Snakken spreder sig på caféerne, shoppingposerne knitrer og rådhusuret falder i slag. Duerne flakser, flaget smælder på toppen af Amalienborg, øllene er kolde i Nyhavn og metroen murrer i undergrunden.

Ja, du er kommet til København.

I hvert fald i tankerne for før, at du kan sætte benene i hovedstaden, skal du finde det sted, der skal være din base, mens du er på besøg i byen. Vi har fundet 5 gode weekendophold i København, som vi vil dele med dig her i indlægget. Nederst i artiklen har vi også samlet nogle idéer til, hvad du kan lave i København, når du tager på weekendophold.

Rigtig god fornøjelse.

5 tilbud på weekendophold i København

Oplev blandt andet Nyhavn på dit weekendophold i København

Du har sikkert allerede nogle forestillinger om, hvilket weekendophold i København, du gerne vil på. Nogle vil shoppe, spise god mad, opleve seværdighederne eller bare på et romantisk getaway. Lige meget hvilket udgangspunkt du har for at tage af sted gælder det om at finde et godt sted at bo.

Derfor har vi samlet 5 gode tilbud på weekendophold i København, så du kan pakke tasken til et par dage i hovedstaden.

1. Marienlyst Strandbad

Marienlyst Strandhotel har udsigt til Øresund & Kronborg Slot.

Marienlyst Strandhotel ligger i naturskønne omgivelser lige ved Øresund, og vil du forkæle dig selv på et weekendophold i København med wellness, skal du besøge strandhotellet. Her finder du nemlig en wellnessafdeling, der er værd at køre langt for at opleve, og i 2019 blev den endda vinderen af ”Årets Spa” ved Danish Beauty Award.

De store panoramavinduer i spaen lukker både lyset og naturen ind, så du hele tiden kan se udsigten over Øresund og Kronborg Slot. Nyd de mange indendørs og udendørs spafaciliteter før, at du går tilbage til værelset for at gøre dig klar til aftenens middag i restauranten.

Marienlyst Strandhotel er nemlig også kendt for sin gastronomi, så du kan se frem til en aften med god mad og  udsigt over havet. Næste morgen kan du sætte kursen mod København for at opleve de seværdigheder, hovedstaden byder på. Du kan også vælge at køre videre mod Nordsjællands mange muligheder.

2. Absalon Hotel

Du kan tage på food walk gennem Vesterbro & opleve den spraglede bydel.

En af de mest cool bydele i verden er Vesterbro – i hvert fald ifølge Lonely Planet. Vil du gerne opleve Vesterbro under dit weekendophold i København, er Absalon Hotel et godt sted at tjekke ind. Det moderne hotel ligger nemlig i Vesterbros bankende hjerte, så du kommer til at bo i gåafstand fra nogle af Københavns mest populære seværdigheder.

Tivoli, Strøget, Kødbyen, Nationalmuseet og Glyptoteket ligger alle under 1 kilometer fra hotellet.

På Vesterbro samles de lokale ved Sønder Boulevard, og når du tager på et weekendophold i København, kan du slå dig ned sammen med dem på en af de mange kaffebarer eller restauranter. Vesterbro er et hipt kvarter med plads til forskellighed, så her hænger hipstere og børnefamilier ud ved siden af hinanden, lige som lækre restauranter, kaffebarer og brune bodegaer er naboer.

Efter en dag med oplevelser på Vesterbro kan du trække dig tilbage til hotellet med afslapning på værelset eller et spil minigolf i den hyggelige gårdhave. I hotellets lobby lounge kan du tage en drink og planlægge næste dags oplevelser i København.

3. Generator Copenhagen

Du kan sagtens tage på et billigt weekendophold i København.

Hvis du er en af dem, der hellere vil opleve København end at være på hotellet, så er du nok mere interesseret i et billigt weekendophold i København end i et, hvor du for alvor skal svinge dankortet. Er det tilfældet, skal du tjekke ind på Generator Copenhagen, der ligger ved Kongens Have og kun 10 minutter fra Nørreport.

Den centrale placering giver dig mulighed for nemt og hurtigt at komme rundt i København til de oplevelser, du gerne vil prøve.

Der er en hyggelig stemning på Generator Copenhagen og blot fordi, at du her kan få et billigt weekendophold, betyder det ikke, at du må undvære lidt luksus. Der er nemlig både træningscenter, solterrasse og et bibliotek på hotellet, som du kan bruge, når du trænger til en pause fra menneskemængderne i Københavns gader.

4. Copenhagen Admiral Hotel

Oplev et romantisk weekendophold i København på Copenhagen Admiral Hotel.

For enden af Nyhavn i et over 200 år gammelt korntørringsmagasin fra 1700-tallet ligger Copenhagen Admiral Hotel med udsigt over vandet ved havnefronten. Hotellets indretning er præget af de rå murstenshvælvinger og fritlagte træbjælker, der giver et moderne og nordisk look.

Kan du løsrive dig fra de romantiske rammer på Copenhagen Admiral Hotel, må du ud for at opleve byen. Hotellets centrale placering tæt ved de mange seværdigheder giver dig nemlig mulighed for nemt at komme rundt i byen enten med bus, metro eller på gåben.

