Er det snart efterårsferie? Sådan kan man spørge sig selv mange gange fra den dag, hvor sommerferien slutter. Men efterhånden som datoen for efterårsferiens begyndelse rykker tættere på, begynder spørgsmålet om, hvornår det er efterårsferie at blive erstattet af spørgsmål om, hvad sker der i efterårsferien.

🍂 Du kan se alle vores idéer til, hvad du kan lave i efterårsferien lige her 🍂

Heldigvis kan vi svare, det sker i efterårsferien, for vi har nemlig samlet idéer til efterårsferien, så du har ting, du kan lave i efterårsferien klar fra den dag, du har den første fridag.

Hmm, hvornår er der efterårsferie?

De fleste skoler afholder efterårsferie i uge 42. Dog er det op til de enkelte kommuner at bestemme, hvornår der afholdes skoleferie. Derfor er det en god ide at tjekke din egen kommunes ferieplan, så du er sikker på datoerne.

🍂 Er det virkelighed? 🍂

📍 Prøv det i København & Aarhus

Virtual reality er både for børn & barnlige sjæle.

Virtual Reality er ikke kun for gamere, der kan bruge timer på at fordybe sig i computerspil. Det er for alle, der er vilde med at blive fanget af gode historier og som har lyst til at blive en del af historien og opleve den helt tæt på. Virtual Reality giver nemlig mulighed for, at du selv kan blive en del af en historie, gå på opdagelse i den, bevæge dig rundt og involvere dig i udviklingen. Faktisk er det bare op til dig, hvilken historie du gerne vil opleve?

🍂En tur i Fængslet 🍂

📍 Prøv det i Horsens

Bag murerne gemmer der sig mange spændende historier.

I Fængslet får du både en bid af danmarkshistorien og et helt særligt indblik i livet bag tremmerne. Her pusler det i hjørnerne, når tidligere indsatte vækkes til live for at fortælle om deres tid i cellerne. Hver enkelt celle har sin egen historie, og i den ene kan du stifte bekendtskab med flugtkongen over dem alle Carl August Lorentzen, der med skeer og sokker gravede en 18 meter lang flugttunnel ud af Fængslet i sin længsel efter frihed.

🍂Zzzzov med hajerne 🍂

📍 Prøv det i Grenaa

Tør du sove med hajerne?

Tør du lægge dig til at sove, mens de store hajer kredser omkring dig? Så pak soveposen og lommelygten til en nat med hajerne som sovekammerater. Men før det bliver tid til at krybe ned i soveposen og sige godnat til hajerne, skal der laves aftensmad til dem og håndfodres rokker og rødhajer i rørebassinet. Det bliver en uhyggeligt hyggelig oplevelse, og dit vovemod belønnes med et diplom næste morgen.

🍂Så dykker vi 🍂

📍 Prøv det i Nyborg

Oplev en verden under vandet.

Når vinden rusker i træerne uden for og regnen trommer på ruden, er det måske ikke så fristende med et dyp i havet. Så hvad med at rykke vandaktiviteterne indendørs i efterårsferien og udfordre dig selv med at prøvedyk? Det kan være, at du allerede har fundet glæden ved at dykke ned under vandoverfladen, og så kan du jo tage springet videre og bruge ferien på at erhverve dig et dykkercertifikat, så du er klar til sommer.

🍂Frem med forklædet 🍂

📍 Prøv det i Odense

Hvad er der på menuen?

Når der står ferie i kalenderen, er der som regel lidt ekstra tid i hverdagene til at hygge sig og spise noget lækker mad med familien og vennerne. Matzens Madværksted varmer op under gryderne, og giver dig mod på at udfordre madplanen derhjemme. Her er der vin i glasset og hyggelige samtaler omkring køkkenbordet, mens der koges, dampes og steges.

🍂Pilsner, IPA, Stout 🍂

📍 Prøv det i Ørbæk

På Ørbæk Bryggeri får du et indblik i, hvordan man brygger øl fra start til slut.

Ørbæk Bryggeri var de første i verden til at producere økologisk sodavand, og siden har øllene fulgt trop, så bryggeriet i dag er 100% økologisk. Tag med bag kulisserne på Ørbæk Bryggeri, og få indblik i vejen fra maltning til gæring til tapning og slut rundvisningen af med at smage udvalgte øl fra sortimentet. Måske har du allerede en favorit fra Ørbæk Bryggeri, men det kan selvfølgelig også være, at du først finder den nu.

🍂Ranger says GO! 🍂

📍 Prøv det i København

Prøv verdens højeste indendørs high roping-bane.

