De bedste bøger er dem, man ikke kan lægge fra sig igen, men bare må læse i ét stræk. Nyde at vende hvert et blad og uforstyrret suge historien til sig. Når fortællingen er slut, kan man lægge bogen fra sig, men oplevelsen sidder i kroppen og hovedet længe efter. Den bliver ved med at spøge og til sidst, må man overgive sig og vende tilbage. Læse den igen, finde nye perspektiver og dybder i fortællingen.

Det er ikke nogen dårlig egenskab ved en fortælling, at man kun forstår halvdelen af den.

Karen Blixen

Det samme kan man sige om Kragerup Gods. Her vrimler det også med fortællinger, aktiviteter og oplevelser, man igen og igen kan søge ned i. Måske forstår man ikke det hele i første omgang, måske får man ikke det hele med, men det gør ikke noget. Det giver kun lyst til at besøge stedet igen, for Kragerup Gods er ikke et helt almindeligt hotel.

Et gods med kant 

📍Ruds-Vedby

Der hører 1200 hektar landbrug til Kragerup Gods som ligger i Ruds-Vedby, men godsejer Birgitte Dinesen laver andet end at drive landbrug.

Spoler vi tiden næsten 700 år tilbage, vil Kragerup Gods ligge præcis på den samme plet som i dag. Omgivelserne, folkene og bygningerne vil have ændret form og udseende, men begyndelsen på det hele udspringer her i 1327. Det var dengang, hvor adelen, kirken og kongehuset var tæt forbundne og hvor landbruget var drivkraften under godsets fundament.

Landbruget fylder stadig meget på Kragerup Gods, men selvom der både er kvægavl, skovdrift, jagt og markbrug, er det hoteldriften og de mange oplevelser, som udfolder sig overalt, der er godsets kerne.

I 1801 købte familien Dinesen Kragerup Gods, og i lige linje fra den gang til i dag er godset gået i arv gennem familien. Her i 2018 er det Birgitte Dinesen, der i 8. generation leder slagets gang og efter hende, er det datteren Regitze, der skal overtage driften.

Vi er ikke helt almindelige. Vi er et gods med kant.

Birgitte Dinesen

Men selvom voldgraven løber smukt omkring de hvidkalkede godsbygninger, og idyllen vokser på de gamle træer i parken, er det ikke nemt at drive et sted som Kragerup Gods. Det er en balance mellem traditionerne og kulturarven på den ene side og den moderne fornyelse på den anden side, og selvom det ser legende let ud på tv, når Birgitte Dinesen og familien inviterer inden for til En stor dag på Godset, ligger der mange forberedelser bag.

Et barndomshjem bliver til hotel

Du kan overnatte i Tantes Roses værelse & drikke eftermiddagskaffe i havestuen.

Birgitte Dinesen er uddannet landmand, og opdraget som en søn, som hun selv udtrykker det, og efter at have rejst rundt i verden, hvor hun blandt andet tabte sit hjerte til Afrika på samme måde som hendes farfars kusine Karen Blixen, vendte hun hjem til Kragerup for at overtage familiegodset. Men sammenlignet med den store verden hun lige havde rejst rundt i, skete der ikke så meget på Kragerup Gods, og når man nu er født med en god portion stædighed og tusindvis af spontane idéer i hovedet, begyndte Birgitte Dinesen at udvikle sit barndomshjem til det, der i dag er et 4-stjernet hotel.

I begyndelsen indrettede hun 5 værelser på Kragerup Gods i bed & breakfast-stil, men stille og roligt udviklede det sig fra en “omgang halløj på badehotellet” til de 50 værelser, der i dag udgør hoteldelen på Kragerup Gods.

Men det er ikke et helt almindeligt hotel, man overnatter på, når man åbner døren til et værelse på Kragerup Gods. Det er en families hjem, man bor i. Familien Dinesens hjem. Hvert værelse er opkaldt efter den person, der har haft det værelse i løbet af Kragerups levetid.

 

Du kan bo på Birgittes værelse. Regitzes værelse. Karen Blixens værelse. Onkel Sofus’ værelse. For at nævne et par stykker og på hvert værelse kan du se billeder og læse tekster, der knytter sig til den person, der har haft værelset engang. På den måde får du en lille bid af historien og kommer lidt tættere på familien.

 

På samme måde står stuerne på Kragerup Gods også som da familien Dinesen boede på godset med familiebillederne på væggene, og møder man Birgitte i en af de mange gange, kan hun godt finde på at starte en spontan rundvisning og fortælle om alle de historier, der knytter sig til stedet. Kragerup Gods er et familieforetagende i yderste potens, og Birgitte har hele tiden en finger med i spillet – lige fra indretning til mad og general drift.

 

Overtro og spøgelser er selvfølgelig også en del af Kragerup Gods. Den hvide dame bor på værelse nr. 8 og i gildesalen er der et skab, der ikke må flyttes. Flyttes skabet, dør Kragerups ejer nemlig.

 

Et moderne mødested

På Kragerup Gods kan du både slappe af i wellnessafdelingen & gå tur i parken.

Historien løber gennem gangene, ud i parken, på markerne og tilbage igen. Det er nemlig ikke til at komme udenom, at Kragerup Gods er centrum i de historiske omgivelser. Derfor forventer man også at blive en del af den historie, når man tjekker ind på Kragerup Gods. Men selvom man forventer at få en bid af det romantiske, som Kragerup Gods repræsenterer, bliver man ikke sat tilbage i en støvet tidslomme. Tværtimod. Stedet emmer af spontanitet, af moderne valg og muligheder. Af aktiviteter, kreative mødelokaler og nytænkende gastronomi.

