Vi sendte Nina fra kundeservice ud og prøve flødebollekursus hos Social Foodies. Hun har skrevet en lille anmeldelse af oplevelsen, som du kan læse her.

(Du kommer aldrig mere til at købe de der helt almindeligt flødeboller i Netto igen – nu er du advaret!)

En social bæredygtig virksomhed

Social Foodies er et ret sympatisk foretagende. Det er en social bæredygtig virksomhed, der skærer alle unødvendige mellemled fra, og handler direkte med deres forskellige leverandører, blandt andet en kakaoplantage i Cape Town. Alle produkter er økologiske så vidt det er muligt og kvalitet kommer i første række. Også hvis det betyder, at et bestemt produkt er udsolgt i en periode.

Flødebolleeksperter og lækre smagsprøver

I Aarhus ligger Social Foodies på MP. Bruunsgade i det centrale Aarhus, kun 5 minutters gåtur fra hovedbanegården. Det er en lille butik (med et småt baglokale), men vi bliver taget varmt imod. Det dufter af lækre chokolader, og så springer smagsprøverne nærmest i munden på os.

Vi bliver vist gennem den lille butik og om i baglokalet, hvor vi får lov til at stille tasker og jakker og får et fint forklæde på. Det er første gang, vores værtinde fra Social Foodies skal afholde kurset, men det er tydeligt, at hun har prøvet at lave flødeboller mange gange før og derfor har helt styr på det med flødebollerne!

Chokoladedrømme

Vi får hver 8 marcipanbunde – 4 små og 4 store – og bliver præsenteret for hjemmelavet skum med vanilje, hindbær og lakrids. Det er lidt af en kunst at mase skummet ud på bundene, så de både er høje og flotte, fandt vi alle ud af. Det er nu chokoladeovertrækket kommer ind i billedet. Jeg har aldrig set så meget smeltet chokolade et sted; her er de mindste portioner smeltet og leveret fra butikken lige ved siden af i en ca. 2 liter stor skål.

Det er også lidt af en kunst at dyppe ’den nøgne’ flødebolle i chokoladebadet og få den op igen. Nogle af os har måske været en smule for ivrige med at lave flødebollerne alt for høje. Det hævner sig nu!  Vi får et par meget – lad os sige – unikke flødeboller op af chokoladebadet. Bagefter dryssede vi flødebollerne med enten tørrede hindbær, kokos eller lakrids.

Er du til marcipanbunde med luftig flødebolleskum og knasende chokoladeovertræk, så prøv at lave dine egne flødeboller med Social Foodies.

Vil du også prøve flødebollekursus?

Alt i alt en helt fremragende oplevelse. Vi stod en smule tæt og der var lidt ventetid, da vi dyppede flødebollerne i chokolade. Det betød heldigvis bare, at der så var tid til at smage på andre lækkerier fra butikkens store udvalg af chokolader.

Vi fik flødebollerne med hjem i en fin æske og mødte mange musindelige blikke – der er virkelig flødeboller for enhver smag.