Forestillingen om det nordiske har længe strakt sine rødder langt ned igennem Europa og inspireret syden til at omfavne de kølige, nordiske himmelstrøg, som skandinaverne efterhånden har taget patent på, når det gælder indretning, mad, mode og design.

Nu er turen kommet til spa-hotellerne, som også kan opleves the nordic way med en totaloplevelse i koblingen af velvære, afslapning og natur.

Lyset, vandet og naturen

Lyset skærer sig gennem vattotterne på himlen, der har fortættet sig til tunge klaser, og skiller dem med en afsindig kraft fra hinanden for at sende en stråle ned mod jorden. På sin vej rammer den en dråbe, der hænger på et blad. Dråben slipper øjeblikket sit tag i sikkerheden, og lader sig falde i samme fart som strålen mod jorden, hvor den lydløst deler sig i flere dråber.

Lyset og vandet er det livgivende i naturen, og det er derfor ikke tilfældigt, at det er de elementer, der sættes i spil i på de nordiske spahoteller. Her vil du opdage, hvordan kombinationen af lyset og vandet vil give nyt liv til en træt krop og give dig mulighed for at lade tankerne flyve i de varme og behagelige omgivelser med naturen helt tæt på.

LÆS OGSÅ: De bedste spaophold i ind- og udland

Når du tager på spa hotel i Norden, vil du opleve, hvordan lyset, vandet og naturen bruges på en helt særlig måde, som du ikke vil opleve uden for Skandinavien. Spaområderne er typisk holdt i et design, som indbyder til at slappe af og komme ned i gear, så du får mulighed for at lukke omverdenen ude og tage indtrykkene fra lyset, vandet og naturen til dig.

Vi har samlet de bedste spa hoteller i Norden til dig, og her får du mulighed for at gå på opdagelse i spa hoteller i Danmark, Norge og Sverige, så du selv kan opleve, hvordan en nordisk spaoplevelse gavner både krop og sind.

Forfængelige vikinger

I fordums tid var Romerriget et spamekka, hvor badehuse, dampbade og spabehandlinger tiltrak folket. På det tidspunkt blev det ikke set som en luksus at tage lange bade for at pleje krop og sjæl, men det blev i stedet praktiseret som en fundamental del af hverdagen i imperiet, hvor både rige og fattige valfartede til byens store badehuse for at blive skrubbet igennem.

Historien om romernes begejstring for at fremstå rene og velplejede, kender de fleste, men det er derimod ikke mange, der ved, at nogenlunde den samme historie kan fortælles om folk, der har levet på de nordiske breddegrader.

Vikingerne, som de fleste nok har en forestilling om, var nogle svedige, arrige typer, der skyede vand, var nemlig svært glade for varme bade og skønhedsbehandlinger. Mange steder i Skandinavien havde man offentlige badehuse i vikingetiden, og de forfængelige vikinger var hygiejnemæssigt langt foran andre steder i Europa, hvor man kun gik i bad 1-2 gange om året i forbindelse med højtiderne. Vikingerne hoppede derimod i baljen hver lørdag. Lørdag betyder endda vaskedag og stammer fra det nordiske ord laugardagur.

Skidt og kanel

Med middelalderens indtog i Norden blev vikingernes vaskevaner fortrængt, og i en periode på mere end 200 år havde man en forestilling om, at vand var farligt og skyld i epidemier og sygdomsudbrud. Man mente nemlig, at de varme bade åbnede huden og gjorde den modtagelig for sygdomme, så derfor skulle den hærdes med skidt!

Langsomt skete der dog en ændring af forestillingen om, at vand og bade ikke havde en gavnlig og helbredende effekt på de skrantende nordboer, og med badehotellernes indtog i slutningen af 1800-tallet begyndte badene at vende tilbage på en mere jævnlig basis. For helbredets skyld, naturligvis.

I dag blomstrer vikingernes baderutiner i stor stil. Årsagen til badene har dog ændret sig med tiden for, hvor nordboerne tidligere badede for hygiejnens skyld, er det i dag afslapning, selvforkælelse og velvære, der er i højsædet på de mange spahoteller. I en spørgeundersøgelse svarer 3 ud af 4 danskere faktisk, at de bruger bade og spa som afslapning.

5 Spahoteller i Danmark

Danmark er den sydligste af de skandinaviske nationer, og sammenlignet med Norge og Sverige er Danmark arealmæssigt et miniputland. Ikke desto mindre smælder det rød-hvide flag kækt om kap med bøgens brusen og kysternes klukkende bølgekast, og det er netop her i dette smørhul mellem bøg og bølger, at man også finder de fleste spahoteller i Danmark.

LÆS OGSÅ: Sol, strand og vand – Ophold på badehotel

I det hele taget spiller vandet og havet en stor rolle i danskernes forståelse af dem selv som folkefærd og det skyldes uden tvivl, at landet har været en stor søfartsnation i de gode, gamle dage men også, at man fra hver en afkrog af landet kan komme til kysterne på under 1 time. Her er der fri adgang til den friske havluft, sand mellem tæerne og aktiviteter på vandet. Havet er mange danskeres frirum.

LÆS OGSÅ: Wellnessophold for 2

Det er samme følelse de mange spahoteller i Danmark har videreført. Her kan man også opleve et frirum, hvor der er højt til himlen, så tankerne kan flyve og hovedet tømmes. De rolige omgivelser i naturen indbyder netop til at pleje både krop og sjæl, og selvom hverdagen kører på skinner, kan det alligevel være rart at bryde op og besøge nogle af de danske hoteller med spa, som ligger og spejler sine bygninger i de brede bøge fra toppen af Nordjylland til de sydligste spahoteller på Sjælland.