Det summer nemlig af liv og aktivitet på Kragerup Gods. Foruden de store konferencer, møder og bryllupper, der fylder godt i kalenderen, opsøger private også Kragerup Gods for at få en bid af historien. Børnefamilierne kaster sig ud i Go High-klatring eller prøver kræfter med vandaktiviteter i voldgraven. Venneflokken udfordrer sig selv på områdets mountainbikeruter og spiser en god middag i Restaurant Blixen. Kæresteparret går tur i parken eller hygger sig i wellnessafdelingen, mens de ældre samles til kaffe og hjemmebagt kage i havestuen eller læser avisen foran pejsen.

 

I øjeblikket arbejder Kragerup Gods på at skabe et museumssted, som gæsterne kan opleve, når de besøger godset. Jeg har så mange historier at fortælle, siger Birgitte Dinesen, og nu bliver nogle af de historier samlet ét sted.

 

Der er nemlig en ganske særlig ånd på Kragerup Gods, som gør, at alting virker så uformelt og hjemligt. Autentisk, tør man kalde det. For selvom rammerne er imponerende og historiske, er der en hjemlig hygge i stuerne, hvor gæsterne mødes om aftenen samtidig med, at der er højt til loftet i mødelokalerne og udenfor, hvor firmaer får rum og mulighed for moderne teambuilding.

En dag i skoven – Go High i trætoppene

Kombinationen af klatring & grill-selv-burger er udgangspunkt for en hyggelig, uformel dag i skoven.

Fra skoven bag ved hovedbygningen på Kragerup Gods kan man høre nogle høje hvin, latter og glade stemmer. Det er nemlig her, at Go High ligger – Danmarks største klatrepark. Go High er et godt eksempel på, hvordan der ikke altid er langt fra tanke til handling. På en tur til England falder Birgitte Dinesen nemlig i snak med en pige, der tilfældigvis har en klatrepark, og begejstret for idéen tager hun hjem for at starte Go High på Kragerup Gods.

Det bliver ikke kun den første klatrepark på godset, men faktisk bliver det også den første Go High-klatrebane i trætoppene i hele Danmark.

 

Det højeste punkt på Go High er 23 meter og på en klar dag, kan man se Storebæltsbroen. Klatrebanen er desuden 5 kilometer lang, har 6 baner i forskellige sværhedsgrader og en svævebane på 3,5 kilomer!

 

Og det er populært. Både som en velfortjent pause mellem møder, som en aktiv teambuildingaktivitet og for de privatpersoner, der har lyst til at samle familien til et par timer i skoven. Efter en omgang klatring er der desuden mulighed for at lave ”grill-selv-burger” og spise fra salatbaren i de små skovhytter, mens de klatreglade fortsat kravler rundt i trætoppene over de spisende. En dag i skoven med Go High er en perfekt pause for alle uanset alder og klatreerfaring, for Go High er en hyggelig og uformel måde at være sammen på, og de fysiske aktiviteter giver mulighed for at snakke med folk i omgivelser, der ikke er hverdagskost.

Tag firmaet med til Kragerup Gods

I parken er der både walk ‘n’ talk-ruter og Go High, der matcher firmaturen perfekt.

Kragerup Gods sørger for at sammensætte jeres besøg efter jeres ønsker, hvad enten I ønsker teambuilding i trætoppene med byg-selv-burger eller fodboldgolf med gallamiddag. Har I brug for overnatning, er det også muligt, og morgenmaden er naturligvis en del af besøget på godset. Heldigvis, for morgenmaden er noget ganske særligt. For det første er den lavet helt fra bunden af lokale råvarer, marmeladen er lavet af bær fra godsets egen have og honningen er nyslynget. For det andet serveres den ikke ved lange konferenceborde, men spises i Kragerups stuer eller i hvælvingekælderen fra 1610.

Skift mødelokalerne ud med Kragerup Gods og lad idéerne få frit løb i de grønne, udendørs mødelokaler eller i Godsets store sale.

Kragerup Gods er bare en genial lokation til firmaturen! De har gode lokaler til det faglige indhold, et varieret aktivitetsudvalg med noget for alle når der skal socialiseres og ikke mindst lækker mad til festmenuen. Især er Go High og fodboldgolf gode aktiviteter, hvor alle kan være med på deres niveau, og det føles super socialt uden at være teambuilding-agtigt. Det er bare helt tilpas. Efter et par dage i Kragerup Gods boblen var vi 50 kollegaer, der var kommet en del tættere på hinanden.

Morten Kusk, Vertica i Aarhus

Hos DuGlemmerDetAldrig kan vi planlægge dit firmaarrangement fra start til slut og formidle kontakten mellem dit firma og Kragerup Gods. En god dialog er nemlig baggrunden for en fed dag med teambuilding. På den måde ved alle, hvad der skal ske på dagen, og hvad I kommer ud til.Vi sørger for alt det praktiske, så skal du bare huske at sende invitationerne ud i god tid.

En levende fortælling

Kragerup Gods er et ikke et helt almindeligt hotel. Det er også familien Dinesens hjem.

Go High viser, hvordan det nye og moderne fint og ubesværet fletter sig ind i historien. De gamle træer, som nu bærer klatrebanerne, har stået uendeligt længe i skoven på Kragerup Gods – længe før Birgitte Dinesen blev født og måske endda længe før, at Karen Blixen blev en del af stedet – men de tjener stadig et formål på stedet. De er én måde, historien gøres levende på.

 

For det vrimler med fortællinger på Kragerup Gods, og selvom man kun når at opleve, opfange og forstå halvdelen eller måske endda endnu mindre, når man besøger stedet, så gør det ikke noget. Det er nemlig lige præcis derfor, man har lyst til at komme igen og igen. For at komme et lille stykke dybere ind i fortællingen.