Valentinsdags nærmer sig, og rundt omkring i landet går piger og drenge rundt for at planlægge den perfekte date. Han finder på dateidéer. Hun finder på dateidéer. Alt sammen med håbet om at komme ud på den perfekte date. Men hvad sker der egentlig, når de så mødes på kærlighedens slagmark? Hvem bliver ramt af Amors pil og hvem siger ”dur ikke – væk”?

Mange ting ville være nemmere, hvis vi kunne læse hinandens tanker. Hvis hun vidste, hvad han ville synes om hendes dateforslag, og hvis han vidste, hvad hun ville sige til hans dateidéer. Måske kan det faktisk godt lade sig at gøre… Her får du i hvert fald hans forslag til, hvad der skal ske på 1., 2., og 3. date og med hendes kommentarer til. Bagefter får du selvfølgelig hendes idéer til 1., 2., og 3. date og med hans inputs til.

Hvem er vi?

Vi er ingen ringere end DuGlemmerDetAldrigs datingeksperter, og vores fineste opgave er, at sørge for, at du kommer godt fra start, når du skal på date med manden eller kvinden i dit liv! Han er Simon, hun er Christine og her får du vores allerbedste tips og tricks i kærlighedens navn.

Hans dateidéer

Skift to-go-kaffen ud med et kaffekursus. Det er en anderledes dateidé!

Hvad skal man lave på 1. date?

Den første date handler om at se hinanden lidt an (det er altid rart at se lidt mere end et tvivlsomt profilbillede på for eksempel Facebook). I den forbindelse vælger mange at drikke en uforpligtende kop kaffe, men det kan godt gå hen og blive lidt kedeligt og måske lidt for uforpligtende, ikke? Og hvor meget kan man egentlig nå at lære om hinanden, inden den sidste tår kaffe er drukket? Ikke vildt meget.

Så hvis du vil gøre ”kaffe-daten” ekstra spændende, kan du jo overveje at invitere hende på et kaffekursus. På den måde får I drukket den traditionelle kop kaffe samtidig med, at I hygger jer med en oplevelse, der kickstarter jeres bekendtskab på en super sej måde.

Cool twist med kaffekursus i stedet for den klassiske gåtur-om-søen-med-en-halvlunken-kop-ekstra-mokka-med-soyamælk. Jeg vil gerne med!

Fadøl og comedy – en perfekt kombination mener han. Men hvad siger hun til det?

Hvad skal man lave på 2. date?

Hvis kaffekurset var en succes, og hun ikke blev skræmt af dine evner til at kværne en bønne (eller mangel på samme), så er det tid til at tage hul på date nummer 2.

Nu hvor I forhåbentlig har lært hinanden lidt bedre at kende, og føler jer mere trygge i hinandens selskab, vil jeg foreslå et stand up show som date nummer 2. Og hvorfor så det?

Jeg har læst, at det skulle være så sundt at grine og øge livsglæden helt vildt og tovligt. Til Alt.dk har NLP Master (hvad det så end betyder?) Hanne Gottlieb udtalt følgene om grin og latter:

Latter styrker din livsglæde og gør dig mindre bekymret, hvilket smitter af på dem, du er sammen med. Latter er derfor med til at styrke din forbindelse til andre mennesker og ler du ofte, udvikler du en evne til at se det positive og morsomme i en situation. Hjernen reagerer i øvrigt automatisk på latter og smil, så når du trækker på smilebåndene udløser kroppen stoffer, der får dig til at føle dig godt tilpas.

Derfor vil jeg på 2. date flotte mig med et par billetter til et stand up show. Kunsten er selvfølgelig at købe billetter til en komiker, som både du og hende synes er sjov. En snedig løsning på det vil være at købe billetter til ComedyAid, hvor en masse forskellige komikere optræder. På den måde skal du være meget uheldig, hvis der ikke er minimum én komiker, hun synes er sjov.

Mon ikke, at hun bliver imponeret over en tur til Ystad Salsjöbad?

Hvad skal man lave på 3. date?

Hvis du endnu ikke har formået at skræmme hende væk med dine super seje dates, så skal der lyde et stort HURRA herfra. For nu er vi nemlig nået til el grande finale. Nemlig date nummer 3!

Til den 3. date træder du et stort skridt op ad ”flødefyrs-stigen”, og inviterer hende på romantisk ophold (med spa selvfølgelig). Og det er ikke hvilket som helst ophold: Det er et ophold på Ystad Saltsjöbad, der helt sikkert vil få hende til at tabe kæben af bare begejstring og overraskelse. På Ystad Saltsjöbad skal I kun koncentrere jer om to ting:

  1. Nyde hinanden
  2. Nyde omgivelserne

Lige præcis derfor er et ophold på Ystad Saltsjöbad toppen af kransekagen, når det kommer til dateforslag.

Ystad er en vinder! Der er simpelthen ikke noget dårligt at sige om den dateidé. Jeg pakker tasken med det samme.

Hans bedste råd til en god date

  • Lav noget utraditionelt (så starter den gode samtale helt af sig selv)
  • Lyt mere end du taler
  • Spørg ind og vær oprigtig interesseret
  • Be a gentleman
  • Vær sjov og for alt i verden ikke selvhøjtidelig
  • Se The Notebook (virker hver gang)

Hendes dateidéer

Hos DuGlemmerDetAldrig har vi et stort udvalg af ølsmagninger.

