Brunch er for syvsoverne.

Dem, som er vilde med snoozeknappen, og som derfor først vågner, når morgenmaden er taget af bordet, men frokosten stadig ikke er klar. Brunch er in between, og det er vi mange, der er glade for.

Mangler du et gavekort til brunch?

Så har vi her  på siden samlet idéer til gavekort til brunch i København og brunch i Aarhus.

 

Mere brunch

Se alle i kategorien

Hvorfor give en oplevelse fra DuGlemmerDetAldrig som gave?

Vores kundeservice fanger du på info@duglemmerdetaldrig.dk eller tlf. +45 78 76 92 29

Gavekort til brunch i Aarhus

Mulighederne er mange, når man leder efter en brunch i Aarhus, for næsten over alt lokker caféer og brunch restauranter med at servere byens bedste brunch. Det er ikke altid nemt at beslutte sig for, hvor du skal gå ind, og derfor kan det være godt at have nogle idéer til brunch i hånden, som du kan trække frem, før sulten melder sig. Det er nemlig sjældent muligt at tage gode beslutninger på tom mave.

 

Men hvor får man så byens bedste brunch?  Her får du et par forslag til, hvor du kan spise en god brunch i Aarhus.

1. Brunch med idyllisk udsigt

Skovmøllen ligger ved Moesgård en lille køretur fra Aarhus centrum på 10-15 minutter, men selvom turen fra byens støj ikke er lang, er det en markant anden ro, du finder her. Det hvide bindingsværkshus med stråtaget ligger som en idyllisk kulisse omgivet af de mange, gamle træer i skoven og fra restauranten har du en fin udsigt over området.

Hos Skovmøllen får du ikke en brunch buffet, men derimod serveringer som på en restaurant. Her er brunchen organiseret omkring 3 retter samt store fade med pølser, oste og brød, som du kan spise dig mæt i. Der serveres naturligvis også kaffe, te og æblemost ad libitum, lige som du kan få et glas bobler til at starte dagen på.

Læs mere her

2. Vildmarksbrunch i nationalparken

I Nationalpark Mols Bjerge ligger Karpenhøj Naturcenter omgivet af istidslandskabet – et varieret terræn, der udspændes mellem vigens blå vand og fastlandets bølgende bakkelandskab. Karpenhøj Naturcenter er ikke nogen brunch restaurant, så her skal du selv hjælpe med at indsamle urter, der skal bruges under madlavningen, lige som du selv skal være med til at tilberede brunchen.

Maden laves over bål, og mens I gør klar til den store brunch buffet, simrer cowboykaffen lystigt på bålet, så de kaffetrængende kan få en lille kop, før maden sættes på bordet. En vildmarksbrunch er en hyggelig og uformel måde at spise sin brunch på, hvor omgivelserne og udsigten over området er med til at gøre oplevelsen til noget helt særligt.

Læs mere her

 

Gavekort til brunch i København

Når du går gennem gaderne i København, er der ikke mange steder, hvor du ikke kan finde et skilt, hvor restauranter og caféer reklamerer med at have den bedste brunch i København. Brunch er nemlig blevet utroligt populært, og danskerne strømmer til byen i de sene formiddagstimer og tidlige eftermiddagstimer for at spise en lækker brunch. Brunch kan selvfølgelig spises alle ugens dage, men det er særligt i weekenderne, at københavnerne sover længe og derfor vælger en brunch menu frem for en skål med havregrød derhjemme.

 

Men hvor får man så den bedste brunch i København? Det må vi hellere se nærmere på nu.

Start dagen med spa & brunch

Det er jo ikke altid, at man kan sove længe, så hvad skal tiden så bruges på, indtil brunchen er klar? Hos Arndal har de kombineret spa og brunch, så du kan begynde din dag med en let massage og afslapning i spaområdet, før du kan tage videre til en brunch på The Union Kitchen ikke mange skridt fra Arndal.

Kombinationen af spa og brunch i København er ikke dårlig for ikke nok med, at du begynder dagen med afslapning, så fortsætter den også med en brunch menu bagefter. Vil du virkelig forkæle dig selv på en hverdag, så er denne oplevelse ideel, men det er også et glimrende forslag til brunch en dag i weekenden.

Læs mere her

 

Hvordan laver man en lækker brunch?

Det er altid hyggeligt at tage ud på en brunch restaurant for at hygge sig med venner eller familie i et par timer, men en hjemmelavet brunch kan nu også noget helt særligt. Mangler du en idé til brunch, og har du svært ved at finde ud af, hvordan du skal gribe det an, så guider vi dig i den rigtige retning.