Hotel Thinggaard

📍 Jernbanegade 5, 7760 Hurup Thy

Hotel Thinggaard inviterer på lyse spaomgivelser og mad fra lokalområdet.

I udkanten af Nationalpark Thy ligger Hotel Thinggaard og med den vilde natur som tætteste nabo, spiller forholdet til det vestjyske landskab en stor rolle i oplevelsen af at være på dette spahotel i Jylland. Udspændt mellem de barske vestenvinde, der får bølgerne til at slå ind mod land, og det rolige, frodige limfjordsklima indkapsler Hotel Thinggaard det bedste fra begge verdener både i deres gastronomi og deres spaoplevelse.

Et stenkast fra Hotel Thinggaard ligger Sydthy Kurbad, som må siges at være en velgørende oase her i udkanten af Danmark. Begynd dit besøg i Kurhaven, der går under navnet ”De 4 årstider”, fordi den blomstrer året rundt. I Kurhaven kan du læne dig tilbage i vildmarksbadet eller sætte dig til rette i svedetipien, der fører tankerne hen til indianerne på prærien – det vilde vest er med andre ord kommet til Vestjylland. Kurhavens største attraktion er en sauna med glasbund, der er bygget på pæle over en sø, så du kan se guldfiskene svømme omkring under dig.

Indendørs kan du forlænge din saunaoplevelse i 3 forskellige saunaer eller gå videre til de kolde og varme bade. Sæt god tid af til at slænge dig i massagebassinet under stjernehimlen, for det er her, at du virkelig kan mærke, hvordan kroppen slapper af.

 

Oplevelser i nærheden

I nærheden af Hotel Thinggaard er der rig mulighed for at tage på oplevelse. Turen til det berømte Cold Hawaii er nemlig ganske kort, og du vil derfor hurtigt kunne tage turen til et af Europas bedste surfspots, hvis du vil prøve kræfter med surfing. Hvis du ikke har lyst til at lægge arm med Vesterhavets bølger, er det oplagt at gå lange ture i Nationalpark Thy eller søge ind mod Limfjorden, hvor du kan samle samle østers eller udforske dyrelivet fra en RIB-båd. Man mener, at der lever omkring 2.500 spættede sæler i Limfjorden, og de kigger gerne frem, når solen skinner.

Marienlyst Strandhotel

📍 Ndr. Strandvej 2, 3000 Helsingør

Kronborg lyser i horisonten ikke langt fra Marienlyst Strandhotel

I den nordsjællandske strandkant med udsigt over Øresund og Kronborg Slot ligger Marienlyst Strandhotel og spejder ud i horisonten som repræsentant for de bedste spahoteller på Sjælland. Her kan du sænke dig ned i den opvarmede jacuzzi på spaterrassen og nyde udsigten fra første parket, mens naturens lyde og indtryk fungerer som den baggrundsmusik, der får dig til at slappe af. På Marienlyst Strandhotel fylder naturen i alle rummene og lige gyldigt, om du bruger panoramabadet eller en af saunaerne, er der garanti for, at du har udsigt over havet og stranden, som dagligt skifter udseende afhængig af, hvordan vejret er.

Besøger du Marienlyst Strandhotel er det anbefalelsesværdigt at prøve saltterapien, som er en gammel, dansk tradition. Her får du tid til at slappe af i meditative omgivelser, mens du indånder de sunde salte og havdufte, og tager lysindtrykkene til dig. Oplevelsen giver ro i hovedet, og får kroppen til at slappe af, så du kan fortsætte dit besøg i spaen med en fornyet balance mellem krop og sind.

Marienlyst Strandhotel er et af de gamle, danske badehoteller, som har en lang historie med sig, der er integreret i stedets indretning og atmosfære. Det 4-stjernede badehotel har igennem 155 år lagt lokaler til besøg fra både kongelige og alle os andre, og er i dag et moderne og internationalt mødested, hvor du både kan opleve gastronomisk perfektion, moderne, nordiske spafaciliteter og smukke naturoplevelser, der inkluderer morgensvømmetur i Øresund og gåtur langs strandbredden efter aftensmaden.

 

Oplevelser i nærheden

Den nordsjællandske kyststrækning er fyldt med oplevelser, som er oplagte at besøge, hvis du er i nærheden af Marienlyst Strandhotel. Kun få minutter fra spahotellet finder du Kronborg Slot, der har været en central bygning i danmarkshistorien og et besøg her, er altid spændende. Langs kysterne er der gode muligheder for kitesurfing, hvis du har brug for at aktivt indspark, men du kan også tage turen til København for at spise lækker mad hos Mads Cortsen eller på michelinrestauranten Kokkeriet.

Kurhotel Skodsborg

📍 Skodsborg Strandvej 139, 2942 Skodsborg

På Kurhotel Skodsborg falder morgensolen ind gennem hotelværelsets vindue.

Kurhotel Skodsborg holder et internationalt niveau, når det kommer til spa, men de baserer samtidig deres tilgang til spa på nordiske traditioner, hvor naturen, lyset og vandet smelter sammen til en fuldendt oplevelse. Du kan begynde dit spaophold på Kurhotel Skodsborg ved træningsmaskinerne og derfra gå videre til spaafdelingen, hvor dine trætte muskler nu virkelig kan mærke effekten af badene.

I spaområdet finder du 16 forskellige faciliteter, som veksler mellem kolde og varme bade. Brug tid i hydrospaen, der er udformet som en grotte, hvor massagedyser løsner muskler og spændinger, før du går videre til enten soft sauna eller hot sauna. Når du har varmet kroppen godt igennem, kan du forsætte med et klassisk dampbad eller rasul, før det er blevet tid til en svømmetur eller til at opleve Spa Rain. Kurhotel Skodsborg vandt World Luxury Spa i 2016, og det er bestemt ikke svært at forstå, hvorfor.

