Leder du efter efter et weekendophold på et af de unikke badehoteller i Danmark?

Her kan du komme helt ned i gear, nyde udsigt og udfordre smagsløgene. Danmark har en lang tradition for badehoteller, og traditionen fik et godt boost med TV2’s populære tv-serie “Badehotellet”.

Vi har samlet 18 af Danmarks badehoteller. Her kan du vælge alt fra en enkelt overnatning til både et wellnessophold eller et gourmetophold.

Ophold på Sjælland

Nordsjælland er kendt for sine dybe skove, fine udsigter, gamle slotte og selvfølgelig kyststrækningen, som kaldes Den Danske Riviera. Kombinationen af naturen og seværdighederne gør Nordsjælland til et attraktivt feriested. Nedenfor finder du en række udvalgte badehoteller, som hver og én byder på noget specielt.

Marienlyst Strandhotel

  Nordre Strandvej 2A, 3000 Helsingør

Historien om Marienlyst Strandhotel strækker sig tilbage til 1861. Dengang besøgte kongelige stamgæster hotellet for den løsslupne stemning og forkælelse. Hos Marienlyst Strandhotel kan du nyde dit spa ophold med udsigt til Øresund fra strandspaen.

Marienlyst Strandhotel byder dig også på flere forskellige smagsoplevelser. Hotellet har nemlig fire forskellige restauranter: 1861, Restaurant Marienlyst, Dekant Vinbar samt Nordlyst Brasserie & Bar.

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet på 1861

 • Helleflynder – græskar – musling
 • Gris – valnød – julegastrik
 • Kirsebær – mandel – ris

Source: Opdateret januar 2021

Hulsøvej 15, 3250 Gilleleje

 

Gilleleje Badehotel blev opført som pensionat i 1895 på en af Danmarks bedste beliggenheder omkring Gilbjerghoved. Bl.a. filosoffen Søren Kierkegaard tabte sit hjerte til området i et hyldesdigt.

Her 100 år efter kan du stadig opleve samme miljø og stemning på hotellet som dengang. Her er datidens badehotels traditioner stadig nutid. På hotellets restaurant kan du nyde danske og franske køkkentraditioner.

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Klassisk jomfruhummerbisque
 • Ristede Havtaskemedallioner
 • Citronmarinerede Jordbær med brændte mandler

Source: Opdateret januar 2021

Strandhotel Røsnæs

Klintedalsvej 60, 4400 Kalundborg

Strandhotel Røsnæs ligger kun 5 km fra Kalundborg by. Her kan du besøge den historiske Højby med sine brostensbelagte gader. Tager du kajakken, cyklen eller vandreskoene med, har du mange muligheder for at opleve naturen ved Røsnæs spidsen. Du kan også hoppe en tur i Kalundborg Fjord fra hotellets badebro.

På hotellets egen Restaurant Næs kan du nyde forskellige Gourmet menuer. Du kan vælge imellem at tage på gourmet ophold eller nøjes med en overnatning på Strandhotel Røsnæs.

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Varmrøget laks m. syltet gulerod
 • Rimmet kammusling m. syltede svampe
 • Rosastegt andebryst m. grønkål
 • Brombærsorbet m. citrussalat

Source: Opdateret januar 2021

Helenekilde Badehotel

Strandvejen 25, 3220 Tisvildeleje

Helenekilde blev oprindeligt bygget som et sommerhus af byggematadoren Hr. Grüner. Han forærede huset til sin hustru i 1896. Allerede i 1904 blev Helenekilde dog konverteret til et sommer- og badepensionat. 

hotellets restaurant kan du nyde smagen af Nordsjælland. Her skifter menukortet hver måned. Det sammensættes af køkkenchefen med fokus på den nordiske smag.

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Thy-sild med karrysalat og blomsterkapers
 • Smørstegt rødspætte med remoulade og citron
 • Økologiske svinekoteletter med rødbeder, æblekompot og vandkarse

Source: Opdateret januar 2021

Hotel Bretagne Badehotel

Sauntevej 18, 3100 Hornbæk

Hotel Bretagne Badehotel er et af de badehoteller på den Nordsjællandske Riviera, som det bedre borgerskab valfartede til i hotellets storhedstid. I dag finder du 23 smukke værelser med udsigt til Hornbæk Sø eller havet. 

Hotel Bretagne Restaurant byder også på en smuk panoramaudsigt ud over Hornbæk Sø. Her kan du nyde det bedste fra både det nordiske og franske køkken. Køkkenchefen har blandt andet arbejdet i både Caribien, Spanien og Østrig, så du kan se frem til mange forskellige lækkerier.