Der er som regel nogle klassiske ting, du altid kan finde til en brunch, men når du serverer en hjemmelavet brunch, kan du jo faktisk selv bestemme, hvordan det skal være. Vildmarksbrunch er forslag til brunch, der ikke helt følger standarden.

Lad os nu se nærmere på nogle brunchidéer, du kan lade dig inspirere af.

Inspiration og idéer til brunch

Mangler du en idé til brunch? Så hjælper vi dig godt på vej her.

Hvad er brunch?

Ja, hvad er brunch egentlig? Lad os lige starte med at få det på plads, før vi finder nogle idéer til brunch frem. Det er jo meget godt at have styr på de basale fakta først. Brunch er en sammentrækning af de engelske ord breakfast og lunch – altså morgenmad og frokost. På dansk kaldes brunch derfor også nogle gange for mokost, men brunch er altså den mest udbredte betegnelse for det måltid, der typisk spises mellem klokken 10 og klokken 15. Brunch er nemlig en kombination af både morgenmad og frokost, og derfor kan du møde elementer fra begge måltider, når du spiser en brunch.

 

Hvad består brunch af?

En brunch menu består både af kendinge fra morgenbordet og frokostbordet. Når du skal lave en lækker brunch derhjemme, skal du huske at være opmærksom på, at gæsterne både kan forvente, at brunch er dagens første måltid – og de vil derfor nok typisk starte med at spise youghurt, müsli eller rundstykker – men det kan også være, at nogle af dine gæster har smugspist lidt, inden de dukkede op. Er det tilfældet, vil de nok hellere have æg, tærter eller frugt. Hvis du har et godt udvalg af ting, du selv kan lide at spise, så skal det nok blive en succes med en hjemmelavet brunch.


Hvad serverer man til brunch? 

Det du serverer til din brunch, skal være ting, som du selv kan lide. Det er et godt udgangspunkt for en hjemmelavet brunch. Hvis du selv synes, at det hele ser lækkert og indbydende ud, så gør dine gæster uden tvivl også. Man kan hurtigt få mange idéer til brunch, men det kan også være en fordel at begrænse sig – både så du ikke står tilbage med en masse mad efterfølgende, men også så dine gæster hurtigt kan beslutte sig for, hvad de gerne vil spise. Det kan godt virke overvældende, hvis der er alt for meget at vælge imellem. Derfor kan det være en god ide at servere en brunch buffet, hvor der er få men lækre ting, som alle kan spise.

Hvad spiser man til brunch? 

I princippet kan du selv vælge, hvad du vil servere, men vil du gerne gøre det helt klassisk, så er de her brunchidéer sikre hits:

Brød: både mørkt brød og lyst brød. Du kan både servere rugbrød, franskbrød, boller, rundstykker og croissanter.

Æg: nogle kan lide blødkogt æg, hvorimod andre foretrækker scrambled eggs med bacon. Du kan også servere en shakshuka, som er en afrikansk ret, hvor æggene koges i tomatsovs.

Ost: smøreoste, skæreoste, bløde oste, hårde oste.

Pålæg: skinke, spegepølse, laks, honning, smør, syltetøj, pålægschokolade.

Blandet godt: müsli, chiagrød, yoghurt, salater, tærter.

Sødt: pandekager med eller uden sirup, chokolade, frugttærte, kage, nødder.

Frugt: frugtgrød, frugt i tern, hele frugter, frugtsalat med råcreme.

Det er vigtigt at huske, at du ikke behøver at vælge alle brunchidéer. En hjemmelavet brunch kan sagtens blive en succes, selvom du kun vælger nogle af tingene ud.

Hvad drikker man til brunch?

En brunch menu er ikke komplet uden noget at drikke til. Normalt får man forskellige slags juice eller saft til en brunch – altså udover kaffe, te og kakao. Det kan også være en god idé at servere vand, for det er ikke nødvendigvis alle, der er så vilde med de søde drikke. Skal det være rigtig fint? Så kan du invitere til champagnebrunch og forkæle dine gæster med et glas bobler.

Tidspunkt: Hvornår inviterer man til brunch?

Brunch er et måltid, der typisk spises om formiddagen. Den generelle tendens er, at brunch spises mellem kl. 10 og kl. 14. Altså mellem morgen og tidlig eftermiddag.

Dog findes der ikke ét korrekt svar på, hvornår man inviterer til brunch. Det er meget op til den enkelte, men langt de fleste vælger at invitere mellem kl. 10 og kl. 14. Dette tidsinterval skyldes i høj grad, at brunch i mange tilfælde indeholder mad fra både morgenmaden og frokosten.

Fordelen ved at spise brunch om formiddagen er, at du typisk har mere energi sammenlignet med om eftermiddagen.