Når du trænger til en pause fra de mange bade, kan du trække dig tilbage i relaxloungen, hvor du kan blive frisket op og lade tankerne flyve, før du fortsætter din spaoplevelse eller klæder om og finder restauranten. På Kurhotel Skodsborg arbejdes der med de nordiske råvarer i restauranterne, og maden tager derfor afsæt i de ting, der er i sæson netop nu. Spiser du i Restaurant by Kroun eller Brasseriet, kan du nyde middagen med udsigt over Øresund.

 

Oplevelser i nærheden

Turen fra Kurhotel Skodsborg til København er ikke lang, men til gengæld er den overvældende smuk, og tager dig gennem den nordsjællandske riviera. På vej mod byen kan du gøre et stop for at prøve undervandsjagt, men du kan også holde fokus og hurtigt stå i centrum, hvor du kan opleve historiske byvandringer eller spændende smagsoplevelser til dinner in the dark. Det er oplagt at kombinere dit besøg på et af de mange spahoteller på Sjælland med en smuttur til hovedstaden. I hovedstaden kan du endda fortsætte din selvforkælelse på et spahotel i København. Her kan du både opleve spa på Hotel Kong Arthur og spa på Hotel d’Angleterre.

Hotel Vejlefjord

📍 Sanatorievej 26, 7140 Stouby

På Hotel Vejlefjord er der udsigt over fjorden fra spaen.

Hotel Vejlefjord ligger med udsigt over fjorden, omkranset af den grønne skov og med en storslået park foran hotellet, så du kan gå ned til stranden i løbet af få minutter. Hotel Vejlefjord blev oprindeligt bygget som et sanatorium i 1895, men er i dag et af Danmarks førende spahoteller, der blandt har landets eneste Thalasso Spa. Thalasso Spa er indrettet efter nordisk forbillede, og består af saltbade og saltsauna, som øger blodgennemstrømningen, styrker immunforsvaret og har en plejende indvirkning på huden.

På spahotellet i Vejle finder du også De Termiske Bade, der er inspireret af de romerske bade. Indretningen er præget af granit, der grænser op til panoramavinduerne, så du har frit udsyn til fjorden længere fremme. Her træder naturen helt ind i spaen, og mens du går fra bad til bad, præsenteres du kontinuerligt for naturens elementer: ild, vand, lys, mørke, kulde, varme, som stimulerer dine sanser, og præger din spaoplevelse.

Det er ikke svært at forstå, hvorfor Hotel Vejlefjord igen og igen kåres til skønheds- og spapriser – senest i 2018, hvor stedet er nomineret i hele to kategorier til Danish Beauty Award. Der er nemlig stor variation i udbuddet af spafaciliteterne på Hotel Vejlefjord og den rolige atmosfære, der hersker på stedet, er med til at sænke dine skuldre og give dig lyst til at blive hængende. Bare lidt længere.

 

Oplevelser i nærheden

Naturen omkring spahotellet i Vejle er noget af det fineste, Danmark kan byde på med bøgeskov og små kilder, der pibler langs skråningerne. Gå en lang tur i skoven, kom forbi stranden ved fjorden og brug tid i spahotellets park, hvor udsigten kan nydes. Du kan også køre videre til Vejle centrum, hvor handlen drives og caféerne serverer kaffe i solskinnet. I nærområdet kan du også opleve Skærup Zoo, der har mange eksotiske dyr eller køre videre til Danmarks eneste mulighed for Bridgewalking, hvor du krydser Lillebælt i 60 meters højde på turen mellem Jylland og Fyn.

5 Spahoteller i Norge

Norge er landet, der ligger mest mod vest i forhold til Danmark og Sverige, og rygterne om nordmændene florerer vidt og bredt: her vandrer isbjørnene i gaderne, de bader i olie fra Nordsøen, alle er fiskere og folkeslaget er generelt lidt stiv i betrækket. Præcis som deres forfædre vikingerne. Selvom noget af det ganske givet er sandt, for Norge har trods alt taget patent på vikingetiden, så er det ikke hele sandheden. Norge er nemlig også nuttet som deres ”söta bror” Sverige og sofistikeret på samme niveau som Danmark.

Der ligger derfor en dikotomi i det, der kendetegner Norge; skal landet sammenligne sig med det gamle og brutale eller det nye og kultiverede? Hm, Norge har heldigvis fundet den gyldne middelvej gennem sine spahoteller, som er inspireret af de høje fjelde og dybe fjorde, for det er her, at den perfekte balance mellem råhed og mindfulness skabes.

Derfor kan du forvente at se spahoteller i Norge lige ved kysten, hvor du i ro og mag kan nyde udsigten over det majestætiske fjeld- og fjordlandskab eller sætte dig til rette i udendørs jacuzzier for at mærke kontrasten mellem den autentiske natur og det varme vands komfort. Oplevelsen mellem naturens og velværens modpoler er også genskabt indendørs på de fleste spahoteller i form af vandfald, kolde bassiner, varme saunaer og kildevand direkte fra naturen.

The THIEF

📍  Landgangen 1, 0252 Oslo

The THIEF er et verdensberømt spahotel, hvor kendte stjerner jævnligt overnatter.

The THIEF er det spahotel, som nok stjæler lidt af opmærksomheden fra de andre spahoteller i Norge. Det er nemlig Stordalens mesterværk, som ligger og pryder Tjuvholmen, og The THIEF er et spahotel, som ikke kun har fået anerkendelse i Norden men også på verdensbasis; The THIEF har vundet flere priser og titler, end der har været verdensstjerner gennem dørene – så er det sagt. Det er wellness i Norge på højt niveau! Før, at spahotellet åbnede, blev The THIEF en del af det eksklusive hotelnetværk Design Hotels, og det glider derfor lige ind i hotelfamiliens dedikation til design. Med interiørarkitekten Anemone Wille Våge i spidsen, har hun forvandlet spahotellet til en designperle med møbler og interiør skabt af nationale og internationale designere.