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Tempura stegt Jomfruhummer
 • Tatar Freygaard okse
 • Smørstegt pighvar
 • Mini æble Tarte Tatin

Source: Opdateret januar 2021

Dragør Badehotel

Drogdensvej 43, 2791 Dragør

Dragør ligger i den gamle fiskerby. Her har du udsigt over Øresund, Øresundsbroen, Køge Bugt og Dragør Fort fra 1910. Badehotellet blev bygget i 1907. Når du besøger Dragør, besøger du også en af Danmarks bedst bevarede landsbymiljøer. Byen byder på seværdigheder som Havnen, Den Gamle Fiskerby, Røgeriet og Glaspusteriet “Glasseriet”.

Hos hotellets restaurant kan du nyde en gourmet-middag samt det autentiske stemning. Stedet ligger 12 km fra København.

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Libanesisk hjemmelavet tapas
 • Stegt flæsk med persillesauce, kartofler, sennep og rødbeder
 • Grillet kylling med aioli, coleslaw og kartoffelbåde

Source: Opdateret januar 2021

Oplevelser i Sjælland mens du er på badehotel

Ophold

Romantisk ophold på Kragerup Gods

Kragerup Gods har engang været Karen Blixens tilholdssted - lad det være dit for en weekend med romantik, restaurant, spa og meget mere,

Ruds Vedby

Adrenalin

Ballonflyvning

Ballonflyvning er en af de flotteste oplevelser. Hvis du ikke tror på os, så se videoen fra en luftballon tur over Silkeborg. Er du klar?

Roskilde, Silkeborg

Adrenalin

Helikoptertur med HeliCompany

Har du nogensinde tænkt på, hvordan din hjemby ser ud fra luften? HeliCompany tager dig med på rundflyvning, lige hvor du har lyst til.

Aalborg, Aarhus C, Esbjerg, Fredensborg, Helsingborg, Hillerød, København K, Kolding, Middelfart, Odense C, Randers NV, Roskilde, Silkeborg, Skive, Sønderborg, Vejle, Viborg

Adrenalin

GoBounce på Kragerup Gods

Tag med op i trætoppene på Kragerup Gods & spring på trampoliner i 8 meters højde. En oplevelse i naturen for hele familien.

Ruds Vedby

Smag

Ølsmagning hos Braunstein

Ølsmagning hos Braunstein Bryghus bærer præg af høj kvalitet & giver en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Læs mere her på siden.

Køge

Adrenalin

Tandemspring hos Faldskærmsklubben DFC

Faldskærmsklubben DFC tilbyder tandemspring med erfarne instruktører. I springer fra 3000 meter, der giver 30-40 sekunder i frit fald.

Tureby

Adrenalin, Natur

Go High-klatring på Kragerup Gods

Få dig en forrygende natur- & klatreoplevelse, når Kragerup Go High tager dig med på en klatretur blandt trætoppene i op til 28 m højde.

Ruds Vedby

Adrenalin

Helikopterpilot for en dag med HeliCompany

Sæt dig bag roret & lad drømmen blive til virkelighed - helikopterpilot for en dag. Når teoritimen er slut får du lov til at flyve selv.

Roskilde, Vamdrup

Ophold på Fyn

For mange er Fyn bare en ø, der skal krydses for at komme enten til Sjælland eller Jylland, men øen har meget andet at byde på. Nogle af de ting er blandt andet Det Sydfynske Øhav, de små bådehavne, slotte og historier om H. C. Andersen. 

Hotel Hesselet

Christianslundsvej 119, 5800 Nyborg

Hotel Hesselet fra 1967 ligger i Nyborg mellem bøgeskov og strand med udsigt til Storebælt. Hotellet har 59 dobbeltværelser, og det er muligt at bestille diverse ophold som blandt andet gourmetophold, golfophold og spaoptold. Alle ophold er med stor morgenbuffet samt fri adgang til pool, boblebad, varmestole, sauna og fitnessrum. 

Restaurant Hesselet er kendetegnet ved gastronomisk tyngde og kompromisløs kvalitet. Som gæst skabes der et magisk øjeblik omkring dig, hvor maden, betjeningen og atmosfæren går hånd i hånd. Fokus for køkkenet er det genkendelige, den gode mad, det lækre miljø og de små detaljer. 

Læs selv anmeldelserne her 

Uddrag fra menukortet

 • Stegt torsk
 • Rosastegt andebryst
 • Kongekrabbe
 • Krogmodnet okseryg

Source: Opdateret januar 2021

Oplevelser i Nyborg, mens du er på badehotel

Ophold i Jylland

I Jylland finder du nogle af Danmarks mest kendte badehoteller. TV2 serien “Badehotellet” er f.eks. filmet i Nordjylland. Badehotellernes placering nær naturen gør det muligt at pakke en picnic kurv og nyde solnedgangen på stranden. Du kan også tage på udflugt til historiske seværdigheder eller Nationalpark Thy, Nationalpark Mols Bjerge og Nationalpark Vadehavet. Mulighederne i Jylland er mange!

