Når dagene begynder at blive kortere, vinden køligere og solen kaster sine sidste blege stråler ned mellem hustage og spir, mens gyldne blade hvirvler af sted i en strøm af røde, gule og brune farver, langs fortovskanterne, så ved man, at det er efterårsferie i København.

Så tag med til hovedstaden, drik en kaffe på en lille plet og slentr ned ad Oktober Boulevard på vej mod nye oplevelser eller forskans dig for vejr, vind og spredte byger med indendørs aktiviteter i Københavns varme midte.

Det er efterårsferie i København og oplevelserne venter på dig derude mellem bladene.

Kanalrundfart med Hey Captain

Den Lille Havfrue er en af byens mest kendte seværdigheder.

En af de bedste måder du kan opleve København på er ved at tage på kanalrundfart. Har du ikke besøgt hovedstaden før, vil det være en oplagt mulighed for at få set nogle af de berømte bygninger og samtidig høre fortællinger fra Københavns lange historie.

LÆS OGSÅ: Sightseeing i København

På en kanalrundfart kommer du forbi Operaen, Den Lille Havfrue, Nyhavn og mange andre steder, og undervejs får du serveret noget koldt at drikke, som du kan nyde, mens du sejler rundt i kanalerne. Efterfølgende kan du gå i land og spise en god frokost et lækkert sted.

Chokoladesmagning hos Peter Beier

Lækker, håndlavet chokolade.

Kakaobønnen har været på en lang rejse før, den lander i slikskålen i den form, vi genkender som chokolade. Tag med kakaobønnen på en tur, der begynder i de varme caribiske plantager og følg bønnen til det danske klima ved Ørsholt Gods.

LÆS OGSÅ: En verden af chokolade – Mød Peter Beier

Undervejs på rejsen bliver der tid til at prøvesmage klassiske, fyldte chokolader og nye, eksperimenterende smage, mens der fortælles om dyrkning, forarbejdning og bæredygtighed.

Bageskole hos Meyers Madhus

Få tips & tricks til brødbagningen hos Meyers Madhus.

Er du ved at have styr på færdighederne, når det kommer til brødbagning eller har du bare lyst til en hyggelig eftermiddag? Så står Meyers Madhus klar til give dit brød den bedste start. Der bliver gået i dybden med surdejen, der heldigvis slet ikke er så drilsk, som rygtet siger, og der bliver arbejdet med spændende meltyper med masser af smag.

Hævekurvene kommer også i brug, lige som der også bliver givet tips og tricks undervejs, så du lærer, hvordan du kan variere dit brød. Når brødet begynder at sende sin sprøde duft ud i rummet, er det tid til at gå til bords, spise brødet med noget godt charcuteri og få diskuteret de sidste bageteknikker inden, turen går hjem.

Whiskysmagning hos Braunstein

Braunsteins whisky har vundet flere priser.

Brødrene Braunstein, der står bag bryggeriet og destilleriet Braunstein, er to af Danmarks garvede whiskyeksperter. Gennem mange år har de nemlig samlet viden om ”livets vand”, som de deler ud af til både kendere og nybegyndere.

Til whiskysmagningen hos Braunstein skal der smages på 3 forskellige whiskyer og fortælles lige så mange historier om whiskyernes oprindelser, smagsnoter og forskelligheder inden, aftenen slutter. Melder sulten sig, tænder Braunstein op i den store grill, så du kan købe et par grillpølser efter smagningen.

Flødebollekursus hos Social Foodies

Lav dine egne flødeboller i efterårsferien.

Flødeboller er en favorit! En knasende bund, sprødt chokoladeovertræk og sødt, blødt skum.

LÆS OGSÅ: Modebydeligt lækre, hjemmelavede flødeboller

Faktisk er det ikke svært at lave flødeboller, selvom det selvfølgelig kræver lidt teknik at få skummet til at stå snorlige på den lille bund. Heldigvis kan både børn og voksne hurtigt lære teknikken, så flødebollerne bliver genkendelige – og skidt pyt, hvis en enkelt eller to af de i alt ti flødeboller bliver lidt skæve. De smager helt sikkert godt alligevel.

