Motoren tænder og propellerne begynder at snurre. Sekunder efter løfter helikopteren sig fra jorden og turen over København er officielt begyndt. Jo højere du kommer op, jo mere af byen begynder du at kunne se… Rundetårn. Nyhavn. Måske har du allerede overvejet, inden turen begyndte, hvilke ting du gerne vil se, når du tager en helikoptertur over København? Det kan jo være, at du har et favorit spot, som kunne være ekstra sjovt at se fra luften.

Top 5: Ting du skal se fra en helikoptertur over København

1. Kastellet

Kastellet har ligget i København i mere end 350 år og er altså bygget af Christian den 4. Det er nok ikke nogen overraskelse, at det lige er ham, der står bag Kastellet – i hvert fald rent teknisk, han har jo nok ikke selv svinget skovlen under udgravningen – for han var jo om nogen bygherre bag det meste af København. Kastellet blev bygget som en skanse, og det var i grunden et held, at det blev bygget, for det var nemlig med til at holde englænderne tilbage under deres bombardement af København i 1807. I hvert fald en rum tid. Nå, men det var historietimen for nu. Kastellet er nemlig mest kendt for sin stjerneform, og det er nok i virkeligheden det, der er mest interessant for dig, når du tager en helikoptertur over København.

2. Bakken

Dyrehavsbakken, eller i daglig tale Bakken, er en af verdens ældste forlystelsesparker og hjemsted for underholdning og forlystelser en masse. Det er også her, at du kan få et godt grin i Cirkusrevyen, når du altså er landet igen, for Cirkusrevyen har nemlig været en fast del af Bakkens repertoire siden 1935, og blandt andet Dirch Passer har lavet mange af sine berømte sketches her. Men for at starte med begyndelsen, så var Bakken oprindeligt en markedsplads – og til de interesserede er vi altså tilbage i 1583 her – senere blev der sat permanente telte op, Pjerrot blev en del af Bakken – faktisk var det brødrene Prices forfædre, der havde ham med til Danmark – og alt var sjov og ballade. Teltene blev efterhånden udskiftet med træskure, og i dag er det faktisk kun Cirkusrevyen, der har et telt derude på Bakken. Hvis din helikoptertur fører dig over Dyrehavsbakken, så læg mærke til Cirkusrevyen og rutsjebanen.

3. Tivoli

En anden gammel traver i forlystelsesbranchen er Tivoli, for det er faktisk kun Bakken, der aldersmæssigt overgår Tivoli. Til gengæld vrimler det med sjove forlystelser, og faktisk har du kunne køre radiobiler i Tivoli siden 1926 og taget en tur i den gamle trærutsjebane siden 1914. Til gengæld er Det Gyldne Tårn, hvor du oplever et frit fald med 144 km/t., af nyere dato. Det er også muligt, at du både kan se tårnet og høre skrigene fra de modige ”passagerer”, når du flyver over tårnet, som rager 63 meter op i luften, og hvor af de 55 meter er frit fald! Nej, så hellere tage en runde mere i helikopteren, hvor der ikke er noget frit fald! Flyver du over Tivoli om aftenen, kan du sikkert se lyset fra forlystelsesparken, og taler rygtet sandt, skulle der efter sigende være 115.000 elektriske pærer i haven så mon ikke, at du nemt kan spotte Tivoli?

Hvorfor booke hos DuGlemmerDetAldrig?

Masser af ledige datoer
Sammen med vores værter sikrer vi, at der altid er masser af ledige datoer, så du og dem, du følges med, let kan planlægge turen
Du vælger dato før køb
Datoen vælges, før du betaler. Alt praktisk kan altså klares med det samme, og du kan bruge din energi på at glæde dig til oplevelsen
Læs, hvad andre tænker om oplevelsen
Vi samler løbende anmeldelser af vores oplevelser, så du kan lade andres anbefalinger hjælpe din beslutning