Badehoteller i Nordjylland

Strandhotellet Blokhus

Sønder I By 2, 9492 Blokhus

Du finder Strandhotellet Blokhus blot få 100 meter fra de hvide badestrande på Vestkysten. Samtidig er du kun 30 minutters kørsel fra Aalborg. Strandhotellet blev opført i 2017 som et af de nyere badehoteller i Danmark. Her finder du en blanding af nye og gamle møbler – med respekt for den klassiske danske badehotel-tradition.

På hotellets Restaurant Blå finder du en blanding af dansk og fransk kogekunst. Her er stemningen dét hyggeligere med åbne pejse til at varme dig efter en gåtur ved Vesterhavet.

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Sort Hummer
 • Terrine af and & foie gras
 • Skorzonerrod fra Tranum
 • Torsk i porreaske

Source: Opdateret januar 2021

Book dit ophold på Strandhotellet Blokhus

Ruths Hotel

Hans Ruths Vej 1, 9990 Skagen

På Ruths hotel er der tid til hinanden og velvære. Kom ned i tempo og bliv forkælet i wellness afdelingen med en skøn scrub, massage eller en anden behandling. Oplev en sand symfoni af smagsoplevelser ved at spise på de to restauranter på hotellet; Ruths Gourmet og Ruths Brasserie. Tag en spadseretur ud i den smukke natur eller se de ikoniske hule i Gammel Skagen. 

Er du den spontane type, så kan du her se, om der skulle være en tilbudspris på et af opholdene.

Det er også muligt at købe et gavekort til Ruths hotel til én, du holder af.

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Confit de Carnad
 • Michauds tatar
 • Skagenfisk
 • Østers

Source: Opdateret januar 2021

Brøndums Hotel

Anchersvej 3, 9990 Skagen

Brøndums Hotel er det idéelle sted at overnatte, når man vil opleve Skagen og samtidig finde ro for sjælen midt i den gamle bydel. Smag på menukortet, som tager udgangspunkt i Madam Brøndums kogekunst og hvor nyt og spændende smørrebrød ofte udvikles med respekt for traditionerne. Afslut et dejligt måltid ved at læne dig tilbage i Pejsestuen og nyde en god cognac.

Køb et specialdesignet gavekort og personliggør kortet med en hilsen og billeder.

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Farseret perlehønebryst
 • Rødspætte á la Skawbo
 • Oksehøjreb
 • Madam Brøndums fiskesuppe

Source: Opdateret januar 2021

Svinkløv Badehotel

Svinkløvvej 593, 9690 Fjerritslev 

Svinkløv badehotel får du en smuk udsigt udover Svinkløv klitplantage, hvor du kan se bølgerne bruse i Vesterhavet. Naturen er vild og omgivelserne lægger op til stille fundering, samvær eller fordybelse i en god bog. Nyd et velsmagende menu sammensat ud fra sæsonens råvarer, mens et særligt lys strømmer ind ad de småsprossede ruder.

Se priser og book et ophold i de smukkeste omgivelser.

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Svinkløv Menu
 • Grøn Menu
 • Stor Svinkløv Menu

Source: Opdateret januar 2021

Næsbydale Badehotel

Næsbydalevej 15, 9681 Ranum

Forsvind ind i en anden verden, når du til fods begiver dig gennem den fredede smeltevandsdal, som ligger nær Næsbydale badehotel. Badehotellet ligger i naturskønne omgivelser med høje klinter og med adgang til Limfjordens gode bade og friske strand. En autentisk atmosfære med ro og fordybelse.

Nyd en Næsbydale-specialitet i den stemningsfulde stue i Baronens Hus eller på terrassen med udsigt til dal og fjord.

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Sæsonens grøntsager
 • Forskellige slags grillet kød og fisk
 • Salater
 • Vegetariske retter

Source: Opdateret januar 2021

Tambohus Kro & Badehotel

Tambogade 37, 7790 Thyholm

Med et besøg på Tambohus Kro & Badehotel er du i fokus. Hele filosofien bag badehotellet er et fælles mål om kvalitet, nærvær, troværdighed og kreativitet. Det gælder alt lige fra råvarer til oplevelsen som gæst. Badehotellet ligger i naturskønne omgivelser i Thyholm med udsigt over Tambosund. Stedet og værelserne er nyistandsat i autentisk badehotelsstil, og deres hårde arbejde med istandsættelsen, endte med en kåring som vinder af ‘bedste værelsesoplevelse i 2020’. 

