Vi får mange gode spørgsmål omkring ballontur-oplevelse fra vores kunder. Vi elsker at besvare dem. Så i samarbejde med vores faste ballonskipper, har vi herunder svaret på dem alle.

Vil du prøve en ballontur?

Hos DuGlemmerDetAldrig kan du prøve en ballontur i Jylland, på Fyn & Sjælland. Vores ballonture er nogle af de mest populære oplevelser. I skrivende stund har oplevelsen 75 5-stjernede anmeldelser. Lyder det som noget for dig?

Hvad koster en luftballon?

Svar: En luftballon koster cirka 1.000.000 kroner. Den eksakte pris afhænger af faktorer som størrelse og lignende.
En luftballon kan også købes brugt. En brugt, mindre ballon kan anskaffes til cirka 250.000 kroner.

Hvordan virker en luftballon?

For at kunne gennemføre en ballontur, skal luftballonen “sættes sammen”. Det er faktisk ret enkelt:
Man begynder med at sætte kurv, brændere og ballonhylster sammen. Efter det starter ballonskipperen to store blæsere som blæser luft in i et “hul”, også kaldet The Mouth, som findes i den nedre del af ballonhylstret.
Når hylstret er fyldt med luft, benyttes en propan-brænder til at varme luften i ballonen op. Luften varmes op til cirka 100 grader i toppen. Det er den varme luft som gør at ballonen løfter sig fra jorden. Det er den temperatur som afgør om du vil sænke ballonen eller hæve den. Når temperaturen i hylstret varmes op til over 100 grader, hæver ballonen sig, mens den sænker sig når lufttemperaturen kommer under 100 grader.

I toppen af luftballon sidder en stor ventil, som skipperen, med hjælp fra snor, kan åbne nede fra kurven. Det er den ventil som ballonskipperen åbner i det øjeblik kurven lander på jorden igen. Det gør at luften slippes ud og at ballonen stopper.

Hvilket vejr kan man flyve luftballon i?

For at kunne gennemføre en god, kontrolleret ballontur, må det hverken regne, tordne eller være tåget. Derudover må det heller ikke blæse mere end 5 m/s (meter pr. sekund) i de første 50 meter fra jorden.
Vi arrangerer kun ballonture tidlig morgen og om aftenen, da der på de tidspunkter ikke er termikvind, som er en form for varme luftbobler der dannes af solens opvarmning af jorden. Svæveflyvere og fugle elsker termik, men det er umuligt at kontrollere en luftballon i termik.

Se udvidet information om termik her.

Hvad koster en ballontur?

Prisen på en ballontur kan svinge meget, men som udgangspunkt ligger prisen på cirka 2199 kroner pr. person. Det er muligt at få noget rabat på prisen, hvis der købes til flere personer på samme tid. Se den aktuelle pris her.

Hvor hurtigt flyver en luftballon?

En luftballon flyver lige så stærkt som vinden blæser. Hvis det blæser 5 m/s (meter pr. sekund), så flyver ballonen også 5 m/s. Det betyder at der er helt vindstille i kurven, når man flyver.
Normalvis blæser det mere jo højere deres flyves.

Hvor højt oppe flyver man i en luftballon?

Du må flyve ligeså højt som du kan og vil i en luftballon, så længe du følger luftfartsreglerne. Normal flyvehøjde ved vores ballonture er 500 meter. Nogle gang flyver vi med faldskærmsudspringere, som springer helt oppe fra 3000 meter.
Vores ballonskipper har fløjet helt oppe i 6000 meter, hvor iltmaske var nødvendigt.

Hvordan laver man en luftballon?

En luftballon laves i luftballon-fabrik. De luftballoner du vil opleve på vores ballonture, er lavet i en fabrik i England.


Ballonhylstret syes sammen af en syerske. Han eller hun bruger “rip-stop” nylonstof. Det laves således at hverken stof eller tråd kan brændes op.
Ballonkurven flettes af specialister indenfor lige præcis den disciplin. Kurven flettes af et særligt materiale fra Egypten, som sikrer maksimal holdbarhed og dermed sikkerhed.


I bunden af kurven installeres en tyk plywood-skive. Fra under kurven går der grove stålwires op til brænderne. Brænderen drives af propangas. I de balloner vi benytter er der fire identiske brændere. Når ballonskipperen trækker i et håndtag, så slippes propangassen op i brænderen. Den store flamme, som er resultatet af dette, er cirka 5 meter høj.
Det tager cirka tre måneder at lave en komplet luftballon.

Har du andre spørgsmål?

Hvis du sidder inde med andre spørgsmål til ballonture, uanset hvad det er, så stil dem i kommentar herunder. Vi vil sørge for at få dem besvaret godt og grundigt og de bedste spørgsmål kommer med i indlægget her.

Vi har tidligere skrevet en guide til ballonture i Danmark her.

Vil du prøve en ballontur? Du kan booke turen direkte her (eller købe som gavekort).

Seneste omtale af Ballonflyvning over Danmark

 • Mikael Rieck, 26. September 2014

  En helt uforglemmelig oplevelse. Jeg gav min kone en tur (som jeg selv skulle med på) i gave. Det var alle pengene værd. Solnedgangen vi oplevede og den ubeskrivelige stilhed (nlæs mere
 • Hanne M. , 26. September 2014

  Om en ballonflyvning er en fantastisk oplevelse eller ej, står vidst ikke til diskussion. Jeg vil dog gerne bare lige rose den her udbyder, som virkelig brænder igennem med dereslæs mere
 • Jeanette Linderskilde, 26. September 2014

  Det var en helt fantastisk tur, super oplevelse og rigtige gode og dygtige ballonfolk. alt i alt en rigtigt god tur mvh jeanette
 • Christian Grossjohann, 26. September 2014

  Det var sublimt. Sikkert ikke sidste gang, vi var ude at flyve. De svenske guider var søde og venlige og lige så smoothe som ballonturen.