4. Folketinget aka Christiansborg

Hvis du flyver over Slotsholmen på din helikoptertur over København, bliver det svært ikke at lægge mærke til Christiansborg Slot, der i folkemunde bliver kaldt Folketinget. Det er nemlig her, at vores folkevalgte politikere har deres daglige gang, og til glæde og – nå ja – mindre glæde en gang i mellem sørger for, at landet bliver ledet. Det er faktisk ikke en gang Christian den 4., der har haft en finger med i spillet om Christiansborgs opførelse, for borgen blev opført allerede i 1167. I hvert fald, hvis man skal tro på, hvad Saxo Grammaticus skriver og mon ikke, at han har rent mel i posen. Nutidens historikere er i hvert fald ikke uenige med Saxo på det her punkt. Det er dog ikke den oprindelige borg, der står i dag, for som det ofte sker med gamle bygninger fra den tid, bliver de revet ned, besat eller brændt i nogle af de mange krige, så det slot vi i dag kender som Christiansborg Slot, er faktisk noget yngre end det, Saxo beskriver. Nuvel, det gør skam ingenting, for det har ikke den ringeste betydning for det, du kan se fra luften. Læg blandt andet mærke til tårnet eller ridebanen foran slottet, når du flyver forbi.

5. Parken

Københavns Idrætspark. Idrætsparken. Telia Parken. Eller bare Parken. Kært barn har mange navne, og når der er tale om Danmarks nationalstadion, er der ikke noget at sige til, at ét navn ikke er nok. Det er nemlig her, at det danske landshold hiver den ene guldpokal hjem efter den anden eller ja, egentlig handler det jo ikke om at vinde men bare om at være med. Om ikke andet vinder landsholdet altid de danske hjerter (næsten) lige gyldigt, hvordan udfaldet på kampen er, og det er cirka lige så godt som guld at vide, at man har folkets opbakning. Det skal du nok ikke spekulere for meget over, når du flyver hen over parken, og du skal nok også undlade at spørge piloten, hvilket hold han holder med. Han kunne jo være Brøndbyfan. Eller FCKfan. Eller noget andet stygt som du ikke kan forlige dig med. Hold derfor hellere øje med tribunerne og det velplejede græs, når du tager turen i helikopter hen over parken.

Skal du have en helikoptertur til?

Det er jo ikke kun i København, at du kan flyve i helikopter. Faktisk er det muligt at få en helikoptertur i hele Danmark. Så skal du fri til kæresten, kan du jo gøre det i en helikopter, mens I flyver hen over jeres yndlings sted. Ja, mulighederne er mange. Bare husk, at du ikke kommer ned lige med det samme, hvis kæresten nu siger nej til din forespørgsel.

Du kan også overveje

Adrenalin, Natur

Bridgewalking Lillebælt

Bridgewalking er en populær oplevelse du ikke må gå glip af. Gå på den gamle Lillebæltsbro i 60 meters højde. Køb billet eller gavekort her.

Middelfart

Adrenalin

Bodyflight i Vindtunnel

Bodyflight giver dig følelsen af vægtløshed. Du kan prøve det i København/Taastrup. Her kan du booke oplevelsen eller give som gavekort.

Taastrup

Adrenalin

Ballonflyvning

Ballonflyvning er en af de flotteste oplevelser. Hvis du ikke tror på os, så se videoen fra en luftballon tur over Silkeborg. Er du klar?

Roskilde, Silkeborg

Adrenalin

Helikoptertur med HeliCompany

Har du nogensinde tænkt på, hvordan din hjemby ser ud fra luften? HeliCompany tager dig med på rundflyvning, lige hvor du har lyst til.

Aalborg, Aarhus C, Esbjerg, Fredensborg, Greve, Helsingborg, Herning, Hillerød, Holbæk, Horsens, København K, Køge, Kolding, Middelfart, Odense C, Randers NV, Roskilde, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Sønderborg, Vejle, Viborg

Adrenalin

Svæveflyvning hos Herning Svæveflyveklub

Prøv svæveflyvning og oplev friheden mellem fuglene hos Herning Svæveflyveklub, der er en af landets største klubber inden for flyslæb.

Herning

Adrenalin

Tandemspring hos Odense FaldskærmsCenter

Prøv et tandemspring fra 4000 meter hos Odense FaldskærmsCenter. En oplevelse du helt sikkert vil huske i mange år.

Odense N

Adrenalin

Tandemspring hos Faldskærmsklubben DFC

Faldskærmsklubben DFC tilbyder tandemspring med erfarne instruktører. I springer fra 3000 meter, der giver 30-40 sekunder i frit fald.

Tureby

Adrenalin

Svæveflyvning hos Viborg Svæveflyveklub

Hos Viborg Svæveflyveklub kan du tage turen op i de højere luftlag uden brug af motor. Det kaldes svæveflyvning. En smuk oplevelse.

Viborg