Du skulle prøve glamping.

Hvad er glamping? Jo, nu skal du høre. Glamping er for dig, der ikke orker flere flade luftmadrasser og bål, der ikke vil starte. Det er for dig, der er træt af, at fugten drypper ned fra teltdugen og at soveposen ikke er varm nok.

Hvad betyder glamping? Glamping er en kombination af glamour og camping. Her får du altså både friluftsliv og luksus på samme tid.

LÆS OGSÅ: Ophold for 2 du ikke vil hjem fra

Hvis du gerne vil have de store naturoplevelser, men samtidig ikke vil undvære en blød seng og lidt luksus, så er glamping noget for dig. Her i indlægget har vi samlet inspiration til dig, der er mere til glamping end camping.

Hvad er glamping? Fortæl mig noget mere

Glamping er friluftsliv på den lækre måde, og det betyder, at du både får store naturoplevelser og den luksus, du kender fra hotellerne. Det er meget forskelligt, hvad du overnatter i, når du tager på glamping. Det kan være alt fra luksustelte til tipier og hytter i trætoppene, men det gennemgående tema er, at du er helt tæt på naturen uden, at du behøver at gå på kompromis med komforten.

LÆS OGSÅ: Naturoplevelser i Danmark – Ta’ med!

Skal jeg selv slå teltet op? Hvis du overnatter i et telt, skal du selvfølgelig ikke selv slå det op – glamping er jo luksus! Så det er gjort for dig, og på den anden side af teltdugen venter en seng, borde, en varm dyne, lamper – ja alt det, du kender fra hotelværelserne.

Hvad koster glamping? Hvad glamping koster afhænger af det sted, du vælger at overnatte. Priserne kan nemlig variere meget, men ligger i udgangspunktet mellem 500 og 3000 kroner for en nat.

Glamping – mere end bare luksus

Glamping er mere end luksus. Det er en anderledes måde at rejse, bo og opleve på for lige meget, om du tager på glamping i telt eller træhytte, så bliver overnatningen et sjovt alternativ til hotellerne. Ikke mindst fordi, at glamping foregår i smukke naturomgivelser. Det er altså en måde, hvor du kan koble af uden at skulle forholde dig til bilernes susen og et mylder af mennesker – og du behøver ikke en gang at undvære din cafe latte.

Tag på glamping i Danmark

Glamping er egentlig begyndt i USA, hvor det hurtigt blev populært, og mangler du inspiration til gode overnatningssteder, så allier dig med #glamping på Instagram. Her vrimler det med billeder, der giver dig en god idé om, hvad glamping er.

Der er som regel en grund til, at ting bliver populære, og når de først har fået fat i folk, spredes idéer, tendenser og fænomener sig hurtigt. Det er også tilfældet med glamping, der i dag er udbredt i det meste af verden. Derfor kan du selvfølgelig også tage på glamping i Danmark, for selvom vi ikke har skyhøje bjerge og brølende vandfald, er der alligevel mange unikke naturspots, som du kan få lov til at overnatte i.

7 gode glamping-spots

Glamping – det kunne godt lyde som noget for dig, ikke? Hvis det er tilfældet, så har vi fundet 7 gode steder, hvor du kan prøve glamping fra Silkeborg til Sverige.

1. GoGlamping

🌱 Tølløsevej 53, 4330 Hvalsø

Der går et sus af historie gennem Nationalpark Skjoldungernes Land, hvor glampingteltet er slået op. Med udsigt over de bløde bakker, der bugter sig frem og tilbage i horisonten, kan du nyde det smukke vue med god mad, vin og tanken om, at der venter en blød seng, når solen er gået ned.

Naturen i Skjoldungernes Land ved Lejre, kun 45 minutter fra København, er noget ganske specielt. Det er derfor oplagt at gå ture på vandreruterne, der slynger sig i området, og som kan tage dig ned til fjorden eller vidt omkring i landskabet, hvor store godser skyder op.

2. Skyttehusets Camping & Café

🌱 Svejbækvej 3, Virklund, 8600 Silkeborg

Bøgeskoven strækker sig langt op mod himlen, og træerne folder deres lange, krogede grene ud undervejs og danner en tæt, grøn kuppel. Under denne kuppel er de store telte slået op, så du kan opleve glamping i Silkeborgs smukke natur.

Fra teltet er der udsigt over Svejbæksnævringen og efter en dag med oplevelser i området, er det rart at samles her i teltåbningen med god mad, vin og lange samtaler indtil, at solen for længst er gået ned.

