Vores direktør, Lasse overraskede sin højgravide kæreste Rikke med en billet til graviditetsmassage hos Helle Thorup i Aarhus. Læs hendes historie her. 

Tirsdag eftermiddag satte jeg kursen mod Helle Thorup City Spa i Århus for at indløse et gavekort til gaviditetsmassage.
Jeg har ofte gået forbi den lille butik og nysgerrigt kigget ind af vinduerne, hvor jeg blev mødt af cremer, make-up og smilende ekspedienter. Jeg har egentlig altid tænkt, at jeg nok ikke passede ind der, med mine budget-cremer og make-up, der altid købes på tilbud.
Mit første besøg skulle dog vise sig at blive lidt af en positiv overraskelse.

Meget tiltrængt gravid massage

Da min kæreste gav mig et gavekort til en gravid massage, blev jeg overvældet af glæde og en snert af angst. Glæden i at være gravid fortager sig ofte, når man, som jeg, føler sig tung og besværet. Oveni pakken bliver mange også tildelt smerter i både lænd, ben og steder, man ikke vidste, man kunne have ondt. Og, som gravid i uge 30, som jeg var, da jeg satte kursen mod Helle Thorup, er disse besværligheder kun blevet værre med ugerne, der går. Derfor var et gavekort til en graviditetsmassage hos Helle Thorup i Århus ganske tiltrængt. Min kæreste fik naturligvis verdens største krammer og et blik fyldt med taknemlighed. Jeg glædede mig, og fik ubesværet booket en tid med det samme.

Blufærdighed som gravid

Angstens ansigt mødte jeg, da jeg efter booking af tid kom til at tænke på, at min gravide store mave skulle være til skue for en massør. Indtil da, havde det blot været min kæreste og jeg, der havde fået æren af at se min gravide mave. Jeg er klar over, at alle gravide er forskellige, men normalt er jeg måske lidt blufærdig.  Og som gravid er jeg blufærdig i en grad, jeg ikke troede var muligt. Jeg ser ofte nogle ting, som min kære kæreste måske ikke ser. Så, havde jeg fortalt ham om min angst for at vise min mave frem til en ukendt massør, havde han måske grint af mig og været en kende uforstående.

Da jeg tirsdagen efter drog mod Helle Thorup, var jeg derfor ganske spændt og nervøs for oplevelsen. Både fordi mit eneste kendskab til Helle Thorup City Spa var igennem en glasrude og dernæst nervøs for at vise min gravide mave (og krop!!) frem.

Det skulle vise sig at være spild af nervøsitet, for der var bestemt ikke noget at være nervøs for. Tværtimod. Jeg blev mødt af en venlig og imødekommende ekspedient, der spurgte til mit navn og hvilken aftale, jeg havde booket. Jeg var kommet en halv time før min egentlige massagetid, da jeg ved bookingen havde fået oplyst, at det ville være en god idé at ankomme før tid til en tur i dampbad, der skulle løsne alle muskler op. Ekspedienten viste mig ned i en spa-oase, der til min store overraskelse gemte sig i kælderen. Når jeg før var gået forbi facaden, var det tit med en undren over, hvor denne omtalte City Spa mon måtte gemme sig.

Behandlingen og de luksuriøse omgivelser

Ekspedienten viste mig rummet med omklædning, mit skab, hvor jeg kunne låse mine ting inde, og dernæst viste hun vej til dampbadet med scrubbecremer til fri afbenyttelse. Til sidst fortalte hun mig, at når jeg havde nydt en 20-30 min i dampbadet, skulle jeg blot vente i sofaområdet iført min badekåbe og et par engangstrusser. I sofaområdet havde hun stillet frugt, chokolade og koldt vand til rådighed, som jeg kunne nyde, inden jeg blev hentet af massøren.

Jeg iførte mig min badedragt, gemte mine ting i skabet og tøffede i det varme dampbad. Dampbadet var bestemt ikke som dem, jeg har prøvet i diverse svømmehaller. Det var rent og emmede langt væk af luksus. Og, bedst af alt, så var jeg alene med min gravide krop.  Da min krop føltes som gummi, tog jeg morgenkåben på og satte mig til at vente i sofaområdet.

Efter et par glas vand og lidt for meget nippen til chokolade og druer, blev jeg hentet af en smilende massør, der førte mig op på øverste etage igen og ind i et lille rum med en briks. Hun fortalte mig, at hun havde gjort klar til min gravid massage med en slags luftmadras med et hul til maven. Hun spurgte mig venligt, hvordan min graviditet gik, og om der var noget, hun skulle tage hensyn til. Dernæst viste hun mig, hvorledes jeg skulle ”bestige” briksen og gik uden for døren og ventede. Der gik lidt tid, før hun bankede på døren, og gjorde kald til at komme ind.

 

Klar til gravid massage

Det måtte hun gerne, for jeg havde allerede lagt mig op på briksen og gemt mig under et kæmpe stykke lagen, så blot nakke og hoved var til skue. Med bløde olierede hænder løftede hun forsigtigt venstre side af lagenet, således mit underben kom til skue. Hun startede ganske blidt med at massere venstre underben og dernæst var det højre bens tur. Da benene var masseret godt igennem, gik hun videre til lænd, bagsiden af arme, nakke og skuldre. På intet tidspunkt var min krop til skue, foruden det område hun arbejde i. Hver gang hun var færdig med et område, blev kropsdelen omhyggeligt pakket ind igen. Med tanke på at hele min gravide krop ikke på noget tidspunkt ville være til skue, og i takt med at hun kom igennem mine stridige knuder, blev jeg mindre og mindre anspændt og mere og mere afslappet.

Da hun havde masseret alle knuder og stridigheder ud af bagsiden af min krop, var det forsidens tur. Hun vendte sig om, og jeg fik lov til at have et par sekunders baksen på briksen og vendte mig med forsiden op. Stadig godt gemt under det store lagen. Det gik, og hun kunne igen starte nedefra med fødderne og afsluttede massagen med en omgang nakkemassage. Massøren var meget omhyggelig og meget opmærksom på, om massagen var for voldsom eller gjorde ondt.

Til sidst fik jeg et par nye varme slippers på, og massøren gik igen udenfor døren, så jeg kunne snige mig i morgenkåben igen. Det var næsten, som om hun vidste, at jeg ikke følte mig tryg i min gravide krop, og at jeg ikke ville vise den frem.

Hun viste mig ned i kælderen, hvor jeg kunne tage et bad og klæde om. Slutteligt var det bare at gå i krig i de cremer, olier, serummer og lignende til håret, ansigtet og kroppen, der var stillet til rådighed i omklædningsrummet.

 

En klar anbefaling til alle gravide (og deres kærester…)

Helle Thorups graviditet massage vil jeg anbefale til alle gravide kvinder, der ligesom mig har haft problemer med en tung krop og en træthed, der ikke kan soves væk. Jeg gik hjem derfra med en helt fantastisk oplevelse, der levede op til alle forventninger, og som jeg roligt vil anbefale alle blufærdige gravide. Personalet er meget venlige og smilende, og man får hurtigt følelsen af at føle sig meget velkommen og tilpas.