Her har du verdens højeste high roping-bane, der tager dig med op i 50 meters højde og gennem 28 forhindringer udfordrer dig både mentalt og fysisk. Er du klar til ømme muskler, så kom afsted! High roping-banen ligger kun 10 minutter fra Københavns centrum i de gamle B&W-haller på Refshaleøen og byder på et industrielt storbymiljø, der tager skovens rebaktiviteter i trækronerne til et nyt niveau i et urbant setup.

🍂Uhm, friskkogte karameller 🍂

📍 Prøv det i København

Duften af friskkogt karamel – kan det blive meget bedre?

På karamelkogeriet dufter der særligt dejligt, og er efterårsferien fyldt med regnvejrsdage, vil det være et hyggeligt afbræk mellem regnskyllene at besøge Karamelleriet og få et indblik i karamelkogerens hverdag. Du får også lov til at smage på guldklumperne, og hvem vil ikke blive fristet af et Klippestykke, en Marksten eller noget Bornholmsk Granit? Alle karamellerne er håndlavede, og du får helt sikkert lyst til at smage dig vej videre gennem karameludvalget.

🍂Hvad sker der i efterårsferien? 🍂

Efterårsstemning ved Karpenhøj Naturcenter.

Efterårsferien er det perfekte afbræk mellem sommerferien og juleferien, men ofte er vejret ikke til udendørsaktiviteter, og det kan derfor blive nødvendigt at søge efter efterårs aktiviteter indenfor. Mangler du inspiration og idéer til efterårsferien? Så tag et kig på listen her. Vi har samlet aktiviteter til efterårsferien i Jylland, København og på Fyn, som ikke lader sig aflyse på grund af dårligt vejr.

🍂 Efterårsferie aktiviteter for børn 🍂

Hvad sker der i efterårsferien? Jeg keder mig. Skal vi ikke snart lave noget sjovt? Det er ikke altid nemt at være familiens yngste medlemmer, og nogle gange kan forældrene også godt få pip over at finde på ting at lave i efterårsferien.

LÆS OGSÅ: Tag på miniferie med børn

Det er nemlig ikke altid verdens nemmeste job at finde på underholdende og sjove aktiviteter for børn i efterårsferien. Vi vil gerne hjælpe dig lidt på vej, så du kan svare dit barn det sker i efterårsferien! Så her har I nogle oplevelser i efterårsferien, som I kan se frem til at prøve sammen.

1. Lær at lave graffiti

📍 Prøv det i Rødovre

Bliv en bedre tegner på et graffitikursus.

Hvis du leder efter aktiviteter for børn i København, kan du overveje, om graffiti er noget for jer. Hos Run For Cover lærer I, hvordan man bliver bedre til at tegne, og samtidig får I et indblik i graffitiens historie.

2. Brug klipperne

📍 Prøv det i Hasle

Har du brug for at bevæge dig efter at have spist Krøllebølle-is? Prøv klipperne!

Holder du efterårsferie på Bornholm, er der mange aktiviteter, du kan lave med ungerne. Foruden at besøge Hammershus, Ekkodalen og Rokkestenen, kan du også opleve Bornholm på mountainbike og i kajak.

LÆS OGSÅ: Oplevelser på Bornholm

Desuden er Bornholm det eneste sted i Danmark, hvor du kan klatre og rappelle på klipper.

3. En hotter med det hele

📍 Prøv det i København & Aarhus

En hotter med det hele – klassisk og lækkert.

Hos Birks Køkken i Aarhus kan du lave hotdog med ungerne. Det hele skal laves fra bunden både brød, pølser, ristede løg, syltede agurker og ketchup. Opskrifterne dem får du selvfølgelig med hjem, så der kan komme hotdog på menuen resten af efterårsferien.

LÆS OGSÅ: Hotdogkursus i Aarhus – En ristet med det hele, tak

Leder du efter flere aktiviteter for børn i efterårsferien?

Læs mere her

🍂Aktiviteter i Jylland 🍂

Holder du din efterårsferie i det jyske, må vi også hellere finde nogle aktiviteter i Jylland, som du kan prøve. Her får du 3 forslag til, hvad du kan lave i din efterårsferie i Jylland.

LÆS OGSÅ: Ting du kan lave i efterårsferien

1. Lækkerier i smilets by

📍 Prøv det i Aarhus

Gå på opdagelse i Aarhus’ gastronomi.

Holder du din efterårsferie i Aarhus, kan du gå på jagt efter lækkerier på en food tour gennem byen. Find ud af, hvad der rører sig på den gastronomiske scene, når du går forbi de hippe caféer, lækre spisesteder og små, gemte overraskelser.

2. Speederen i bund

📍 Prøv det i Viborg

Klar, parat, kør!