Eksklusiviteten går gennem alle vægge på hotellet, og du kan finde kvalitet i alle hjørner – alt omkring THIEF SPA og THIEF FOODBAR har til formål at give dig hverdagsluksus og dermed ikke kun til verdensstjerner som Adele og Justin Bieber, der normalt overnatter på hotellet. Her skal det nok nævnes, at The THIEF er kåret til det bedste hotel i verden, og det rangerer også flot på ”The Gold List 2016” i den prestigefyldte rejseguide Condé Nast Traveler. Spaoplevelsen er unik og eksklusiv, og THIEF SPA har blandt andet fundet inspiration i den norske natur, hvor der er brugt skifer og mos i genskabelsen af naturen.

 

Oplevelser i nærheden

Tjuvholmen ligger i Oslos smørhul, og lige over for Tjuvholmen finder du Aker Brygge, som summer af liv. Her kan du opleve restauranter, pubs, shoppingmuligheder og meget mere. Hvis du bevæger dig lidt længere væk fra Oslos midte, kan du besøge det historiske Akershus Festning eller det kulturelle Operahus. Mulighederne er mange, men er du interesseret i mere action, kan du tage på eventyr på Oslofjorden. RIB Oslo står nemlig klar med hurtige RIB-både lige uden for The THIEF.

The Well

📍 Kongeveien 65, 1412 Sofiemyr

Først må vi hellere præcisere, at The Well ikke er et spahotel men derimod et gigantisk spaparadis, som derfor ikke kan undværes, når vi snakker wellness i Norge. The Well er trods alt et af de største wellnesscentre i Norden, som spreder sig over 10.500 kvm. og har 11 forskellige bassiner, 15 badstuer, 5 lounges og over 100 brusere samt alt andet et voksent menneske har brug for, for at skabe balance mellem krop og sind. The Well er med andre ord stedet, hvor du kan få et mentalt detox.

Når det er sagt, så går der ikke længe, før The Well bliver opgraderet fra at være et af de største spasteder i Norden til at være et gigantisk spahotel. Planerne er allerede skudt i gang, og i 2019 vil du få mulighed for at gå direkte fra dit hotelværelse og til The Well Spa. Mens vi venter på det ultimative spahotel, samarbejder The Well med mange af Oslos store hoteller, og du kan tage ”The Well Shuttlebus” direkte fra Plaza Hotel til spaen – mere bekvemmeligt bliver det næppe. Fra Oslos centrum til The Well tager turen 15 minutter, og der er gode muligheder for at tage offentlig transport til Granholtet busstop, hvor The Well ligger.

 

Oplevelser i nærheden

The Well ligger kun et stenkast fra Oslos centrum, og der er mange ting at give sig til, når du er på de kanter. Vil du forlænge dit afslappende ophold i Norges metropol, anbefaler vi en tur på National Teatret eller en kulturel tur i Vigelandsparken. Vigelandsparken er den største skulpturpark i verden, og der kan du endda tage en picnickurv med og bruge nogle timer på at nyde kulturen. Trænger du derimod til lidt action som en kontrast til afslapningen, så er zipline på Holmenkollen et godt bud!

Farris Bad

📍 Fritzøe Brygge 2, 3264 Larvik

Farris Bad ligger over for en næringsrig kildevandsgrotte, som har stor betydning for spahotellet.

Farris Bad er et af Norges smukkeste spahoteller, og det har en strategisk rigtig placering, når det kommer til spa, for det ligger lige over for en næringsrig og helsebringende kildevandsgrotte. Der siges om stedet, at Norges kulturveteraner Ibsen, Bjørnson og Hamsun har besøgt stedet uden for Oslo for at få en pause fra skrivebordet og for at finde ny inspiration.

På Farris Bad kan du vælge mellem forskellige spapakker og 50 forskellige spabehandlinger, som kan tilpasses dine behov. Spahotellet har selvfølgelig sit eget spaområde, hvor du blandt andet finder saunaer og en udendørs jacuzzi med udsigt over havet. Men velvære skabes ikke kun af faciliteterne – mad må der også til. Farris Bads køkken laver mad af lokale råvarer, og specielt frokostbuffeten har fokus på helse og sundhed.

Nu har vi konstateret, at Farris Bad er et must for dig, der vil genfinde dine kræfter og balancen mellem krop og sind, så derfor kan vi gå videre til andre vigtige ting, der skal nævnes, når vi snakker om Farris Bad. Det er blevet tid til at uddybe, hvorfor Farris Bad er et af Norges smukkeste spahoteller. Allerede inden du træder ind på spahotellet, kan du se, at her betyder æstetisk og design noget. Træd igennem dørene og vupti, er det som at gå rundt i et dynamisk kunstgalleri, for når du går rundt i gangene på Farris Bad, er der konstant små kunstværker, som øjnene kan hvile på.

 

Oplevelser i nærheden

Hvis du er klar på en lille rundtur i Larvik, skal du tage turen til Bøkskogen, hvor folk har vandret og fundet ro siden 1800-tallet. Herefter kan du tage turen til Thor Heyerdals gamle nabolag. Hans barndomshjem finder du nemlig på Steingata 7. Heyerdal var den eneste søn af en bryggeriejer, så i hans ånd kan du drikke en øl på Larvik Mirkobryggeri ikke langt fra Farris Bad. Lige over for Farris Bad finder du desuden Larvik Museum, hvor du kan få et kulturelt input, hvis det er det, du trænger til.