Omkring Silkeborg finder du en ganske særlig natur, der med sit bakkede terræn og sine gode udsigtspunkter over Silkeborgsøerne indbyder til vandre- og cykelture eller udfordringer på nogle af de mange mountainbikespor, du finder i området. Oplev også Himmelbjerget eller tag på kanosejlads på Gudenåen.

LÆS OGSÅ: Luksus kanoophold i Silkeborg

3. Stedsans

🌱 Bohult 109, 31491 Hyltebruk, Sverige

(Foto: Skovdal Nordic)

Hvis du allerede har prøvet glamping i Danmark, skal du tage turen fra Sjælland og videre over til Sverige. Her – midt i den svenske skov og med udsigt til en stor sø, er ro og fordybelse omdrejningspunktet.

Det samme er bæredygtigheden, for her tænkes der grønt på flere niveauer lige fra den lokale mad, der serveres, til badevandet fra bruseren, som genanvendes.

Lad dig opsluge af den særlige stemning på stedet, sluk telefonen og brug tiden på at opleve, smage, sanse og nyde – med god samvittighed.

LÆS OGSÅ: Tag turen over Øresund – Weekendophold i Sverige

4. Stavehøl

🌱 Stavehøl 3, 3760 Gudhjem, Bornholm

Her kan du opleve essensen af glamping: at føle, at du er den eneste, der har været på denne plet i naturen. Omgivet af frodig natur kan du tage en overnatning her på Bornholms østkyst.

Når aftenmørket begynder at sænke sig over øen, kan du tænde de mange lanterner og lade dig opsluge af farverne, som spreder sig på himlen i takt med, at solen forsvinder, og samtidig kan du lytte til solsortens sange, der bølger gennem luften.

Næste dag kan du tage cyklen rundt på Bornholm for at opleve Østerlars og stranden ved Gudhjem, der ligger i lokalområdet, og som derfor kan nås på ganske kort tid.

5. Nordliv

🌱 Fælledvej 28, 3790 Hasle, Bornholm

Bølgerne fra havet skyller ind mod kysten, og det er til lyden af de rolige skvulp, du går i seng. Om morgenen er det fuglene, der vækker dig, og er du frisk, kan du begynde dagen med et brus i udebadet før, at morgenkaffen står klar.

LÆS OGSÅ: 10 seværdigheder på Bornholm

​På terrassen foran teltet kan du nemt falde i staver og bare lade øjnene vandre ud over vandet og naturen, som teltet er slået op i.

Der er mange oplevelser her på Bornholms vestkyst, som du bør sørge for at prøve inden, du forlader klippeøen igen. Der er nemlig både røgerierne, et lækkert havnebad med sauna i Hasle, hvide sandstrande, grønne skove, dybblå søer og hyggelige byer, som venter.

6. Ribehøj

🌱 Ribevej 34, Bobøl, 6683 Føvling

Svendborg Sund glider forbi som en blå åre, der roligt fragter træskibe og moderne, hvide lystsejlere frem gennem vandet. Her i det sydfynske kan du slå dig ned til udsigten over Svendborg Sund, hvor solen spejler sine stråler i vandet og maler himlen i kontrastfyldte farver, når den står op og går ned.

Om morgenen kvidrer fuglene forsigtigt, mens du vågner i teltet og venter på, at morgenkaffen er på vej. Drik den med udsigt over sundet eller brug lidt ekstra tid i det hyggelige telt.

Når du ikke slapper af i teltet, kan du besøge badestranden, sejle til Valdemar Slot og Thurø med veteranskibet Helge eller leje en kajak og udforske øhavet.

LÆS OGSÅ: Oplev Thurø Bryghus

 

Glamping fra Jylland til Sjælland

Vi har taget dig med gennem landet for at guide dig til, hvor du kan tage på glamping fra Jylland til Sjælland og videre mod Sverige. Vi håber, at du har fået lyst til at pakke tasken og tage ud for at opleve en anderledes måde at overnatte på, for kombinationen af natur og luksus er bare en helt særlig konstellation, som ikke kan forklares – den skal opleves.

Træk stikket og slap af med familien, gode venner eller kæresten og brug tiden langt fra byens hurtige tempo til at læse, snakke, spise og hygge. Tag sammen ud for at opleve nogle af de ting, der er i lokalområdet. Hvem ved, måske venter der en stor naturoplevelse, et spændende museum eller en lokal restaurant, som kan gøre jeres tur til noget særligt.

Du kan finde inspiration til oplevelser tæt på det sted, du tager på glamping her, hvad enten du slår teltet op til glamping i Sønderjylland eller sætter kursen mod en hytte i en trætop i Norge.

 

1