Hvis du samler vennerne og tager turen til Viborg, finder du en af de sjoveste aktiviteter i Jylland: Djævleræs. Her får du lov til at drøne rundt i gamle biler i forsøget på at komme før de andre i banens hæsblæsende heats.

3. Bålhygge i skovkanten

📍 Prøv det på Kalø

Vildsvinepizzaen bliver selvfølgelig tilberedt over bål.

Der er ikke noget så hyggeligt som et bål, man kan lune sige ved i efteråret. Hvis du er i Aarhus i efterårsferien, kan du lave mad over bål med Gourmensch. Der skal parteres et vildsvin, hukkes brænde og koges og steges til maverne er stopmætte af alt den gode mad.

LÆS OGSÅ: Hold efterårsferie i Aarhus

Leder du efter flere aktiviteter i Jylland?

Læs mere her

🍂 Efterårsferie aktiviteter på Fyn 🍂

Fyn er fin, siger man, så derfor kan du sagtens holde din efterårsferie på øen, hvor H.C. Andersen har trådt sine barnesko. Lyder det som noget for dig? Så får du måske brug for inspiration til aktiviteter på Fyn, så det vil vi gå i dybden med nu.

LÆS OGSÅ: Oplevelser på Fyn – 10 seværdigheder for hele familien

1. Sjov i efterårsferien

📍 Prøv det i Middelfart

Den gamle Lillebæltsbro er bindeleddet mellem Jylland & Fyn.

Brigdewalking er altid et sjovt indslag i efterårsferien, og det er faktisk også den eneste af sin slags her i Danmark. Udsigten fra Den Gamle Lillebæltsbro er imponerende, men du befinder dig altså også i 60 meters højde, når du står på toppen.

 

2. Flødebolleræs

📍 Prøv det i Odense

Fem flødeboller på et fladt flødebollefad.

Så er det tid til flødebolleræs! Måske mestrer du teknikken fra begyndelsen, måske har du brug for at få et par fif før, at du synes, dine flødeboller ligner dem, du kan købe.

3. En god kop kaffe

📍 Prøv det i Odense

Begynd dagen med en god kop kaffe.

Der er ikke noget bedre end at begynde dagen med en god kop kaffe og en lækker brunch. På Eydes Gastro Pub i centrum af Odense får du begge dele. Så du kan heldigvis se frem til at sove længe i efterårsferien – morgenmaden og morgenkaffen den er der nemlig styr på.

Vidste du?

Middelfart ligger i midten af Danmarks største naturpark. Læs vores guide og se hvad Naturpark Lillebælt gemmer på af oplevelser.

 

Leder du efter flere oplevelser i efterårsferien?
Læs mere her

🍂Efterårsferie aktiviteter på Sjælland 🍂

Der er også mange muligheder for noget sjov i efterårsferien, hvis du er på Sjælland. Derfor har vi samlet nogle aktiviteter på Sjælland, som du kan lave i din efterårsferie.

LÆS OGSÅ: Efterårsferie i København

1. Spadag på Marienlyst Strandhotel

📍 Prøv det i Helsingør

Brug en dag i spaen på Marienlyst Strandhotel, når efterårsferien melder sin ankomst.

Brug en dag i din efterårsferie i Nordsjælland på Marienlyst Strandhotel. Det gamle badehotel har for nyligt fået tilbygget en spaafdeling, så nu kan du nyde udsigten til Øresund og Kronborg fra spaterrassen eller læne dig tilbage i saunaen, der naturligvis har havudsigt.

2. Begynd efterårsferien med chokolade

📍 Prøv det i København

Begynd din efterårsferie i København med en chokoladebrunch.

Er du i København i efterårsferien? Så tag turen forbi Peter Beier, hvor du kan starte din dag med en chokoladebrunch. Her får du serveret ”a word of chocolate”, men der bliver altså også stadig plads til ost, pølse og godt brød.

3. Hvem bestemmer i køkkenet?

📍 Prøv det i København

Selv små kokke kan lave stor mad.

Er det dig eller ungerne, der bestemmer i køkkenet? Hos Karoline Trier er det ungerne, der bestemmer, og det er derfor dem, der skal stå bag gryderne i hendes køkken. Mangler du aktiviteter for børn i København, kan du sende dem i køkkenet hos Karoline Trier til en dag med bagning og tilberedning af lækre retter, som hele familien kan få glæde af.

Leder du efter flere aktiviteter på Sjælland i efterårsferien?

Læs mere her

🍂 Flere idéer til efterårsferien? 🍂

Er du på udkig efter flere aktiviteter i efterårsferien, så kan du gå på opdagelse i alle vores oplevelser her og finde aktiviteter til din ferie både udendørs og indendørs, så du kan tilpasse dine oplevelser til vejret.

God efterårsferie!