I gåafstand fra hotellet kan du nå Amalienborg, Kastellet, Marmorkirken, Nyhavn, Gefionspringvandet og Den Lille Havfrue på kort tid, så du har rig mulighed for at komme på sightseeing i byen.

Over en relativt kort årrække har København manifesteret sig som en solid inspirator på det gastronomiske felt, og i dag er byen faktisk den i Skandinavien, der har flest Michelin-stjerner. Det er oplagt at kombinere et restaurantbesøg med et romantisk weekendophold i København, og selvom verdens bedste restaurant, Noma, kun ligger 3,5 kilometer fra hotellet, finder du også mange gode og billige alternativer i området.

Du kan blandt andet spise på SALT, der er Copenhagen Admiral Hotels egen restaurant.

5. Wakeup Copenhagen

På Wakeup Copenhagen får du et billigt weekendophold i Københavns centrum.

Du finder Wakeup Copenhagen 3 forskellige steder i hovedstaden, men alle hoteller har en placering, som giver dig et weekendophold i centrum af København. Du kan derfor vælge at tjekke ind på det hotel, der ligger nærmest de aktiviteter, du planlægger at prøve under dit besøg i byen.

Når du bor centralt i København, kan du på kort tid komme rundt til de forskellige oplevelser, du finder i byen. I løbet af weekenden kan du derfor nå mange ting, lige fra at opleve de klassiske seværdigheder til shopping, god mad og hyggelige pauser på byens mange caféer.

Fra Wakeup Copenhagen er der ikke langt til Strøget, Nørreport, Kongens Nytorv, Rundetårn, Rosenborg Slot og mange andre attraktioner.

Hotellets indretning er lys og moderne, og selvom det er et budget hotel, så finder du alt, du har brug for her. Wakeup Copenhagen er endda blevet tildelt Bronzemærket af Det Økologiske Spisemærke for deres morgenmad, for her på hotellet er økologi og grønt engagement vigtigt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% på første ophold

Få inspiration til oplevelser direkte i indbakken ca. 2 gange i måneden.

Tak for tilmeldingen. Tjek nu din indbakke.

Oplev København med et weekendophold

Det er ikke så meget et spørgsmål om, hvad du kan opleve på et weekendophold i København, men mere et spørgsmål om, hvad du kan nå at opleve.

Før du tager på weekendophold i København, må du lave en deal med dig selv, hvor du erkender, at du faktisk ikke kan nå at opleve alt det, byen har at byde på. Derfor er det bedre, at du vælger, hvad du vil opleve før, at du tager afsted. På den måde kan du slappe af på turen, og du skal ikke koncentrere dig om, hvorvidt du når din ølsmagning før middagen på restauranten eller om du både kan nå at shoppe, hænge ud i Botanisk Have og se Frederiksberg Slot.

Planlæg et par spændende oplevelser som du virkelig gerne vil nå og lad dig ellers blive båret frem af stemningen i byen. På den måde bliver der også plads til at sidde en time ekstra på kaffebaren eller tage et smut forbi en ny designbutik, der lige er åbnet. Det sikrer dig, at du får et godt weekendophold i København uden stress og jag.

Hvad må jeg ikke gå glip af på mit weekendophold i København?

Et weekendophold i København byder på mange oplevelser.

Med et weekendophold i centrum af København er du allerede godt på vej til at opleve hovedstaden. Ankommer du med tog til hovedbanegården, kan du nemt komme videre til dit hotel enten til fods, med bus eller metro og derfra ud for at opleve byen.

Strøget i København snor sig som en slange gennem indre by og er en af de længste gågader i Europa. Du kan følge den fra Rådhuspladsen, hvor Lurblæserne byder dig velkommen, og helt ned til Kongens Nytorv. Undervejs kan du shoppe i de mange kendte butikker, men du kan også dreje ind ad de mindre gader for at kigge i designbutikkerne og opleve de gader, turisterne ikke finder.

Det skal du opleve

Oplev en klassisk kanalrundfart & smag de friskkogte karameller hos Karamelleriet.

Når du besøger København, er det en klassiker at tage på en kanalrundfart, hvor du får lov til at opleve byens seværdigheder fra vandet. Du kommer både forbi Operaen, Knippelsbro, Amalienborg og Den Lille Havfrue på turen, som tager cirka en time. Undervejs fortæller guiden om de ting, I sejler forbi.

På samme måde som kanalrundfarten er Tivoli også en af de ting, du ikke må gå glip af, når du besøger København på et weekendophold. Den gamle have er en fornøjelse at gå rundt i også selvom, at forlystelserne ikke lokker. Her finder du nemlig en perfekt kombination af hygge, underholdning, god mad og smukke omgivelser.

En af de mest besøgte turistattraktioner i København er fristaden Christiania, og det er da også en ganske særlig stemning og kultur, du finder her. Tag en kop kaffe i hånden og gå på rundtur i fristaden for at se de kreative huse, christianitterne selv har bygget, eller kig ind i boderne, der sælger alt fra tøj til keramik.

Et weekendophold i København byder på mange muligheder, og vi har kun valgt at fremhæve nogle af de ting, du kan opleve under dit besøg. København er nemlig en spraglet by, der kombinerer kultur, historie, hippe kvarterer og moderne design på sin helt egen måde. Ja faktisk bare på en måde, der gør, at man altid har lyst til at komme tilbage for at opleve byen, der altid udvikler sig.