I kroen finder du både ærlig kromad samt overraskende gourmetmiddag. Fælles for begge er, at der ikke bliver gået på kompromis med hverken kvalitet, råvarer og anretning. Middagsbordet vil være et traditionsrigt bord med stofservietter, friske blomster og levende lys. Hvis du vil have et ophold med nærvær og autencitet, skal du besøge Tambohus Kro og Badehotel.

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Fedtmarmoreret Rib-eye
 • Wienerschnitzel
 • Bagt Vesterhavsfisk
 • Dampede muslinger

Source: Opdateret januar 2021

Ballen Badehotel

Ballen Havn, 8305 Samsø

Ballen Badehotel ligger på Samsø med den fineste udsigt over Samsø Bælt. Badehotellet er fra 1928 og har et væld af forskellige overnatningsmuligheder, da stedet er inddelt i 5 forskellige afdelinger. Der tilbydes både 2-dages ophold, weekendophold og miniferie med halvpension. 

Ikke langt fra badehotellet finder du Ballen by, lystbådehavn, sandstrand og den smukke natur. Med et besøg på dette badehotel, vil du kunne opleve en afslappende ø-ferie væk fra hverdagens stress og jag. 

Restaurant Berhnt er en del af badehotellet, og her er køkkenet baseret på Samsøs natur, vildt som dyrket fra haven, skoven, marken og havet. Alt maden er bearbejdet med respekt og lavet fra bunden. 

Læs også Danske øer

 

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Hummeranretning
 • Stegt økologisk kyllingebryst
 • Fisketallerken
 • Carpaccio

Source: Opdateret januar 2021

Badehoteller i Syddanmark

Hjerting Badehotel

Strandpromenaden 1, 6710 Esbjerg

Hjerting Badehotel får du de perfekte rammer til et afbræk fra hverdagen, samt et godt udgangspunkt til oplevelser på vestkysten samt Nationalpark Vadehavet. På badehotellet skulle det meget gerne være nemt at finde et ophold, der matcher jeres præferencer, da følgende ophold tilbydes: weekendophold, gourmetophold, wellnessophold, dig og mig, vinterophold og golfophold. 

Badehotellet har to restauranter – Gourmetrestaurant Strandpavillonen og Brasserie Bar & Ship Inn. Strandpavillonen tilbyder velanrettede gourmetretter, mens du i Brasserie Bar & Ship Inn finder et menukort med blandt andet burger, moules frites og wienerschnitzel. 

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Pita med falafel
 • Wienerschnitzel
 • Dagens helstegte fisk
 • Badehotellets rørte tatar

Source: Opdateret januar 2021

Aarøsund Badehotel

Ved Færgegården 1 Årøsund, 6100 Haderslev

Aarøsund Badehotel finder du i rolige omgivelser tæt ved vandet i Aarøsund. Badehotellet er indrettet med suiter, hvor de fleste har havudsigt og er indrettet i en romantisk 30’er stil. Som gæst er du altid i centrum, hvor der bliver sørget for, at I ikke bare er få ud af mange. 

Badehotellet har restauranten Kejserstuen, hvor det er muligt enten at bestille gourmet eller a la carte. I området finder du en havn, hvor det er muligt at spille en omgang krolf, tage bussen mod Haderslev, der emmer af kultur eller tage med på en sejltur på floden, hvor det er muligt at se badehotellet fra søsiden. Ydermere afgår der en færge til Årø, hvor du finder en vingård, Galloway kvæg, slagtervarer, gallerier, en kro og meget andet. Her får du altså et badehotel, hvor det både er muligt at slappe af og opleve ting i området.

 

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Røget fisk fra Aarø
 • Grønt fra Lindegården
 • Vin fra Aarø Vingaard
 • Øl fra det lokale bryggeri

Source: Opdateret januar 2021

Dyvig Badehotel

Dyvigvej 31, 6430 Nordborg

Dyvig Badehotel finder du på smukke Als. Badehotellet er et boutique hotel i særklasse, hvor luksus defineres som sublim service, diskretion og ro med sans for detaljen. Indretningen på badehotellet er noget, der skal opleves, for den er gennemført ned til mindste detalje med franske døre, hvide duge, store gardiner og massere af pynteting, der passer til stemningen. 

Badehotellet råder over 2 restauranter – Brasserie Skipperstuen og Gourmet restaurant Amstrup&Vigen. Brasseriet vandt i 2019 årets brasserie i spiseguiden. Her finder du et maritimt tema, hvor du kan få klassikere som kaviar, skaldyr, helstegt rødtunge og wienerschnitzel. På gourmet restauranten sættes der fokus på at bruge lokale råvarer samt fremhæve smagen.  

Læs selv anmeldelserne her

Uddrag fra menukortet

 • Dansk kalv
 • Ristet brissel og trøffel
 • Dyvig’s ostevogn
 • Cremet risotto

Source: Opdateret januar 2021