Sundvolden Hotel

📍 Dronningveien 2, 3531 Krokkleiva

På Sundvolden Hotel går natur, mad, velvære og kultur op i en højere enhed.

Kun 45 minutter fra Oslo og gennem den eventyrlige Krokskogen ligger Sundvolden Hotel. Et spahotel, hvor natur, velvære, mat og kultur er dybt forankret. Rødderne strækker sig helt tilbage til de gamle dage før bilerne for over 300 år siden, hvor Krokskogen var et mødested for vandrere og Sundvolden det sted, hvor du kunne få en god nats søvn og et måltid hjemmelavet mad. Du kan sikkert godt forestille dig, hvor perfektionerede de gamle værdier er den dag i dag, og Sundvolden Hotel er nu det sted, hvor den gamle historie og den moderne fremtid mødes.

Hvordan kommer spahotellets sjæl til syne, når du besøger Sundvolden Hotel? Det skal du høre nu. På grund af den lange forhistorie, hvor folk mødtes for at få ly for natten, er velvære nærmest inkarneret i væggene på Sundvolden Hotel. Stedets moderne twist ligger i Sundvolden Hotels fokus på at skabe nærvær og tilstedeværelse over for de besøgende. Mest af alt nærvær i naturen og de flotte omgivelser men også i den udendørs jacuzzi, som ligger midt i naturen, for spahotellet har nøje udvalgte spabehandlinger med fokus på mindfulness og afslapning. Følelsen af velvære styrkes yderligere gennem maden, som er lavet af lokale råvarer fra de omkringliggende marker og fjorde.

 

Oplevelser i nærheden

Er du golfentusiast, er Sundvolden Hotel det perfekte sted at medbringe dine bedste golfkøller. Spahotellet har en aftale med Tyrifjord Golfklubb, som bliver anset som en af Nordens smukkeste golfbaner. Er golf ikke lige noget for dig, kan det være, at du skal overveje en vinsmagning på Sundvolden Hotel, som har deres eget sortiment inden for kvalitetsvine. Du må desuden ikke glemme, at dette område er et smukt område at gå ture i. Specielt op til Kongens Utsikt, som er en fin tur, du kan tage lige ved Sundvolden Hotel, hvor mange kunstnere har fundet inspiration til deres mesterværker.

 

Son Spa

📍 Hollandveien 30, 1555 Son

Kun en times kørsel fra Oslo finder du Son Spa, som har fået kælenavnet ”kystperlen”. Denne kystperle er nemlig placeret lige ned til fjorden, og som du sikkert kan forestille dig, giver det et perfekt udsyn over det, man kan kalde essensen af Norge: det rå, det autentiske og det smukke. Det er ikke uden grund, at Son Spa er et af de mest idylliske spahoteller i Norge.

Denne idyl kan du også finde i den 2.000 kvm. store spaafdeling, som bliver rost til skyerne af både de besøgende og anmelderne. Spaafdelingen er fordelt over to etager, og du kan modtage mange forskellige spabehandlinger her. Vi desuden må ikke glemme at nævne den udendørs jacuzzi, hvor du kan nyde det varme vand i et kontrastfylde møde med den kølige vind fra søen. Tag det ind sammen med en fantastisk udsigt!

Sagt på en anden måde: her får du både idyl og spa for alle pengene, men vi må også huske at fortælle dig, at Son Spa også tilbyder noget andet, som er klassisk for de norske spahoteller – god mad. Norge er stolt af de lokale råvarer, som selvfølgelig spiller en vigtig rolle i køkkenet på Son Spa. Morgenmads- og frokostbuffeten serverer et stort udvalg af norske specialiteter, som spises med udsigt over havet. Er træning en vigtig del af din hverdag? Så kan du benytte spahotellets træningscenter, hvor der er mange muligheder for at holde formen ved lige.

 

Oplevelser i nærheden

Son er en kunstnerby ved Oslofjorden, som historisk set har været en hollænderby og en vigtig tømmerhavn. Derfor kan en lille gåtur i byen være en hyggelig aktivitet, hvor du kan opleve de klassiske træhuse og de charmerende, små kroge fra hollændertiden. Da Son er en gammel havneby, er havnen også et besøg værd – den har endda ry for at være en af de flotteste havne ved Oslofjorden. Er du historisk interesseret, er Son Kystkultursenter værd at besøge. Du kan også tage på en tidsrejse tilbage i tiden på Hallanderiet, som er en gammel isenkræmmer fra 1911.

 

5 Spahoteller i Sverige

I smørhullet mellem Norge mod vest og Finland mod øst ligger Sverige, der som det 3. største land i Europa må siges at være de skandinaviske landes storebror – eller søster afhængig af, hvad man foretrækker. Sverige har et rigt kulturliv, som har blomstret gennem århundreder både inden for musik, litteratur, kunst og drama med klassikere, der har inspireret og betaget lige fra Bellman til Abba over Strindberg og Lindgren.

Den største kunst er dog ikke udelukkende menneskeskabt, for den svenske natur er én af de fineste attraktioner, landet kan byde på. Her får skovområderne lov til at brede sig med en stor variation inden for træ- og plantesorter, som har haft afgørende betydning for opbyggelsen af landet. Langs skovene kanter klipper sig op, og bjergsiderne ligger som monumenter i terrænet med lyden af elvens brusende kraft, der strider igennem den hårde undergrund, som ouverture.

Havet, elvene og søerne har også haft stor betydning for Sverige, og kraften fra det rindende vand manifesterer sig da også som et gennemgående element på Sveriges spahoteller. Her genskabes naturens storslåethed i spaoplevelserne som en balancegang mellem det hårde og det bløde, det lyse og det mørke, det varme og det kolde. Når du tager på spahotel i Sverige, vil du opleve naturens fibre sitre i spaafdelingerne, og langsomt kan du læne dig tilbage og nyde den naturlige oprindelse, som vandets beroligende nærvær giver.

