Året byder på mange anledninger, hvor der er mulighed for at give en firmagave, og måske netop på grund af de mange anledninger kan man hurtigt løbe tør for idéer til, hvad man skal give i firmagave.

Her på siden hjælper vi dig godt i gang med at finde den rigtige firmagave til dine medarbejdere. Vi guider dig igennem køb, beløbsgrænser og andre spørgsmål, der kan melde sig samtidig med, at vi løbende vil præsentere dig for nogle af vores mest populære firmagaver.

God fornøjelse!

Firmagaver & SKAT

Det første, der skal være styr på, når du skal give en gave – underordnet om det er en firmagave eller en hvilken som helst anden gave – er gavebudgettet. Sådan et budget kan være svingende, men når det gælder firmagaver, er der nogle ting, der skal overholdes.

En medarbejder kan modtage personalegoder og firmagaver ifølge SKAT for op til 1.100 kroner om året (inklusive moms) uden at betale skat. Når du giver firmagaver, skal du selvfølgelig huske at oplyse firmagavens værdi pr. medarbejder til SKAT. Så kan du som arbejdsgiver også trække udgiften fra som driftsomkostning.

 

Jubilæumsgaver

Hvis du skal give en jubilæumsgave, kan medarbejderen modtage en firmagave på op til 8.000 kroner skattefrit, hvis vedkommende har været ansat i firmaet i 25, 35, 40, 45 eller 50 år. Det samme gælder, hvis virksomheden har 25-års jubilæum eller et andet års-jubilæum, der er deleligt med 25. Jubilæumsgaver kan trækkes fra som driftsomkostning.

Se jubilæumsgaver her

 

Lejlighedsgaver

Lejlighedsgaver gives ved private mærkedage som fødselsdage, barnedåb, bryllup eller lignende. Den type af firmagaver er skattepligtige, og har lejlighedsgaven en meget høj værdi, skal medarbejderen også betale skat af den. Lejlighedsgaver kan også trækkes fra som driftsomkostning.

Firmajulegavers beløbsgrænse

Firmajulegavers beløbsgrænse skiller sig ud fra andre firmagavers. En firmajulegave bliver nemlig ikke beskattet, når den koster max 800 kroner. Det gælder også selvom, det samlede årlige gavebeløb overstiger 1.100 kroner, som er det højeste beløb, en medarbejder kan modtage, før denne beskattes.

Sagt på en anden måde: har firmajulegaven en værdig, der ikke overstiger 800 kroner, og andre årlige firmagaver har en værdi på fx 300 kroner, så er det kun de 300 kroner, der bliver beskattet. Det er vigtigt at være opmærksom på det, når du køber årets firmajulegave.

Find firmagaver med en pris på max 800 kroner her.

Hvis det samlede beløb på firmagaver overstiger 1.100 kroner, og firmajulegaven alene overstiger 800 kroner, så skal firmajulegaven også beskattes. Hvis du giver en firmajulegave til mere end 1.100 kroner, skal arbejdsgiveren opgive beløbet til SKAT som en del af medarbejderens løn.

Bliv klogere på firmagaver og SKAT på skat.dk

Årets firmajulegave

Det er ikke en overdrivelse at sige, at den type af firmagaver, som der gives flest af, er firmajulegaver. Så snart novembers mørke begynder at fortætte sig uden for vinduerne, begynder spørgsmålet om, hvad årets firmajulegave mon er også at melde sig, og debatten fortsætter lystigt langt ind i december, indtil det bliver afsløret, hvad firmajulegaven er i år.

Hos DuGlemmerDetAldrig vil vi gerne hjælpe med at finde den rigtige firmajulegave til dine medarbejdere. På DuGlemmerDetAldrig.dk har vi et stort udvalg af oplevelser og oplevelsespakker, der egner sig godt som firmajulegaver, men hvert år oplever vi, at der er nogle oplevelser, der skiller sig ud fra mængden. Det er de oplevelser, som er særligt gode at give i firmajulegave.

Vil du vide, hvad andre giver i firmajulegave?

Vi har udvalgt 4 favoritter, som andre anbefaler som gode firmajulegaver.

1. Bridgewalking

Bridgewalking er en bestseller og til med den eneste af sin slags i Danmark. Leder du efter en dansk firmagave, der skal give et godt indblik i den danske kultur, er er bridgewalking en mulighed. Her krydses Lillebælt i 60 meters højde via den gamle Lillebæltsbro, mens guiden fortæller om broen, havet, området og naturen. Det giver uden tvivl et sug i maven at bevæge sig i den højde, men udsigten er det hele værd.

