinger, men beroliger også nervesystemet – og kroppen generelt – samtidig med, at lymfesystemet og kredsløbet stimuleres.

 

Historien om hot stone massage

Normalt masseres der med lavasten, men andre natursten kan også bruges.

Der er mange forskelligrettede fortællinger om, hvordan hot stone massage begyndte, men fælles for dem alle er, at de er enige om, at hot stone massage ikke er en ny massageform. Langt fra. For lang tid før, at det overhovedet var muligt at tage på kursus i hot stone massage eller tage en uddannelse som massør, blev teknikkerne brugt over hele verden fra Kina til USA.

 

En tradition i Østen

I Østen har hot stone massage været brugt i mere end 4000 år, og selvom teknikkerne har udviklet sig og er blevet forfinet med tiden, er udgangspunktet stadig det samme. De varme sten blev lagt direkte på kroppen, hvor varmen hjalp til at stimulere kroppens energibaner, og derigennem rette på problemer med alt fra fordøjelsen til muskelspændinger – præcis som i dag.

 

Indisk healing

I Indien har stenmassage uden tvivl haft samme betydning som i Japan og Kina, men her har massagen også haft det formål at heale kroppen. Her benyttede man ikke lavasten, men samlede i stedet bløde og glatte sten i floderne, som man varmede op i vand eller ild og placerede på kroppen – tæt på udvalgte energipunkter. Man mente, at stenene satte gang i en healingproces, som bragte kroppen i balance.

 

Ritualer hos indfødte amerikanere

Hos de indfødte amerikanere blev opvarmede sten brugt rituelt. De varme sten blev brugt til at massere kroppen, når den skulle afgiftes og have genoprettet sin balance, men stenene blev også brugt til at varme og hele forskellige steder på kroppen – præcis som i Østen.

 

Hvorfor massere med sten?

Der findes typer af stenmassage, hvor der masseres med halvædelstene.

Der er mange gode grunde til at massere med sten men én af grundene til, at lavasten er så populære, skyldes, at de er så gode til at holde på varmen. Det betyder, at massøren ikke skal tænke på, om stenene mister varme under behandlingen, og massøren kan derfor nøjes med at skifte sten, når nye steder på kroppen skal masseres.

Der bruges nemlig forskellige størrelser af sten under hot stone massage afhængig af, hvor på kroppen, du masseres. På ryggen benyttes store sten og på ansigt, arme og hænder, benyttes der mindre. Nogle massører bruger også helt små sten på størrelse med en finger, som kan give nogle særligt dybe tryk.

Når din hot stone massage afsluttes, kan du mange steder få lov til at slappe af efterfølgende, så du kan mærke effekten af din behandling. Ofte lader massørerne de varme sten blive liggende på ryggen og på hænderne, så du kan mærke, hvordan varmen fra stenene forsvinder, mens du langsomt vågner op igen.

Vidste du? Du kan få stenmassage, hvor der anvendes andet end varme lavasten. I stedet bruges der halvædelstene som ametyst, rosakvarts og citrin, der både masserer dig og overfører energier til dig. Rosakvarts overfører kærlighed, ametyst renser og citrin øger dine koncentrationsevner.

Prøv hot stone massage

Du kan lave en wellnessdag med hot stone massage derhjemme.

Du behøver ikke at tage en uddannelse eller et kursus i hot stone massage, for du kan finde mange videoer, der viser dig, hvordan du kan lave hot stone massage derhjemme – især, hvis du har en hjælper.

 

Det eneste du skal bruge er:

 1. Noget blødt at ligge på
 2. Massageolie
 3. Sten

 

Har du ikke lavasten som de professionelle, kan du gøre, som man gjorde i gamle dage: finde sten på stranden, der har bløde former og som ligger godt i hånden. Det er vigtigt, at stenene passer til dine håndflader, og ikke er alt for store, for det gør det nemmere at massere med dem.

Når du har fundet de ting, du skal bruge, skal du varme stenene – men pas på, at de ikke bliver for varme, det er nemlig ikke meningen. Du kan varme stenene i ovnen ved 60 grader i en halv time eller du kan lægge dem på radiatoren i et par timer. Husk, du ved bedst selv, hvor varme du vil have, at stenene skal være.

Vidste du? Bliver stenene kolde, kan de byttes ud med varme sten fra ovnen.

Efter opvarmningen af stenene skal du til at massere. Put olie på huden og bevæg stenene i blide bevægelser på kroppen. Det er meningen, at stenene skal glide ubesværet, og gør de ikke det, skal der bruges mere olie. I videoen herover kan du se, hvor og hvordan du skal massere for at opnå den største effekt.

Vil du hellere have en professionel massør til at give dig en behandling, kan du se vores tilbud på hot stone massage her. Prisen for hot stone massage begynder ved 575 kr.

Psst! Du kan også give hot stone massage som gavekort til en, du gerne vil forkæle. Du kan læse mere om gavekortet her.

Hvor kan jeg prøve hot stone massage?

Hot stone massage er populært i hele landet.

Hot stone massage er blevet meget populært i løbet af de sidste par år og særligt omkring de større byer, er det muligt at prøve den effektive massageform. Du kan blandt andet prøve hot stone massage i følgende byer:

 • København
 • Aarhus
 • Aalborg
 • Odense
 • Esbjerg
 • Horsens
 • Viborg
 • Haderslev

Du kan selvfølgelig også tage turen forbi DuGlemmerDetAldrig.dk, hvor du kan finde tilbud og pris på hot stone massage. Vi har behandlinger flere steder i landet, så du kan prøve, hvor afslappende denne massageform er. Du kan læse mere om hot stone massage her og her.

Rigtig god fornøjelse.