Ystad Saltsjöbad

📍 Saltsjöbadsvägen 15, 271 39 Ystad

Ystad Saltsjöbad ligger kun 1 times kørsel fra København.

I den sydligste del af Sverige finder du en af Sveriges klassikere, når det kommer til spaophold: Ystad Saltsjöbad. Siden 1897 har stedet været samlingspunkt for dem, der trænger til en pause fra hverdagen og har brug for at suge ny energi til sig gennem naturen og spabadene. Ystad Saltsjöbad ligger lige ned til Øresund, og fra hotellet er der et storslået view ud over stranden.

Du kan begynde dit spaophold med en svømmetur i havet, men du kan selvfølgelig også gå direkte til spaområdet, hvor du finder jacuzzi, sauna og pools – bare for at give et lille indblik i, hvad der venter på spahotellet i Sydsverige. Ystad Saltsjöbad er belønnet med mange priser og rosende anmeldelser både for den luksuriøse spaafdeling men også for restauranterne, som du ikke må snyde dig selv for at spise i.

Når du trænger til en pause fra de kolde og varme bade, kan du trække dig tilbage i loungen og nyde udsigten over havet eller blot læne dig tilbage i de store daybeds og læse et magasin. Imens knitrer ilden i pejsen, så du ikke bliver kold, og melder tørsten sig, kan du bestille noget at drikke og ellers bare lukke øjnene og mærke roen indfinde sig.

 

Oplevelser i nærheden

Fra Ystad Saltsjöbad til Malmø er der ikke langt, så det vil være oplagt at lægge vejen forbi den hyggelige by for at gå på opdagelse i de mange butikker og parker efter, at du har besøgt det svenske spahotel ved Malmø. Slå dig ned på Lilla Torg med en avis og en kop kaffe eller bestil en let frokost og spis den, mens du ser på bylivet, der summer omkring dig. Malmøhus Slot er også et besøg værd. Her kan du opleve slottets historie, besøge Akvariet med den tropiske regnskov og koralrevsfiskene eller gå på opdagelse blandt planter og urter i den 1200 kvm. store, økologiske slotshave.

 

Falkenberg Strandbad

📍 Havsbadsallén 2A, 311 42 Falkenberg

Der er altid 25 grader i luften og 33 grader i vandet på Falkenberg Strandbad – året rundt.

På Sveriges vestkyst ligger Falkenberg Strandbad med direkte adgang til stranden og Kattegats brusende bølger. Stedet indbyder til lange gåture i strandkanten langs Skrea Strand, mens mågerne cirkler over vandet, og sender sine skæve skrig ud i horisonten. Falkenberg Strandbad har fungeret som spahotel i Sverige siden 1937, hvor folk valfartede til stedet for at indsnuse den friske havluft.

Det samme er tilfældet i dag, hvor folk søger tilflugt i den prisvindende spaafdeling på Falkenberg Strandbad for at få et break fra hverdagen i champagnepoolen og relaxbadet. Tillader vejret det, kan du hænge ud på spaterrassen og nyde den sydlandske stemning med pool, sauna og udsigt over vandet, men samler skyerne sig over dig, er der heldigvis altid 25 grader i luften og 33 grader i vandet året rundt inden for på Falkenberg Strandbad. Her kan du tage et dyp i poolen, mens ilden knitrer i den store pejs bagerst i rummet.

På Falkenberg Strandbad finder du forskellige lounges, der kan afspejle dine behov. Har du brug for ro og afslapning, kan du lade tankerne flyve frit i ildloungen, hvor daybeds er samlet omkring pejsen. Er du til et festligt take på spaopholdet, kan du også få bartenderen til at lave din yndlingscocktail i Orangeriet.

 

Oplevelser i nærheden

Området omkring Falkenberg Strandbad indbyder til oplevelser i naturen. Stranden og skoven grænser op til spahotellet, så der er rig mulighed for lange gåture i området. Tag på cykeltur i Ätradalsleden og oplev de hyggelige stier eller kom tæt på dyrelivet i Grimsholmen Naturreservat.

The Steam Hotel

📍 Ångkraftsvägen 14, 721 31 Västerås

The Steam Hotel giver dig en rå og moderne spaoplevelse i det 100 år gamle drampkraftværk.

The Steam Hotel er et af de svenske spahoteller, som skal nævnes her, for det hører til et af de bedste spahoteller i Sverige. The Steam Hotel er bygget i et 100 år gammelt dampkraftværk, og det industrielle og rå look gennemsyrer derfor spahotellets moderne og hippe indretning. Sammensmeltningen mellem de historiske bygninger og den moderne indretning gør et besøg her til noget helt særligt.

I spaafdelingen på The Steam Hotel finder du dampbad og indendørs pool, men du kan også hænge ud på tagterrassen, hvor den udendørs pool er samlingspunktet for de besøgende, når vejret er godt. Her får du også serveret hotellets bedste udsigt, for de store panoramavinduer giver dit frit udsyn over søen Mälaren, som tidligere har haft stor betydning for The Steam, da det endnu fungerede som kraftværk.

I Orangeriet kan du nyde en kølig pre-dinner cocktail, før du går videre til middagen på en af The Steam Hotels to restauranter. Maden, der bliver serveret her, er lavet på lokalt producerede råvarer, og kokkene arbejder kontinuerligt på at imødekomme miljøhensyn og bæredygtighed.

