De bedste gaver er dem, man aldrig glemmer. Det er selvfølgelig ikke sokkerne eller de to flasker vin med kærlig hilsen, der gør de største indtryk. Det gør oplevelser derimod. Det er dem, der udfordrer os, for os til at grine, skaber minder og er med til at udvikle os. Sokkerne varmer på kolde dage, men oplevelserne varmer året rundt. Derfor er oplevelser den slags firmagaver, du aldrig glemmer.

Derfor er oplevelser gode firmagaver

På Karpenhøj Naturcenter er der god mad & naturoplevelser.

Rygraden i et hvert firma er medarbejderne. Det er dem, der får hjulene til at dreje rundt og får tingene til at ske i maskinrummet. Det betyder også, at der hver dag sættes mange forskellige kompetencer i spil, som på hver deres måde skaber en effekt. Hver kompetence er tilknyttet en medarbejder, og jo flere kompetencer, der bruges, jo flere forskellige medarbejdere er der som regel også tilknyttet.

Men jo flere medarbejdere der er, jo sværere bliver det også at finde den rigtige firmagave for med alle de kompetencer og interesserer, kan det være en umulig opgave at finde en firmagave, som hver enkelt medarbejder får samme glæde af. Hos DuGlemmerDetAldrig tror vi på, at oplevelser kan være løsningen for lige så mange forskellige medarbejdere, der er på arbejdspladsen, lige så mange forskellige oplevelser findes der også.

En oplevelse har nemlig den fantastiske egenskab, at den samler folk. Det gør, at man samles omkring en aktivitet, der udfordrer eller skaber spænding og gode grin – eller måske det hele på én gang. Oplevelser sætter os i nye situationer, hver gang og det er netop det, der gør, at oplevelser er gode firmagaver. For når oplevelsen er afsluttet, og man vender snuden hjem igen, er det ikke med tomme hænder. Det man får med hjem, er nemlig en håndfuld gode minder, der kan tages frem igen og igen.

Hvilken firmagave skal det være?

Gourmensch laver mad over bål.

Det kan være svært at vide, hvilke firmagaver man skal vælge til sin medarbejdere, for gaverne skal ramme bredt og helst gøre hver enkelt medarbejder tilfreds. Undersøgelser viser, at oplevelser er gode firmagaver netop på grund af de minder, der skabes på oplevelserne, som kommer til at betyde noget for vores udvikling som mennesker. Materielle ting har måske en brugsværdi i et stykke tid, men hvert år ender rigtig mange firmagaver med at samle støv i kældre og på lofter. Hvor ofte har man ikke hørt sætninger, der fortæller, at man simpelthen ikke har plads til mere derhjemme?

Materielle ting kan ikke gøre alle medarbejdere glade, men det kan oplevelser. Med et åbent gavekort kan medarbejderen selv bestemme, om vedkommende vil opleve bridgewalking eller tage et prøvedyk. Det kan være lige præcis den oplevelse, der opfylder en medarbejders drøm – om at prøve svæveflyvning, et madkursus eller noget helt tredje. Oplevelser kan ramme den enkelte medarbejder, og præcis det er en af styrkerne ved at give en oplevelse som firmagave.

En overraskelse

Bridgewalking & surfing er populære firmagaver.

En oplevelse kan først pakkes ud, når den skal opleves, og derfor ved man ikke helt, hvad man får, før man har været af sted på oplevelsen. Selvfølgelig er man klar over, at man skal af sted på vildmarksgourmet eller ud på en smagning men, hvad, der konkret skal ske, er ikke til at sige. Stemningen, vejret, de andre deltagere – alt det står hen i det uvisse, indtil man er midt i det. Det er den samme følelse, man kan få, når man skal åbne en gave for første gang. Når det kommer til oplevelser, varer den følelse bare helt indtil, at oplevelsen er prøvet.

Det kan derfor være en god idé at overveje, om ikke den klassiske firmagave – de to flasker vin – skal skiftes ud med en vinsmagning eller måske en af vores andre oplevelser. På DuGlemmerDetAldrig har vi mere end 350 forskellige oplevelser, som alle kan gives i firmagave.

Bare fordi det er lidt federe at blive overrasket med en oplevelse.