Hvad skal man lave på 1. date?

Den første date er altid den værste date for helt seriøst, man ved jo ikke rigtigt, hvad det er, der venter en. Det kan være mødet med Mr. Right, men det kan så sandelig også være det modsatte. Derfor synes jeg, at 1. date skal være en, der ikke nødvendigvis tager flere timer, men derimod er et hyggeligt og uformelt pitstop sidst på dagen. Viser det sig så, at det rent faktisk er Mr. Right, der er mødt op, så kan du jo bare blive hængende. Jeg vil derfor vælge en oplevelse, hvor man både er underholdt og får mulighed for at snakke lidt sammen, sådan som man gør til en øl- eller vinsmagning. Aldrig nogensinde vælg en oplevelse til første date, hvor man kommer til at svede, og der er risiko for, at man bliver klam. Man vil jo gerne se lidt godt ud, ik’? Så nej tak til sved. Skal jeg vælge mellem øl og vin, vælger jeg ølsmagningen for mellem os to, så er jeg typen, der i befippelse godt kunne spilde lidt rødvin, og hvem gider have rødvin i kavalergangen? Øh, på den højhalsede bluse fra Ganni? Ikke mig!

Så derfor er ølsmagningen et sikkert valg: ingen røde farvepletter, tid til småsnak og fejler alt varer en ølsmagning kun en times tid.

Det er ikke dumt, hvis en kvinde foreslår at tage på ølsmagning. Så har hun ikke alt for fine tanker om sig selv og kan sagtens drikke en bajer i ny og næ. Det er positivt!

Ifølge myten er rav gudinden Frejas tårer, men er gudesagn nok til at score ham?

Hvad skal man lave på 2. date?

Jeg sagde det: ølsmagning er et hit, der bringer jer direkte videre til date nummer 2. Eftersom den første date var en succes, kan man på 2. date godt udvide tidshorisonten lidt og kaste sig ud i en ravsafari, der varer omkring 2 timer. Lyder det vovet? Så bare vent til du hører, at jeg også har rykket daten udendørs. Det betyder så også, at jeg må have en plan B i ærmet, for begynder det at regne, er jeg altså ikke helt overbevist om, at jeg skal rende rundt ved Vesterhavet for at lede efter ravklumper – om det så rent faktisk er selveste Frejas gudindetårer, sådan som myten fortæller, at rav er, så kunne hverken 10 vilde heste, Hugin og Munin eller Thors haltende ged trække mig derned. Så i tilfælde af dårligt vejr vil jeg nok satse på et baristakursus. Det er måske lidt i stil med ølsmagningen men skidt med det, for kaffebrygning er en casual dateidé, der kræver afslappet tøj, og som passer lige til en regnvejrsdag.

Er ravsafarien et sikkert valg til date nummer to? Bortset fra, at vejrguderne jo har en del at skulle have sagt i forhold til, om det holder tørt eller ej, så har ravsafarien altså potentiale. En slentretur langs stranden, måske med bare tæer i vandkanten og så lover Jyllandsakvariet altså ravgaranti. Det tæller jo alt sammen!

I kan prøve vildmarksgourmet i Mols Bjerge og i Jyderup.

Hvad skal man lave på 3. date?

Det går jo meget godt med de dates så træk lige en dag ud af kalenderen til en vildmarksgourmet. Igen er det måske lidt at gamble med vejrudsigten, for det kan altså godt være, at det øser ned hele dagen. Men hvorfor tro det værste? Det er jo gået meget godt de andre gange, og er der ikke også noget charmerende over regntøj og højskaftede gummistøvler? Jo, det er der nemlig så pak tasken til en dag i naturen, hvor der både bliver tid til at liste rundt i skovene på Mols for at finde spiselige ting men også tid til at drikke cowboykaffe, spise kage og hygge med madlavningen over bål.

Hvorfor er vildmarksgourmeten et sikkert valg til date nummer 3? Det lyder måske ikke så sexet, men der er virkelig god stemning, når snakken går over bålene, maden simrer i gryderne og solen sænker sig over Mols Bjerge og havet i horisonten.

Psst! Læs min anmeldelse af vildmarksgourmet her, hvis du ikke er overbevist endnu.

Super fed ide, der helt sikkert vil åbne op for nogle spændende samtaler over bålet. Hvis ikke man kan finde en god kemi, når der laves mad over bål, ja så ved jeg sgu snart ikke hvor. Jeg vil i hvert fald ikke tøve med at sige ja, hvis jeg blev inviteret på vildmarksgourmet.

Hendes bedste råd til en god date

Vandfast mascara! Især, hvis det nu hælder ned på den vildmarksgourmet. Med mindre du faktisk gerne vil have, at han kigger dig i øjnene under hele daten, så er pandalooket bare sjældent en succes…

Var det kærlighed ved første blik?

Kunne du bruge vores dateidéer til noget? Hvis du har brug for flere oplevelser til de 4., 5. og 6. date, så kan du finde alle vores oplevelser lige her. Du kan også finde flere dateidéer her og idéer til, hvad I skal lave på valentinsdag lige her.