 

Oplevelser i nærheden

Når du besøger spahoteller i Stockholm og omegn, skal du også opleve Sveriges hovedstad. Her kan du opleve shopping og hyggelige caféer i Biblioteksgatan, der er en sidegade til den turistede gågade Drottningsgaten, og på Vasamuseet kan du få skibskultur for alle pengene. Generelt syder Stockholm af spændende tilbud og seværdigheder, som du kan besøge lige fra Storkyrkan til den gamle by og Södermalm, så tiden kommer hurtigt til at flyve af sted her.

Hotel Skansen

📍 Kyrkogatan 2, 269 33 Båstad

Båstad er en kendt, svensk kurbadsby.

I Båstad ligger Hotel Skansen lige ud til havet ved Bjärehalvön, så mågernes skrig og bølgernes brusen er underlægningsmusikken til et ophold på dette spa hotel i Sverige. På Hotel Skansen finder du Kallbadhuset, som er en del af stedets spaafdeling. Her kan du side lunt i saunaen, mens du ser ud på Kattegat gennem de store panoramavinduer, for Kallbadhuset er nemlig bygget på pæle i havet og lige gyldigt, hvor du befinder dig i Kallbadehuset, kan du mærke naturens nærvær.

Du kan afrunde dit besøg i saunaen med en svømmetur i havet, som der er direkte nedgang til fra Kallbadhuset eller du kan fortsætte din spaoplevelse i den japanske uderdørspool, som naturligvis er opvarmet. Det er en ganske særlig oplevelse at sidde i det varme vand og mærke havluften mod huden og kontrasten mellem den kølige luft og det varme vand, giver kroppen ro og forkælelse.

Efter et besøg i Kallbadhuset kan det anbefales, at du drikker en smoothie eller en kop kaffe ved pejsen. Så er du nemlig ved at være klar til at spise din middag i Restaurant Sand senere på dagen. Båstad har en lang tradition som kursted på grund af beliggenheden ved havet og den tætte forbindelse til de smukke naturoplevelser. Hotel Skansen er derfor et af de spa hoteller i Sverige, der giver dig en autentisk, nordisk spaoplevelse.

 

Oplevelser i nærheden

Bjärehalvön, hvor Hotel Skansen ligger, er et smukt naturområde, hvor du foruden den lange kyststrækning kan gå på opdagelse i landskabet, der skifter mellem grønne marker og mørke klipper. Halvøen er næsten fri for bebyggelse, og kystlinjen er derfor et naturreservat, som særlig fuglekendere vil finde interessant. Gå en tur på vandreruten, der er en del af Skåneleden eller hop på cyklen og følg cykelruten Kattegatleden, som kan følges til Norrvikens Trädgårdar. Norrvikens Trädgårdar er et haveanlæg med forskellige haver, der ligger 6 kilometer fra Båstad.

The Lodge

📍 Södra Ugglarp 621, 247 98 Genarp

Du får en spaoplevelse med Sveriges bedste udsigt på The Lodge.

På toppen af Romeleåsen, 167 meter over havets overflade, finder du et af de mest spektakulære spahoteller i Sverige. Siden 1933 har The Logde ligget med udsigten over det svenske landskab, så gæsterne har haft mulighed for at indsnuse de skiftende årstider, som konstant reflekteres i hotellet lige fra vuet på verandaen til stemningen i restauranten.

I spaafdelingen finder du en ægte svensk badstue, som fremviser det bedste inden for nordisk spa. Begynd din spaoplevelse på The Lodge i den underdørs jacuzzi som du finder på spaterrassen, før du fortsætter inden for i badstuen, hvor du med fordel kan benytte dig af saunaen. Trænger du til en spabehandling, er det oplagt at modtage den, når du har brugt tid i saunaen.

Hvis du får brug for til en pause fra spaen, kan du trække dig tilbage i relaxlokalet, hvor du kan samle tankerne, før du fortsætter med din spaoplevelse eller blot trækker dig tilbage på værelset. The Lodge er et lille hotel, men størrelsen er bestemt kun en fordel, for du føler aldrig, at spahotellet er overbefolket, og du kan derfor hygge dig foran pejsen eller drikke et glas vin på verandaen og nyde udsigten ganske uforstyrret.

 

Oplevelser i nærheden

Området omkring The Lodge er kendt for sin smukke natur, så det vil være oplagt at cykle eller gå lange ture på Romeleåsen. Er du mere interesseret i Skånes kultur, kan du tage på udflugt til Hackeberga Slott, som ligger kun 15 minutters kørsel fra The Lodge. Slottet kan dateres tilbage til det 14. århundrede, men de nuværende bygninger har dog kun et par hundrede år bag sig.

Tag på spa hotel i Norden

Nu ved du, at spahoteller i Norden er mere end bare at sove i en ukendt seng om natten og at slænge sig i jacuzzien om dagen for at glemme hverdagen lidt. At tage på spahotel er en totaloplevelse, hvor mange aspekter bliver implementeret for at vække alle dine sanser og give dig nye indtryk, så du kan komme et skridt nærmere harmonien mellem krop og sjæl – og i Norden sker det gennem naturens egne inspirationskilder.

Sverige, Danmark og Norge har meget tilfælles, og går som bekendt under en samlet fane the nordic way, men landene har samtidig sine egne unikke kendetegn. Danmark er inspireret af det frirum, havet giver, Sverige rummer en stilhed fra de uendelige skove og elve og Norge har en indre ro, som afspejles i fjeldene. Hvad du foretrækker, er op til dig.

 

Giv et gavekort til et spa hotel i Norden

Selvom spahoteller i Danmark, Norge og Sverige er totaloplevelser, hvor mange af livets gode ting bliver samlet, så bliver ingen spaoplevelser fuldendt uden at tilbringe tiden på et spahotel med en, du er glad for. Heldigvis findes der en løsning på det, hvis du giver et gavekort til spahoteller i Norden. I et lille gavekort ligger en stor lykke, som du kan overraske en med, der trænger til en mindeværdig spaoplevelse.