Læs mere om bridgewalking.

2. Kaffekursus

Der kan sikkert godt være kø ved kaffemaskinen på arbejdspladsen og måske i særdeleshed om morgenen. Danskerne er et af de folkefærd i verden, der drikker allermest kaffe, og særligt morgenkaffen er noget af det, som danskerne værdsætter allermest. Et kaffekursus kommer omkring forskellige bryggemetoder og giver samtidig et indblik i dyrkning, ristning og kværning af kaffebønner, så der altid kan komme en god kop kaffe på bordet.

Læs mere om kaffekursus.

3. Madkursus

Bliver der nogle gange trukket lidt på skuldrene, når samtalen falder på kantineordningen? Hvis det er tilfældet, kan det være, at det hjælper selv at trække i forklædet for at lave en god madpakke. Et madkursus giver et skub i den rigtige retning, og vi kan tilbyde madkurser inden for mange forskellige genrer.

Læs mere om madkursus.

 

4. Flødebollekursus

Flødebollekursus er en populær firmajulegave, hvor man kan få udlevet sin indre konditor. Det kræver lidt fingerfærdighed at få styr på de mange dele, der skal mødes i en flødebolle lige fra bunden, til skummet, chokoladen og pynten, men underholdningsværdien er stor, når flødebollerne begynder at tage form. Firmagaver med chokolade bringer som regel et smil på læben.

Læs mere om flødebollekursus.

Åbne gavekort

Hos DuGlemmerDetAldrig kan du give et åbent gavekort, så medarbejderen selv kan vælge, hvilken oplevelse vedkommende vil ud på. Hvis du vælger et åbent gavekort som firmagave, fastsætter du et beløb, som medarbejderen så kan vælge at bruge på lige præcis den oplevelse, han eller hun synes, er mest spændende.

Det betyder også, at medarbejderne kommer ud på mange forskellige oplevelser, som de efterfølgende kan dele med hinanden på arbejdspladsen. Måske organiserer de forskellige teams endda indbyrdes, at de gerne vil opleve noget sammen, fx en vildmarksgourmet eller en tur i RIB-båd eller også kan medarbejderen vælge at tage en kæreste eller ven med til en smagning.

Det åbne gavekort giver mange muligheder for, at medarbejderen kan få den firmagave, som passer bedst til hans eller hendes livsstil. Læs mere om et åbent gavekort her.

Den personlige hilsen

Noget af det, der gør det ekstra rart at få en gave, er, at den ofte er udvalgt med særlig tanke på den, der får gaven, og som regel følger der også en personlig hilsen med som prikken over i’et. En firmagave kan også gøres personlig, for hos DuGlemmerDetAldrig har du mulighed for at sætte dit eget præg på firmagaven med en personlig hilsen.

Det er både en fordel, hvis firmagaven er til medarbejderen, men det har også en betydning, hvis du giver en firmagave til kunder. Det viser, at du er personligt engageret i den enkelte og har brugt tid på at finde en oplevelse og sætte dit eget personlige præg på den.

Vi pakker din oplevelse ind

Indpakningen har stor betydning for, hvordan vi oplever en gave, og ser indpakningen udbydende ud, fanges vores interesse med det samme og giver lyst til at finde ud af, hvad der gemmer sig under papiret.

Men hvordan pakker man egentlig en oplevelse ind? Det spørgsmål besvarer vi ofte i vores kundeservice, men det er ikke svært at svare på det spørgsmål, for svaret er: vi pakker oplevelsen ind i en gaveæske.

Vi pakker gerne dine firmagaver ind, og sender dem i en gaveæske med et udvalg af god dansk chokolade. Du kan tilvælge gaveæsker, når du køber firmagaver på vores hjemmeside.

Flere spørgsmål om firmagaver?

Her på siden har vi svaret på nogle af de spørgsmål, som vi ofte får, når det gælder indkøb af firmagaver, men derfor kan det jo godt være, at der er dukket flere spørgsmål op under læsningen. Er der andre spørgsmål eller mangler der stadig inspiration til firmagaver, så kan du altid kontakte vores kundeservice på info@duglemmerdetaldrig.dk eller ringe på telefon 71 99 05 70, så vil vi svare på dine spørgsmål med det samme.