Blæsten går frisk over Limfjordens vande, der bugter sig gennem Himmerland og på fornemmeste vis indrammer de mange oplevelser, egnen byder på. Her krydser vandrerne gennem hedelandskabet på Hærvejen, og i havnebyerne følges kutterne ind af mågeskrig med lasten fuld af fisk og muslinger. På restauranterne, kroerne og hotellerne forarbejdes de lokale råvarer, som bønderne trækker op af jorden og duften af den frisklavede mad, sendes rundt og rundt og rundt til sultne maver.

Længere nede på siden har vi samlet inspiration til dig, der gerne vil opleve Himmerland. Her får du idéer til, hvor du kan overnatte, hvor du kan spise og hvilke oplevelser, der særligt kendetegner Himmerland.

Oplevelser i Himmerland

Ophold, Wellness & Spa

Spaophold på HimmerLand

HimmerLand i Jylland er et af Danmarks nyeste & fineste spa- og golfresorts. Her er der mulighed for at genfinde energien.

Farsø

Ophold

Romantisk Spaophold på HimmerLand

Stik af fra hverdagen & tag på et romantisk spaophold. Slap af i Nordic Spa på HimmerLand til et ophold med forkælelse

Farsø

Smag, Wellness & Spa

Spa & Brunch på HimmerLand Nordic Spa

Vil du have den bedste start på dagen? HimmerLand Nordic Spa i Nordjylland inviterer inden for til spa & brunch.

Farsø

Wellness & Spa

SpaDag på HimmerLand Nordic Spa

En dag i Nordic Spa føles som en miniferie, hvor det brede udvalg af bade, saunaer og behandlinger giver dig en komplet følelse af velvære.

Farsø

Ophold

Gourmetophold på Hotel Amerika

Oplev Nordjyllands perle, når du tager på et gourmetophold på Hotel Amerika. Hotellet ligger i flotte omgivelser tæt på Mariager Fjord.

Hobro

Ophold

Getaway på Hotel Amerika

Tag et afbræk fra hverdagens strabadser og nyd et ophold på Hotel Amerika. Placeret tæt på Mariager Fjord og med udsigt over skov.

Hobro

Ophold

Gourmetophold på Hvalpsund Færgekro

Oplev Limfjorden & det smukke Vesthimmerland gennem et gastronomiophold på Hvalpsund Færgekro. Opholdet inkluderer gourmet-menu & morgenmad.

Farsø

Ophold

Golf & Gourmet på Hotel Amerika

Nyd hinanden med afslapning og forkælelse. Hotel Amerika huser et ophold hvor kvalitet, mad og golfoplevelse er af højeste standard.

Hobro

Smag

Gourmetaften på Restaurant Uafhængig

På Restaurant Uafhængig serverer de en 6-retters menu inklusive vinmenu. Efter middagen bliver der serveret kaffe, the & petit fours.

Hobro

Smag

Brunch på Herregården Hessel

Sæt dig til bords & nyd en lækker brunch i historiske rammer på Herregården Hessel, inklusive fri adgang til museet efterfølgende.

Farsø

Ophold

Golfophold på HimmerLand

Pak tasken til et golfophold på Nordeuropas største golfresort. HimmerLand har alt - du kommer ikke til at mangle noget.

Farsø

Ophold

Luksus spaophold på HimmerLand

Træd ind i en smuk verden af afslapning og velvære i den lyse og varme atmosfære på et af Danmarks bedste spa- & golfresorts

Farsø

3 idéer til oplevelser & aktiviteter i Himmerland

Du kommer ikke til at kede dig, når du tager turen til det nordlige Jylland, for der er mange oplevelser og aktiviteter i Himmerland, som du kan give dig i kast med.

Vi har fundet 3 idéer frem, som du kan lade dig inspirere af.

1. Oplev Himmerland gennem afslapning

Har du taget turen til idylliske Himmerland for at læne dig tilbage et par dage og nyde lidt ferie, så vil en spadag på Himmerland Golf & Spa Resort være noget for dig. Her skal du nemlig ikke forholde dig til andet end fuldkommen afslapning fra det øjeblik, du træder ind i Nordic Spa Himmerland. Gå på opdagelse i de mange spafaciliteter og oplev det store saltkar, der giver dig følelsen af vægtløshed, når du sænker dig ned i det saltholdige vand. Undervejs kan du hente forfriskninger i spaens bar, hvor der står koldt vand, saft og frugt klar.

Læs mere

2. Oplev Himmerlands natur

Himmerlands natur byder både på brune hedelandskaber og blinkende blåt vand fra Limfjorden, men midt i det hele lyser golfbanerne også op som grønne og frodige pletter. Et golfophold giver dig mulighed for at bevæge dig igennem Himmerlands natur, mens du ser ud over landskabet, der bevæger sig i forskellige niveauer, og dermed udfordrer dig i dit spil. Efter en dag med naturoplevelser venter der middag og en blød seng på Hvalpsund Færgekro kun 3 kilometer fra greenen.

Læs mere

3. Oplev Himmerland med børn

Du kan sagtens tage ungerne med, for der er mange aktiviteter for børn i Himmerland. Tag turen til Løgstør, der er kendt som muslingebyen for at opleve den særlige stemning. Her afholdes der nemlig hvert år muslingefestival, hvor der tilberedes og spises muslinger.

Læs mere

Gå ikke glip af Himmerlands seværdigheder

Når du er i Himmerland, er der nogle seværdigheder, som du ikke må snyde dig selv for at opleve, fordi de er så særlige for lige netop denne del af landet. Det gælder for eksempel Hærvejen, som er en af de aktiviteter i Himmerland, hvor du virkelig kommer til at opleve egnens specielle natur med blandingen af hede, opdyrkede marker og Limfjordens blå vand.

Naturoplevelser får du også på Livø, der er en bilfri ø, hvor alt landbrug dyrkes økologisk. Her kan du komme tæt på dådyrene, der lever frit på øen eller opleve sælerne, der svømmer forbi i havet.

En anden af Himmerlands seværdigheder er Vesthimmerlands Museum, der er tegnet af Per Kirkeby, og som derfor også rent arkitektonisk er et besøg værd. Museet giver dig et indblik i de arkæologiske fund, og du kan blandt andet opleve Skandinaviens ældste stenaldermand og Gundestrupkarret.

Har du brug for aktiviteter for børn i Himmerland så læg vejen forbi Stenaldercenter Ertebølle, hvor der kan skydes med bue og pil, hugges flinteøkser, knive og stammebåde, der alt sammen tager dig tættere på stenaldermenneskets hverdag.

Limfjordsmuseet er også en af Himmerlands aktiviteter, der er et oplagt valg til børnene. De mindre børn kan lade sig opsluge af fiskene i rørebassinet, mens de ældre kan se bådebyggerne restaurere ”Kirstine” fra 1887. Det er også muligt at komme med på en sejltur i de historiske både, som sejler på Frederik VII’s Kanal lige ved museet.

I løbet af de sidste år har vindyrkningen for alvor slået igennem i Danmark – også i Himmerland. På Glenholm Vingård har de siden 1993 produceret vin, og du kan komme med på rundvisning på gården, smage på vinen og høre historien om, hvordan det er at være vinbonde her langt mod nord.