LÆS OGSÅ: Giv et gavekort på spa ophold

Som du måske allerede ved, så behøver du ikke selv at tage med på spahotel bare fordi, at du synes, at der er en, der trænger til lidt forkælelse. Du kan give et gavekort til et spahotel i bryllupsgave, så turtelduerne kan opleve noget i tiden efter deres bryllup. Det kan også være, at dine forældre trænger til noget alenetid eller måske kender du bare en, som har brug for et skulderklap, og som du gerne vil sige tak til med et gavekort.

 

Hvor går turen hen?

Når du har givet et gavekort på et spaophold the nordic way, hvor skal turen så gå hen? Danmark, Norge eller Sverige? Herunder får du et link, der leder dig hen til hvert land, så du kan købe et gavekort til de forskellige spahoteller i Norden.

Går turen til Danmark, landet, hvor Olsen-banden er et hit, og hvor rugbrød med leverpostej findes side om side med H.C. Andersen i hvert et hjem, kan du finde et gavekort til spahoteller i Danmark her.

Det inkluderer spahotellerne Hotel Thinggaard, Hotel Viking og Marienlyst Strandhotel.

Taler fjelde, fjorde, myseost og langrendsski til din indre nordmand eller til en du godt kan lide, kan du finde et gavekort til spahoteller i Norge her.

Det inkluderer spahotellerne The THIEF, The Well og Sundvolden Hotel.

Er skov, Volvo, elge, kødboller og Ikea noget for dig? Så kan du finde et gavekort på spahoteller i Sverige her.

Det inkluderer spahotellerne The Lodge, Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad og Skansen.

Flere spahoteller i Danmark

Der er mange spahoteller i Danmark, som venter på at give dig en god oplevelse.

Comwell spa hoteller har mange hoteller i Aarhus og Jylland, og er derfor populære rejsemål for dig, der gerne vil på spahotel i Jylland. Sætter du kursen mod Aarhus, er der mange muligheder for at opleve den jyske hovedstad folde sig ud, og er du kulturelt interesseret, er det oplagt at kombinere dit spaophold med et besøg på Moesgård Museum eller kunstmuseet ARoS.

Du kan også snørre gåskoene og tage på oplevelse i bylivet, hvor du blandt andet kan opleve den nye bydel Aarhus Ø, der har vundet stor anerkendelse for sin arkitektur – blandt andet med bygninger som Isbjerget, Navitas og DOKK1 som fyrtårnene i landskabet. Efter en lang dag på farten kan du overnatte på et af de mange hoteller i Aarhus med spa på værelset.

Når du tager på spa hotel i Aarhus, skal du også udforske byens mange muligheder.

Hvis du ikke har sat kursen mod Aarhus, skal du besøge Hotel Amerika ved Mariager Fjord, som er et af de hoteller i Jylland med spa på værelset, som ligger virkelig naturskønt. Her behøver du ikke en gang at gå ned i spaafdelingen for at slappe af med vand og wellness så efter en dag med spa på værelset, hvor du helt selv kan bestemme dagens tempo, kan du helt afslappet bevæge dig ned i restauranten for at spise aftenens middag.

Leder du efter et spa hotel på Fyn, er der også mange muligheder for, at du kan komme afsted. På et spa hotel på Fyn kan du slappe af i rolige omgivelser eller kombinere dit spaophold med at gå på opdagelse i H.C. Andersens fødeby Odense eller opleve det sydfynske øhav med sine store vidder og smukke udsigtssteder.

 

Spahoteller i Europa

Selvom dette indlæg skal inspirere dig til at tage på spaophold i Norden, kan vi ikke komme udenom, at der uden for Nordens grænser er mange muligheder for at komme på spaophold – og endda nogle ret lækre spaophold. Lad os starte så nordligt som muligt og derfra langsomt bevæge os ned gennem Europa for at se, hvilke spahoteller Tyskland og andre lande har at byde på.

Spahoteller i Tyskland

Alter Meierhof har en fantastisk udsigt over Flensborg Fjord, som også kan opleves fra spaafdelingen.

Spahotellerne i Tyskland er kendte for at være i en liga for sig selv, og du behøver faktisk ikke at tage særligt langt fra den dansk-tyske grænse for at opleve det, for der er mange spahoteller i Nordtyskland, som du kan køre til fra Danmarks grænse på under 1 time – ja, endda 30 minutter nogle gange. Alter Meierhof er et spa hotel i Flensborg, der ligger med en fantastisk udsigt over Flensborg Fjord. Spahotellet er 5-stjernet, og byder både på hamam, rasul og mange forskellige bade og pools, der alle er inspireret af Orientens badekultur. Det er svært at forestille sig, at du ikke er længere væk end på et spa hotel i Flensborg, når du besøger Alter Meierhof.

Vil du besøge nogle af Tysklands større byer, kan vi anbefale at tage på spa hotel i Hamborg eller Berlin. Her kan du opleve de tyske metropolers pulsende liv, men du kan også nøjes med at blive indendørs for at slappe af i spaafdelingen, men det nok bliver svært at lade være med at gå ud i byen, selvom du befinder dig på et lækkert spa hotel i Berlin eller Hamborg.

Spahoteller i Budapest og Riga

Hvis du tager til Budapest, skal du unde dig selv et ophold på spahotel. Byen er nemlig kendt for deres spabehandlinger, og det er svært at komme udenom, at spa hoteller i Budapest er noget af det, man tager til byen for at opleve. Det samme gælder for spa hoteller i Riga, som også lokker dig inden for til afslappende behandlinger så du, hvis du da ellers orker det, kan gå veludhvilet ud i storbyen for at opleve byens kultur og bankende hjerte bagefter.