The Big Five – Københavns store attraktioner

Mød isbjørnene i Københavns Zoo.

Når du er på efterårsferie i København, må du forbi ”Københavns Big Five” – de fem store seværdigheder i København, som du ikke må gå glip af. Tag forbi Københavns Zoo, hvor der bor mere end 3000 dyr fordelt på 264 arter og besøg Elefanthuset, der regnes for et af de bedste elefantanlæg i verden. Du kan også gå en tur i den Arktiske Ring, hvor du kommer helt tæt på isbjørne, sæler og nordatlantiske fugle.

Du må også en tur forbi Rosenborg Slot, hvor de danske kronjuveler og kongekroner er udstillet, og slå dig bagefter løs på Experimentarium, hvor du kan være videnskabsmand for en dag. Er du til danmarkshistorie og arkæologiske fund, skal du besøge Nationalmuseet, hvor Restaurant Julian, der er københavnerkendt for sin brunch, også ligger. Slut af med candyfloss i Tivoli, nyd suset fra forlystelserne, tag en slentretur i haven og læn dig tilbage omkring midnat, hvor fyrværkeriet siger godnat.

 

Efterårsferie med børn

Madkursus & klatring er bare nogle af de ting børnene kan se frem til i efterårsferien.

Når skolerne lukker ned for efterårsferien, er det nogle glade unger, der kommer hjem. Nu har de en hel uge foran sig, som de kan bruge på næsten lige det, de har lyst til. Sove længe, se fjernsyn og hygge sig. Det lyder lækkert nok, men efter et par dage sker der som regel det, at børnene kommer til at kede sig lidt.

Så må forældrene i gang med at finde på nogle aktiviteter, de kan lave med deres børn i efterårsferien. Det kan jo være, at der skal brændes noget energi af med en omgang klatring? Klatring foregår indendørs, så det er en god aktivitet selv i regnvejr.

Når det kommer til fredag i efterårsferien, kan det så være en idé med noget særligt lækkert fredagsslik? Ja? Så tag forbi en karamelsmagning hos Karamelleriet for at se, hvordan man laver karameller og smag på de nykogte, lune lækkerier.

Er der god tid, og kan ungerne lide at hjælpe i køkkenet, kan børn og voksne i fællesskab stå for aftensmaden. Hos Karoline Trier er der hotdogs på menuen, og alting skal laves helt fra bunden.

Har du tænkt på overnatning i København?

Husk at booke din overnatning i god tid.

Kommer du langvejs fra for at holde efterårsferie i København, kan du nok få brug for en overnatning. Måske har du venner og familie i byen, du kan overnatte hos, men ellers er der mange muligheder for at overnatte i hovedstaden. Skal det være lækkert, er der jo altid garanti for en god oplevelse på et af byens mange hoteller, men det er jo selvfølgelig også den dyre løsning. Især, hvis man er en stor børnefamilie, der skal opleve København.

Derfor kan vandrehjem eller Airbnb være gode og billige alternativer til hotellet. Vælger du at booke overnatning lidt uden for centrum vil der ofte også være mange penge at spare. Tilmed er det nemt at køre med S-tog eller metro ind til centrum, så det behøver ikke at være besværligt at overnatte uden for byen.

Når du skal booke overnatning i København i efterårsferien, skal du huske at booke i god tid. I de store ferier er der mange, som vil overnatte i København, så for at være sikker på, at du kan sove der, hvor du vil, skal du huske at være ude i god tid.

 

Efterårsferie i København byder på mange aktiviteter

Efterårsferie i København er en hyggelig tid lige inden, vinteren for alvor begynder at bide sig fast med kulde og rusk. Nogle dage regner det, og så må man finde på noget indendørs, men man kan også være heldig, at der gemmer sig en lille solplet, hvor man kan få en god kop kaffe eller tage på picnic. Mulighederne er mange, når der er efterårsferie i København, så pak tasken og tag afsted.